Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 22 Ιουλίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 22 Ιουλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


fight club 607

Fight Club του Ντέιβιντ Φίντσερ

Ενας υπάλληλος γραφείου που πάσχει από αυπνία, μαζί με έναν τυχοδιώκτη κατασκευαστή σαπουνιών, δημιουργούν ένα κρυφό κλαμπ πάλης που τελικά εξελίσσεται σε κάτι πολύ περισσότερο.

H ταινία προβάλλεται στις 00.00 στο ΣΚΑΪ

the edge of tomorrow

Στα Ορια του Αύριο (Edge of Tomorrow) του Νταγκ Λάιμαν

Στο κοντινό μέλλον, μία εξωγήινη φυλή έχει καταλάβει τη Γη και είναι αδύνατον να νικηθεί από οποιαδήποτε ανθρώπινη στρατιωτική δύναμη. Ο Γουίλιαμ Κέιτζ είναι αξιωματικός του στρατού, χωρίς όμως να έχει πολεμήσει, μέχρι τη μέρα που θα συμμετάσχει σε κάτι που μοιάζει με αποστολή αυτοκτονίας. Αφού σκοτώνεται μέσα σε δευτερόλεπτα, ο Κέιτζ βρίσκει τον εαυτό του σε μια ανεξήγητη δίνη στο χρόνο, που τον αναγκάζει να ζήσει την ίδια βίαιη μάχη, πολεμώντας και πεθαίνοντας ξανά... και ξανά. Αλλά σε κάθε μάχη, ο Κέιτζ είναι ικανός να προσεγγίσει τους εχθρούς του με ιδιαίτερη δεξιότητα, αφού βελτιώνει την απόδοσή του χάρη στις συμβουλές της πολεμίστριας Ειδικών Δυνάμεων, Ρίτα Βρατάσκι. Καθώς ο Κέιτζ και η Ρίτα αναλαμβάνουν να πολεμήσουν τους εξωγήινους, η κάθε επανάληψη τούς φέρνει ένα βήμα πιο μπροστά στην εξέλιξη της μάχης.

Μια περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας που έχει τα εφέ και την δράση που θες κι ένα δυο πράγματα στα οποία πιθανότατα δεν ελπίζεις πια από τα blockbuster... Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 00.30 στο Open

evil under the sun

Δύο Εγκλήματα Κάτω από τον Ηλιο (Evil Under the Sun) του Γκάι Χάμιλτον

Ο εκατομμυριούχος Σερ Ορας Μπλατ έχει χάσει ένας αμύθητης αξίας διαμάντι κι αναθέτει στον Ηρακλή Πουαρό να το βρει. Ο παγκοσμίου φήμης και περιστρεφόμενου μυστακίου Βέλγος ντετέκτιβ θ' αναγκαστεί να κάνει διακοπές (πράγμα που δυσαρεστεί κι αυτόν και τους οικοδεσπότες του), σ' ένα νησάκι της Αδριατικής, στο ξενοδοχείο της Ντάφνι Κασλ, όπου συχνάζουν κατά κύριο λόγο πλούσιοι Βρετανοί. Οταν, όμως, η επιθυμητή και κακομαθημένη σταρ του θεάτρου, Αρλίνα, βρεθεί νεκρή με το μαγιό στην παραλία, ο Πουαρό θα βάλει το μυαλό του σε εντατική λειτουργία, εξετάζοντας άλλοθι και πιθανούς ενόχους.

Ενα ακόμη καυτό έγκλημα αναζητεί λύση με τον τρόπο της Αγκαθα Κρίστι και ένα all-star βρετανικό καστ με τον Πίτερ Ουστίνοφ επικεφαλής στο ρόλο του Ηρακλή Πουαρό. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

Kings of the world

Βασιλιάδες του Κόσμου (Kings of the World) της Λάουρα Μόρα

Ο Ρα, ένας φτωχός έφηβος, λαμβάνει ένα πολυαναμενόμενο γράμμα. Η κυβέρνηση της Κολομβίας του έχει στείλει ένα πιστοποιητικό που κατοχυρώνει το ιδιοκτησιακό του δικαίωμα του στη γη των προγόνων του, την οποία είχαν υφαρπάξει παραστρατιωτικές ομάδες από την οικογένειά του δεκαετίες νωρίτερα. Μεθυσμένος από την προοπτική του να αποκτήσει επιτέλους ένα σπίτι, μαζεύει την οικογένεια που έχει ο ίδιος επιλέξει: πέντε αγόρια που ψάχνουν παλιοσίδερα στους δρόμους του Μεντεγίν. Μαζί ξεκινούν ένα ταξίδι ζωής σε ένα τοπίο όπου τα καταπράσινα δάση και η πυκνή ομίχλη κρύβουν μια πανδημία διάχυτης βίας. Πέντε μικροί βασιλιάδες χωρίς βασίλειο, πέντε παιδιά χωρίς στέγη και χωρίς κανέναν ενήλικα να τους ψάχνει, σε αναζήτηση της δικής τους Γης της Επαγγελίας, ξεκινούν μία άγρια περιπλάνηση στο πουθενά -όπου όλα μπορούν να συμβούν. «Να προσέχετε και να συμπεριφέρεστε σωστά», τους συμβουλεύει μία γυναίκα, «ώστε να είστε οι τελευταίοι που θα σκοτώσουν»…

Χρυσό Κοχύλι Καλύτερης Ταινίας στο Σαν Σεμπαστιάν και επίσημη οσκαρική πρόταση της Κολομβίας για μια ταινία δρόμου που δένει επιδέξια αισθητική και περιεχόμενο, αλλά προδίδεται από τους άνισους αφηγηματικούς της ρυθμούς. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

under paris

Στα Βάθη του Σηκουάνα (Sous la Seine) του Ξαβιέ Ζανς

Αυτό με το οποίο τελικά ξεκινάς και τελειώνεις αυτήν την ταινία είναι το ένα και το αυτό, δηλαδή η ύπαρξη ενός τεράστιου μεταλλαγμένου καρχαρία που επιβιώνει (και συνεχίζει να μεταλλάσσεται όσο διαρκεί η ταινία) μέσα στις κατακόμβες του Σηκουάνα, κάτω από ένα Παρίσι που προετοιμάζεται για ένα τριάθλο μέσα στο ποτάμι - πρόβα τζενεράλε για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο κατόπι του, μια ωκεανογράφος - βιολόγος που γνωρίζει με τον πιο τραγικό τρόπο το «τέρας» από παλιά, μια οικολογική ακτιβιστική οργάνωση που ελευθερώνει καρχαρίες προστατεύοντας τους από την ανθρώπινη αγριότητα, η αστυνομία του ποταμού που παίρνει πρωτοβουλίες επικίνδυνων αποστολών χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν, η αλαζόνας Δήμαρχος που ενδιαφέρεται μόνο για τους καλεσμένους της γιορτής και ο γαλλικός στρατός που μοιάζει να έχει βγει από παρωδία αμερικάνικης ταινίας από εκείνες που έβγαιναν στα 80s κατευθείαν στο βίντεο.

Ναι για την εξωφρενική ιδέα και κυρίως το δαιμόνιο timing, όχι για την εκτέλεση και την ανώδυνη απιθανότητα. Ισως, για το πιο meh fun φιλμ σε streaming του φετινού καλοκαιριού. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

x

X του Τι Γουέστ

Το σενάριο της ταινίας μας τοποθετεί στο 1979, όπου μία παρέα νεαρών αποφασίζει να γυρίσει μία ταινία πορνό στην ύπαιθρο του Τέξας, αλλά όταν οι ηλικιωμένοι οικοδεσπότες τους ανακαλύπτουν τα σχέδια της παρέας, τα μέλη του καστ καταλήγουν να παλεύουν για τη ζωή τους.

Η Μία Γκοθ στο αναπολογητικό slasher του Τι Γουέστ. Με τον εύγλωττο τίτλο «X». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

napoleon

Ναπολέων (Napoleon) του Ρίντλεϊ Σκοτ

Η ιστορία, μια επεισοδιακή διαδρομή στη ζωή και το τέλος του Μεγάλου Κορσικανού, ξεκινά απ' όταν ο Ναπολέων κατέκτησε για λογαριασμό των Γάλλων την Τουλόν, επιτυχία που τον έφερε στο μετεπαναστατικό Παρίσι της Βασιλείας του Τρόμου του Ροβεσπιέρου και καταλήγει, αφότου ο Ναπολέων έχει γίνει Υπατος της Πρώτης Γαλλικής Δημοκρατίας και προοδευτικά Αυτοκράτορας της Γαλλίας, στην εξορία του τέλους του στη νήσο της Αγίας Ελένης, μια εικοσιπενταετία που άλλαξε για πάντα την Ευρώπη, την έννοια της πολιτικής φιλοδοξίας, την υφή της εξουσίας και την πολύπλευρη φύση του αυταρχισμού. Ολ' αυτά, μέσα από την παθιασμένη, καθοριστική σχέση του με την Ιωσηφίνα, αποφυλακισμένη αριστοκράτισσα και παροιμιωδώς θελκτική γυναίκα.

Εντυπωσιακό στις σκηνές πλήθους και τις μάχες, αλλά αδύναμο, αποσπασματικό και ρηχό, το έπος της χρονιάς από τον Ρίντλεϊ Σκοτ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Apple TV+