Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Οι Τεμπέληδες της Εύφορης Κοιλάδας

Οι Τεμπέληδες της Εύφορης Κοιλάδας του Νίκου Παναγιωτόπουλου

Ενας πατέρας και οι τρεις γιοι του κληρονομούν μία έπαυλη στην εξοχή και αποσύρονται εκεί μαζί με μία υπηρέτρια. Η οκνηρία οδηγεί την οικογένεια στην αποχαύνωση, και με την εξαίρεση της βιοπαλαίστριας οικονόμου, καταλήγουν όλοι «ζωντανοί-νεκροί».

Αλληγορικό κοινωνικοπολιτικό μεγαλούργημα του Παναγιωτόπουλου, καυστική ματιά στην ταξική κρίση της δεκαετίας του 70. Βραβεία στα Φεστιβάλ Λοκάρνο, Σικάγο και Θεσσαλονίκης.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.40 στην ΕΡΤ 2

source code

Τα Τελευταία 8 Λεπτά (Source Code) του Ντάνκαν Τζόουνς

Ο στρατιώτης Κόλτερ Στίβενς ξυπνά μέσα σε ένα τρένο με κατεύθυνση το Σικάγο, χωρίς να ξέρει γιατί βρίσκεται εκεί. Μια γυναίκα του απευθύνει το λόγο, στην πραγματικότητα νομίζοντας πως είναι κάποιος άλλος και λίγο πριν το τρένο φτάσει στον προορισμό του μια βόμβα εκρήγνυται και τους σκοτώνει όλους. Τώρα ο Στίβενς πρέπει να επιστρέψει ξανά και ξανά προσπαθώντας μέσα στα 8 λεπτά πριν την έκρηξη να ανακαλύψει την ταυτότητα του βομβιστή και να εμποδίσει την τραγωδία.

Ο σκηνοθέτης του «Moon» επιστρέφει με μια ακόμη σκεπτόμενη ταινία επιστημονικής φαντασίας που αποδεικνύει πως το mainstream σινεμά μπορεί να συνοδεύεται, εκτός από ποπ κορν, και με περίσσευμα καρδιάς. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στη 22.15 στον ΑΝΤ1

conan main

Κόναν, Ο Βάρβαρος (Conan, The Barbarian) του Τζον Μίλιου

Στις αρχές του Μεσαίωνα, μια ομάδα βαρβάρων πολεμιστών επιτίθεται σε ένα χωριό και σκορπίζει τον θάνατο. Ο μικρός Κόvαv γίνεται μάρτυρας της δολοφονίας των γονιών του και πιάνεται αιχμάλωτος από τους αιμοδιψείς επιδρομείς που τον ρίχνουν σε καταναγκαστικά έργα. Καθώς τα χρόνια περνούν, o Κόναν, έφηβος πια, καταφέρνει να δραπετεύσει και αποφασίζει να τιμωρήσει παραδειγματικά τους εχθρούς του.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.00 στον Star

Independence Day 607

Ημέρα Ανεξαρτησίας (Independence Day) του Ρόλαντ Εμεριχ

Ο μεγαλύτερος φόβος της ανθρωπότητας γίνεται πραγματικότητα: εξωγήινοι με υπερσύγχρονα διαστημόπλοια πλησιάζουν τη γη και απειλούν να καταστρέψουν τον ανθρώπινο πολιτισμό. Ξεκινούν ισοπεδώνοντας τη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και την Ουάσινγκτον, σύντομα όμως συναντούν αντίσταση από μια ομάδα γενναίων επιζώντων. Η μάχη για την ελευθερία της ανθρωπότητας έχει μόλις αρχίσει.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο ΣΚΑΪ

Grindhouse: Planet Terror

Grindhouse: Planet Terror του Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ

Σε μια μικρή πόλη του Τέξας, ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών μέσα σε μια βροχή από σφαίρες, έχει ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση στην ατμόσφαιρα ενός τοξικού αερίου που μετατρέπει τους ανθρώπους σε ζόμπι. Οι εφημερεύοντες ιατροί βλέπουν να καταφτάνει ένας ολόκληρος στρατός από ζωντανούς νεκρούς, οι οποίοι από ασθενείς γρήγορα θα μετατραπούν σε θηρευτές. Η πιο εφιαλτική νύχτα έχει μόλις αρχίσει.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.15 στο ΣΚΑΪ

gazon maudit 607

Για Ολα Φταίει το Γκαζόν (Gazon Maudit) της Ζοσιάν Μπαλασκό

Στο κέντρο της ταινίας βρίσκεται η Λολί: Ισπανίδα στη Γαλλία, αλέγκρα, με την πικάντικη ομορφιά και το σφιχτό, παιχνιδιάρικο, μικροκαμωμένο κορμί της Βικτόρια Αμπρίλ, εδώ στον απολαυστικότερο εκτός Αλμοδόβαρ ρόλο της καριέρας της. Η Λολί ζει σ' ένα άνετο σπίτι, είναι νοικοκυρά, έχει δυο μικρούς γιους κι ένα σύζυγο, τον Λοράν (του Αλέν Σαμπά, σε μια χαμηλών τόνων, θαυμάσια ερμηνεία), που υπεραγαπά, παρότι πριν χρόνια τον έπιασε στα πράσα με μια άλλη γυναίκα. Η Λολί θα συντριβεί όταν συνειδητοποιήσει ότι ο Λοράν την απατά ακόμη, κατ' εξακολούθηση. Πάνω στην ώρα, θα περάσει από το σπίτι της, ως από μηχανής Θεά, η ανοιχτά λεσβία Μαριζό (της Ζοζιάν Μπαλασκό που ερμηνεύει με ευαισθησία, χιούμορ και χωρίς ίχνος σχηματικότητας). Η Μαριζό θα πολιορκήσει τη Λολί κι εκείνη θα θυμηθεί τι σημαίνει να είσαι επιθυμητή. Διεκδικώντας την ευτυχία της, τη σεξουαλική ικανοποίηση και την οικογένειά της, η Λολί θα εφαρμόσει ένα δαιμόνιο σχέδιο: τρεις μέρες της εβδομάδας θα κοιμάται με τη Μαριζό, τρεις με τον Λοράν και την Κυριακή θα ξεκουράζεται.

H θρυλική κωμωδία της Ζοσιάν Μπαλασό που έσπασε τα ταμεία το 1995. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

Sing

Τραγούδα! 2 (Sing 2)του Γκαρθ Τζένινγκς

Εχουν περάσει πέντε χρόνια από τη γνωριμία μας με την εκθαμβωτική, αγαπησιάρικη ζωο-ομάδα θεατρανθρώπων. Ο Μπάστερ Μουν, το κοάλα, έχει διασώσει το θέατρό του, αλλά τα προβλήματά του δεν σταματούν εκεί. Ο γκάνγκστερ ιδιοκτήτης του, ο Τζίμι Κρίσταλ, απαιτεί μεγαλύτερη κερδοφορία κι ο Μπάστερ, φυσικά, έχει την εκπληκτική ιδέα που θα την εξασφαλίσει. Θα στήσει μια παράσταση, ένα μιούζικαλ επιστημονικής φαντασίας, με πρωταγωνιστή τον Κλέι Κάλογουεϊ, ένα λιοντάρι πάλαι ποτέ ροκ σταρ που εδώ και χρόνια, από την απώλεια της συζύγου του, ζει σε απόλυτη απομόνωση. Το μόνο ζήτημα είναι ο Μπάστερ κι οι φίλοι του, η Ροζίτα η γουρουνίτσα, η σκαντζοχοιρίνα Ας, ο Τζόνι ο γορίλας κι ο Γκάντερ, το ατίθασο γουρουνάκι, να βρουν τον Κλέι και να τον πείσουν.

H φανταστική παρέα ενός από τα ωραιότερα φιλμ κινουμένων σχεδίων των τελευταιών χρόνων επιστρέφει, για μια μεγαλύτερη περιπέτεια, με λιγότερο αυθορμητισμό και τρυφερότητα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix