Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


after the wedding

Μετά το Γάμο (After the Wedding) του Μπαρτ Φρόιντλιχ

Η Ιζαμπέλ της Μισέλ Γουίλιαμς διευθύνει με κόπο αλλά ενθουσιασμό ένα ορφανοτροφείο στα περίχωρα της ερειπωμένης, αρχαίας πόλης της Καλκούτα. Αν και η ίδια έχει απαρνηθεί εδώ και χρόνια τον τρόπο ζωής του δυτικού κόσμου, αναγκάζεται να επιστρέψει στην Νέα Υόρκη για να συναντήσει από κοντά τον φαινομενικά τέλειο ευεργέτη στο πρόσωπο της Τζούλιαν Μουρ, η οποία υπόσχεται να δωρίσει στο ορφανοτροφείο ένα χρηματικό ποσό ικανό να εξασφαλίσει τη λειτουργία του για χρόνια. Μόνο που η μεταξύ τους συνάντηση είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, σε μια αφήγηση γεμάτη μυστικά, ανατροπές και συναισθηματικές αναμετρήσεις που πρόκειται να ορίσουν από την αρχή όχι μόνο τη ζωή των δύο γυναικών αλλά και όλων των ανθρώπων που τις περιστοιχίζουν.

Ο Μπαρτ Φρόιντλιχ σκηνοθετεί με ασφάλεια και μπόλικο μελόδραμα τη Μισέλ Γουίλιαμς και την (σύζυγό του στη ζωή) Τζούλιαν Μουρ στο ριμέικ της ομότιτλης ταινίας της Σουζάνε Μπίερ από το 2007, χωρίς όμως να μπορεί να διαχειριστεί ουσιαστικά την πολυπλοκότητα της αρχικής αφήγησης και των πολλαπλών ηθικών διλημμάτων που θα έπρεπε αβίαστα να προκαλεί. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στην ΕΡΤ 1

the artist 607

The Artist του Μισέλ Χαζαναβίσιους

1927 στο Χόλιγουντ, ο λαμπερός και αυτάρεσκος Ζορζ Βαλεντίν, ένας από τους μεγαλύτερους αστέρες του βωβού κινηματογράφου, αρχίζει να συνειδητοποιεί πως η έλευση του ήχου θα σημάνει αναπόφευκτα το τέλος της καριέρας του. Την ίδια στιγμή, η Πέπι Μίλερ, μια χαριτωμένη όσο και φιλόδοξη στάρλετ, την οποία ο Βαλεντίν βοήθησε στα πρώτα της βήματα, θα αρπάξει την ευκαιρία να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα, όταν, εντελώς αναπάντεχα, θα βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας ως μία από τις πιο υποσχόμενες εκπροσώπους του ομιλούντος κινηματογράφου. Άραγε, πόσο εύκολο πλέον είναι να διατηρηθεί μια ειλικρινής σχέση ανάμεσά τους;

Τέσσερα βραβεία κριτικών ενώσεων, έξι υποψηφιότητες για Χρυσές Σφαίρες, εγγύηση ότι θα σαρώσει και τα Οσκαρ. Η ταινία-φαινόμενο της χρονιάς είναι μία ασπρόμαυρη, βωβή, ηχηρή έκπληξη από τη Γαλλία! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στην ΕΡΤ 2

kong skull island 607

Κονγκ: Η Νήσος του Κρανίου (Kong: Skull Island) του Τζόρνταν Βογκτ-Ρόμπερτς

Το έτος 1973, έπειτα από τέλος του πολέμου στο Βιετνάμ και την έναρξη του προγράμματος Landsat, της προσπάθειας δηλαδή της NASA να χαρτογραφήσει την υδρόγειο από το διάστημα, μια ετερογενής ομάδα εξερευνητών συγκεντρώνεται για να εξερευνήσει τα βάθη ενός αχαρτογράφητου νησιού στον Ειρηνικό Ωκεανό –όμορφο και την ίδια στιγμή επικίνδυνο- χωρίς να γνωρίζουν ότι διασχίζουν το βασίλειο του μυθικού Κονγκ. Καλώς ήρθατε στη Νήσο του Κρανίου.

Η καινούρια περιπέτεια του Κονγκ περιλαμβάνει πλούσιο θέαμα, απρόσμενα πολεμική ατμόσφαιρα, ευφάνταστες σκηνές δράσεις με περισσότερα τέρατα από όσα υπαινίσσεται ο τίτλος της ταινίας αλλά και χάρτινους ανθρώπινους χαρακτήρες που αδυνατούν να αξιοποιήσουν το star power. Ένας είναι ο βασιλιάς. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.45 στο Star

the last samurai

Ο Τελευταίος Σαμουράι (The Last Samurai) του Εντουαρν Ζουίκ

19ος αιώνας, Ιαπωνία. Η εποχή, που η εθνική ασφάλεια της χώρας, βασιζόταν αποκλειστικά στη μίσθωση των σαμουράι για την αντιμετώπιση των εξωτερικών απειλών, πρόκειται να λήξει οριστικά. Σε μια δυναμική προσπάθεια να απαγκιστρωθεί η Ιαπωνία από το απαρχαιωμένο μιλιταριστικό καθεστώς, ο αυτοκράτορας μισθώνει μια ομάδα αμερικανών αξιωματικών, βετεράνων του Εμφυλίου Πολέμου, προκειμένου να εκπαιδεύσουν τον στρατό της χώρας στη χρήση σύγχρονων όπλων για να εξαλείψει την πολεμοχαρή αλλά υπερήφανη ομάδα. Ανάμεσα στους εκπαιδευτές συγκαταλέγεται και ο Νέιθαν Άλγκρεν, που η μοίρα θα παίξει μαζί του ένα απρόσμενο παιχνίδι. Η ξαφνική συμπλοκή της διμοιρίας του Άλγκρεν με μια ομάδα σαμουράι, καταλήγει σε αιματοχυσία ενώ ο ίδιος αιχμαλωτίζεται. Ως όμηρος πια και έγκλειστος στο χωριό των σαμουράι, ο Άλγκρεν, που τώρα πια έρχεται καθημερινά σε επαφή με τον ιδιαίτερο τρόπο ζωής των ατρόμητων αυτών πολεμιστών, τους κώδικες τιμής τους και την φιλοσοφία τους, δεν αργεί να αλλάξει στρατόπεδο και να συμμαχήσει με τους πρώην εχθρούς του. Όταν τελικά ο ιαπωνικός στρατός αποφασίζει να καταδιώξει τους σαμουράι, ο Άλγκρεν είναι έτοιμος να προσφέρει τις γνώσεις του στην τέχνη του πολέμου για να υπερασπιστεί με την καρδιά του μια περήφανη παράδοση αιώνων, καταδικασμένη όμως να χαθεί οριστικά...

Η ταινία προβάλλεται στις 00.15 στο Star

loving vincent main

Ο Αγαπημένος σου Βίνσεντ (Loving Vincent) των Ντορότα Κομπιέλα και Χιου Γουέλτσμαν

1891, Αρλ, Νότια Γαλλία. Ενας χρόνος έχει περάσει από το θάνατο του ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ κι ο νεαρός Αρμάν, γιος του τοπικού ταχυδρόμου, αναλαμβάνει, αρχικά βαριεστημένα, να παραδώσει μία τελευταία επιστολή που είχε γράψει ο ψυχικά διαταραγμένος καλλιτέχνης στον αδελφό του, Θίο. Οταν πληροφορείται ότι κι ο Θίο πέθανε λίγο καιρό μετά το χαμό του αδελφού του, ο Αρμάν ακολουθεί το νήμα των πληροφοριών που τον οδηγεί στην Οβέρ-συρ-Ουάζ, την μικρή επαρχιακή πόλη που αυτοκτόνησε ο Βαν Γκογκ. Μιλώντας με τους κατοίκους που τον γνώριζαν, από την κόρη του πανδοχέα και τον γιατρό που είχε αναλάβει την ψυχιατρική του υποστήριξη, μέχρι τον βαρκάρη στο ποτάμι που ο Βαν Γκογκ ζωγράφιζε καθημερινά, μία ανατροπή των γεγονότων υποψιάζει ότι δεν ήταν αυτοκτονία. Ο Βαν Γκογκ πυροβολήθηκε από ένα μεθυσμένο πλουσιόπαιδο, αλλά πήρε το μυστικό μαζί του. Ποια είναι η αλήθεια;

Μία ταινία ζωγραφισμένη στο χέρι, μία κινηματογραφική ιμπρεσιονιστική υπόκλιση στο έργο του Βαν Γκογκ. Θα ήταν απόλυτο αριστούργημα αν το σενάριο είχε την ίδια ενέργεια και δύναμη για να ακολουθήσει τον πραγματικό θρίαμβο της φόρμας και της τεχνικής. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

zama

Zama της Λουκρέσια Μαρτέλ

Βασισμένη σε λογοτεχνική πηγή και μάλιστα σε ένα από τα αριστουργήματα της αργεντινικής γραμματείας του 20ού αιώνα, το ομότιτλο (κι αμετάφραστο στη χώρα μας) βιβλίο του Αντόνιο Ντι Μπενεντέτο, η ταινία αφηγείται (λέξη περιοριστική για την αφηγηματική ρευστότητα της Μαρτέλ) την ιστορία του Ντον Ντίεγο ντε Ζάμα, ενός ανώτερου δικοικητικού και δικαστικού υπαλλήλου του Ισπανικού Στέμματος, εντεταλμένου στην Αντιβασιλεία του Ρίο Ντε Λα Πλάτα, μια τεράστια έκταση στη Νότια Αμερική, η οποία στα τέλη του 18ου αιώνα συμπεριλάμβανε την Αργεντινή, την Ουρουγουάη, τη Βολιβία και την Παραγουάη, ο οποίος μετατίθεται στη βαλτώδη και πνιγηρή Ασουνσιόν, μακριά από την οικογένειά του και τον πολιτισμό, κολλημένος στην κυριολεξία σε ένα βαλτωμένο τοπίο. Το μόνο που ονειρεύεται είναι μια μετάθεση που μοιάζει να μην έρχεται ποτέ.

H μεγάλη κυρία του αργεντίνικου σινεμά βουτά για πρώτη φορά στα αχαρτογράφητα νερά του ιστορικού έπους με μια προσωπική, αινιγματική, πανέμορφη ταινία που χρειάστηκε μια δεκαετία για να ολοκληρώσει. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο Videorama

The Notorious Landlady

Η Μυστηριώδης Κυρία με τα Μαύρα (The Notorious Landlady) του Ρίτσαρντ Κουάιν

Όταν ο νεαρός Γουίλιαμ Γκρίντλέι (Μπιλ) φτάνει στο Λονδίνο για να εργαστεί υπό τον διπλωμάτη Φράνκλιν Αμπρούστερ στην Αμερικανική Πρεσβεία, νοικιάζει ένα διαμέρισμα από την όμορφη Κάρλι Χάρντγουικ - αγνοώντας ότι πολλοί άνθρωποι, η αστυνομία αλλά και το αφεντικό του την υποπτεύονται ότι δηλητηρίασε τον σύζυγό της. Η Σκοτλαντ Γιαρντ εκμεταλλεύεται το γεγονός της συγκατοίκησης του Μπιλ με την κ. Χαρντγουικ και του ζητάει να την παρακολουθεί, παρόλο που ο Μπιλ είναι πεπεισμένος για την αθωότητά της και κατά βάθος ερωτευμένος μαζί της. ‘Οταν ο χαμένος από καιρό σύζυγος της κ. Χάρντγουικ εμφανίζεται μυστηριωδώς και στη συνέχεια δολοφονείται στην πραγματικότητα, αρχίζουν οι κωμικές περιπλοκές.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

the lord of the rings the rings of power

Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών: Τα Δαχτυλίδια της Δύναμης (The Lord of the Rings: The Rings of Power)

Ο Σάουρον έχει επιστρέψει και πρόκειται να προκαλέσει τον όλεθρο καθώς κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να δημιουργήσει τα Δαχτυλίδια της Δύναμης.

Η δεύτερη σεζόν προβάλλεται στο Amazon Prime

kaos

Kaos

O Δίας, βλέποντας την εξουσία του να φθίνει, αποφασίζει να τιμωρήσει τους ανθρώπους –θα μπορέσουν τρεις όχι-και-πολύ-κοινοί θνητοί να τον σταματήσουν προτού σπείρει το χάος;

Η σειρά προβάλλεται στο Netflix