Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 25 Μαρτίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 25 Μαρτίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Ανεμος Ελευθερίας 1821

Ανεμος Ελευθερίας 1821 του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου

Στον «Ανεμο Ελευθερίας», το πιο φιλόδοξο μέχρι σήμερα έργο του, τα πολλαπλά επίπεδα της αφήγησης τείνουν να δημιουργήσουν ένα νέο είδος που δεν ανήκει ούτε καν στη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο ντοκιμαντέρ και το fiction αλλά ούτε και στις ρωγμές που - πλέον στο σύγχρονο σινεμά - επιτρέπουν τη διάχυση του ενός μέσα στο άλλο, ιδανικά, σε τέλεια αρμονία. Εδώ ο Χαραλαμπόπουλος ξεκινά από την κεντρική ιδέα - μια ταινία για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση - και ταξιδεύει σε παρελθόν και παρόν, πειράζοντας την Ιστορία, με μοναδικό σκοπό να δώσει το στίγμα μιας ολόκληρης εποχής που, παρά τα φαινόμενα, δεν έχει (και δεν θα έπρεπε να έχει) προκαθορισμένα χρονικά όρια.

Υβριδικό σινεμά που μπλέκει μυθοπλασία, τεκμηρίωση, πραγματικότητα και φαντασία με σκοπό να αναδείξει ένα ξαναδιάβασμα της Ιστορίας - απαραίτητο πέρα από εφήμερες επετείους για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και πέρα από ανέξοδες επαναστατικές κραυγές. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

the glorias

Εμείς οι Γκλόριες (The Glorias) του Τζούλι Τέιμορ

Η δημοσιογράφος, αγωνίστρια και φεμινίστρια Γκλόρια Στάινεμ είναι μια ανεξίτηλη εικόνα, γνωστή για τον κοσμογονικό ακτιβισμό της, την καθοδήγησή της στο επαναστατικό γυναικείο κίνημα και το συγγραφικό της έργο που έχει επηρεάσει γενιές και γενιές. Σε αυτή τη μη παραδοσιακή βιογραφική ταινία, με φόντο ένα μοναχικό λεωφορείο σε έναν ανοιχτό αυτοκινητόδρομο, πέντε Γκλόριες παρακολουθούν τη σημαίνουσα πορεία της Στάινεμ προς την ανάδειξη - από την εποχή που ζούσε στην Ινδία ως νεαρή γυναίκα, μέχρι την ίδρυση του περιοδικού Ms. στη Νέα Υόρκη, και το ρόλο της στην άνοδο του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών τη δεκαετία του 1960 και όχι μόνο.

H ταινία προβάλλεται στη 01.00 στην ΕΡΤ 3

the majestic

Κινηματογράφος Majestic (The Majestic) του Φρανκ Ντάραμποντ

Την εποχή του Μακαρθισμού, ένας σεναριογράφος ο οποίος εξορίστηκε από το Χόλιγουντ για τις πολιτικές του πεποιθήσεις, μπλέκεται σε ένα ατύχημα που του στερεί τη μνήμη. Όταν κάποια στιγμή εγκαθίσταται σε μια μικρή πόλη για βρει από την αρχή τα "πατήματά" του, οι κάτοικοι νομίζουν ότι πρόκειται για το χαμένο γιο του ιδιοκτήτη του μοναδικού σινεμά της πόλης, προκαλώντας μια ανατροπή μέσα στην κοινότητα αλλά και στην προσωπική του ζωή με την εμφάνιση μιας γυναίκας από το παρελθόν.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.15 στο Open

x

X του Τι Γουέστ

Το σενάριο της ταινίας μας τοποθετεί στο 1979, όπου μία παρέα νεαρών αποφασίζει να γυρίσει μία ταινία πορνό στην ύπαιθρο του Τέξας, αλλά όταν οι ηλικιωμένοι οικοδεσπότες τους ανακαλύπτουν τα σχέδια της παρέας, τα μέλη του καστ καταλήγουν να παλεύουν για τη ζωή τους.

Η Μία Γκοθ στο αναπολογητικό slasher του Τι Γουέστ. Με τον εύγλωττο τίτλο «X». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

undercover

Ερευνα Πάνω σε Ενα Κρατικό Σκάνδαλο (Enquête sur un scandale d'État) του Τιερί ντε Περετί

Στην καρδιά του Παρισιού, το τελωνείο κατάσχει επτά τόνους κάνναβης. Ενας πρώην μυστικός πράκτορας της Δίωξης ισχυρίζεται ότι μπορεί ν' αποδείξει την ύπαρξη ενός κρατικού καρτέλ, με επικεφαλής τον Ζακ Μπιγιάρ, έναν υψηλά ιστάμενο αξιωματικό τής αστυνομίας.

Αστυνομική ιστορία με αναγωγές στην τέχνη της αφήγησης, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα που γίνονται συναρπαστική - αν και φλύαρη - κριτική σε ένα ολόκληρο σύστημα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο Videorama

Apocalypse Now

Αποκάλυψη Τώρα: Redux (Apocalypse Now: Redux) του Φράνσις Φορντ Κόπολα

Η ταινία "Αποκάλυψη τώρα" είναι μια επανεκτέλεση του κλασικού έργου του Τζόζεφ Κόνραντ "Η καρδιά του σκότους", που διαδραματίζεται το 1969 κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ. Η ιστορία παρακολουθεί το ταξίδι ενός λοχαγού του Μπέντζαμιν Γουίλαρντ των ειδικών δυνάμεων μέσα στις βίαιες ζώνες μάχης του Βιετνάμ, σε μια μυστική αποστολή να δολοφονήσει ένα διοικητή πεδίου που ονομάζεται Kουρτζ, ο οποίος έχει εγκαθιδρύσει μια αδίστακτη δικτατορία. Καθώς ο Γουίλαρντ ταξιδεύει μέσα στην παραφροσύνη και τον παραλογισμό της αμερικανικής εμπλοκής στον πόλεμο, έλκεται όλο και περισσότερο από την ίδια τη ζούγκλα, την αρχέγονη μυσταγωγία της και την τεράστια δύναμή της...

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

tetris

Tetris του Τζον Σ. Μπερντ

Το Tetris αφηγείται την μαχόμενη ιστορία της απόκτησης των δικαιωμάτων στις ΗΠΑ για το επιτυχημένο παιχνίδι παζλ, το οποίο εφευρέθηκε από έναν Ρώσο. Ως εκ τούτου, η επίτευξη της συμφωνίας περιλαμβάνει σκληρές διαπραγματεύσεις εν μέσω εντάσεων του Ψυχρού Πολέμου. Το Tetris δεν είναι μια ταινία για το ίδιο το παιχνίδι. τα μπλοκ Tetromino δεν είναι οι χαρακτήρες. Η ταινία στην πραγματικότητα μοιάζει περισσότερο με βιογραφική ταινία. Ακολουθεί τον Χενκ Ρότζερς (τον οποίο υποδύεται ο Τάρον Εγκερτον) στην αναζήτησή του στη Ρωσία για να συνεργαστεί με τον εφευρέτη του Tetris, Alexey Pajitnov, προκειμένου να εξασφαλίσει τα δικαιώματα στο παιχνίδι. Αυτό συνεπάγεται σύγκρουση με τη ρωσική κυβέρνηση, όταν οι σχέσεις με τους Σοβιετικούς ήταν ήδη τεταμένες λόγω του Ψυχρού Πολέμου. Η αληθινή ιστορία της απόκτησης των δικαιωμάτων έχει εκπληκτικά δραματικές και τεταμένες στιγμές, αν και φυσικά η κινηματογραφική εκδοχή είναι υπερβολική, συμπεριλαμβανομένης μιας σεκάνς καταδίωξης αυτοκινήτου.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Apple TV+

saltburn

Saltburn της Εμεραλντ Φένελ

Παλεύοντας να βρει τη θέση του στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ο φοιτητής Ολιβερ Κουίρκ παρασύρεται στον κόσμο του γοητευτικού και αριστοκράτη Φίλιξ Κάτον, ο οποίος τον προσκαλεί στο Saltburn, το αχανές κτήμα της εκκεντρικής οικογένειάς του για ένα αξέχαστο καλοκαίρι.

Κενή μέχρι το μεδούλι της, αυτή η προφασιζόμενη σάτιρα ξεγυμνώνει μεμιάς την υπερτιμημένη σκηνοθέτη του «Υποσχόμενη Νέα Γυναίκα» που εδώ φτιάχνει μια ταινία έτοιμη τροφή στο instagram και τα memes παρά στην κοινωνική κριτική που θεωρητικά επιχειρεί. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Amazon Prime