Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


John Wayne Sea

Τζον Γουέιν, η Αμερική με κάθε Κόστος (John Wayne, L’Amérique a tout prix)

Συναρπαστικό ντοκιμαντέρ που εξερευνά όλες τις πλευρές του βραβευμένου με Όσκαρ σταρ του Χόλιγουντ, ενώ αναλύει 50 χρόνια αμερικανικής ιστορίας και τις επιπτώσεις της στη βιομηχανία του κινηματογράφου.

Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται στις 21.00 στο Κανάλι της Βουλής

hunger games mockingjay main

The Hunger Games: Επανάσταση Μέρος 1 (The Hunger Games: Mockingjay Part 1) του Φράνσις Λόρενς

Την τελευταία φορά που είδαμε την Κάτνις Εβερντιν, με το βέλος της και με την υποστήριξη του Πλούταρκ, κατέστρεψε, κυριολεκτικά και μεταφορικά, τους Αγώνες Πείνας και κατέφερε ένα σοβαρό πλήγμα στην εξουσία της Κάπιτολ και του Προέδρου Σνόου. Τώρα τη συναντάμε στα βάθη της Περιοχής 13, η οποία δεν έχει ισοπεδωθεί κι εγκαταλειφθεί: αντίθετα, λειτουργεί στην εντέλεια κάτω από το σιδερένιο χέρι της Προέδρου Κόιν και προετοιμάζει την Επανάσταση. Μια σφιχτή ομάδα, με την τεχνική βοήθεια του Μπίτι, τον ειδήμονα στο μάρκετινγκ Πλούταρκ και τη σκληρή δουλειά χιλιάδων πολιτών, είναι έτοιμη να καλέσει την υπόλοιπη Πάνεμ και να τα βάλει με την Κάπιτολ. Εκείνο που χρειάζεται, είναι το εμβληματικό πρόσωπο της Κάτνις για να δώσει πίστη και δύναμη στο λαό, να ενσαρκώσει την ίδια την Επανάσταση. Κι η Κάτνις θα τολμήσει να το κάνει, όχι μόνο για να υπερασπιστεί την οικογένειά της, τον Γκέιλ, το δίκαιο και το δημοκρατικό, αλλά και για να απελευθερώσει τον Πίτα που βρίσκεται εγκλωβισμένος στην πρωτεύουσα.

Προτελευταίο κεφάλαιο στο λογοτεχνικό και κινηματογραφικό φαινόμενο, σκοτεινό, μελαγχολικό, αγωνιώδες και, ναι, συγκινητικό. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στην ΕΡΤ 3

The Bourne Ultimatum

Το Τελεσίγραφο Του Μπορν (The Bourne Ultimatum) του Πολ Γκρίνγκρας

Ο εκπαιδευμένος δολοφόνος και πρώην πράκτορας ενός μυστικού οργανισμού της CIA Τζέισον Μπορν, το μόνο που ζητά πλέον είναι να εξαφανιστεί και να μάθει την αλήθεια για το ποιος πραγματικά είναι. Για μία ακόμη φορά καταδιώκεται από αυτούς, που τον δημιούργησαν. Έχοντας ακόμα αμνησία και χωρίς την αγαπημένη του Μαρί, προσπαθεί να ξεφύγει από δολοφόνους, που θέλουν να τον σκοτώσουν, αστυνομικούς, πράκτορες του FBI και την Ιντερπόλ. Ο Μπορν δεν έχει άλλη επιλογή από το να ταξιδέψει ανά τον κόσμο και να εξακριβώσει ποιος πραγματικά είναι και ποιοι σε αυτό το ασταμάτητο κυνηγητό είναι οι εχθροί του και ποιοι οι φίλοι του. Το 2002 γνωρίσαμε για πρώτη φορά τον υπερκατάσκοπο με τα αρχικά J.B: τον Jason Bourne (Τζέισον Μπορν) που έψαχνε εναγωνίως να μάθει ποιος είναι.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Alpha

it could happen to you 607

Το Φιλοδώρημα των 2.000.000 Δολαρίων (It Could Happen to You) του Αντριου Μπέργκμαν

Ο Τσάρλι Λανγκ είναι ένας καλόκαρδος αστυνομικός, παντρεμένος με τη Μίριελ, που είναι το ακριβώς αντίθετό του! Η Ιβόν είναι μια σερβιτόρα χωρίς καθόλου τύχη. Μια μέρα ο Τσάρλι τρώει στο μαγαζί όπου δουλεύει η Ιβόν, αλλά τα χρήματά του φτάνουν ίσα ίσα για να πληρώσει το λογαριασμό χωρίς να περισσεύει κάτι για να δώσει φιλοδώρημα στην Ιβόν. Της υπόσχεται, λοιπόν, πως αν κερδίσει το λαχείο που αγόρασε θα της δώσει τα μισά χρήματα. Και κερδίζει! Νίκολας Κέιτζ και Μπρίτζετ Φόντα, από την αθωότητα του 1994.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.30 στο Mega

the matrix reloaded

The Matrix Reloaded των Λάνα και Λίλι Γουατσόφσκι

Οι επαναστάτες Νίο, Τρίνιτι και Μορφέας συνεχίζουν να αντιστέκονται στο στρατό των Φονικών Μηχανών, αξιοποιώντας τα ιδιαίτερα χαρίσματά τους, ενάντια στις δυνάμεις καταπίεσης. Η (σχεδόν εξίσου) απολαυστική δεύτερη συνέχεια του franchise, μάς επισκέπτεται από το 2003 - ή από το μέλλον.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στο Open

all the beauty and the bloodshed

Ολη η Ομορφιά και η Αιματοχυσία (All the Beauty and the Bloodshed) της Λόρα Πόιτρας

Για όσους τυχόν δεν τη γνωρίζουν, η Ναν Γκόλντιν είναι ένας ζωντανός θρύλος της φωτογραφίας και από τη δεκαετία του 70 αιχμαλωτίζει με το φακό καθημερινές, προσωπικές και πολύ προσωπικές στιγμές, δικές της, των συντρόφων της, των φίλων της και άλλων καλλιτεχνών, από τις συλλογικότητες και τις υποκουλτούρες, queer και μη, στις οποίες γαλουχήθηκε και έγιναν η δική της οικογένεια. Φωτογραφίες που ξεχειλίζουν από ωμή τρυφερότητα και άγρια ομορφιά, αφιερωμένες σε αυτούς που έζησαν και ζουν στο περιθώριο, που απαθανατίζουν το φαινομενικά ευτελές και το μετατρέπουν σε κάτι αφοπλιστικά και καταλυτικά ανθρώπινο.

Η Ναν Γκόλντιν, το σκάνδαλο του OxyContin, η τέχνη που αλλάζει τον κόσμο, η ομορφιά και η αιματοχυσία σε ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ που κέρδισε το Χρυσό Λέοντα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας το 2022 και ήταν υποψήφιο για Οσκαρ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Cosmote Cinema 2

fallen leaves

Πεσμένα Φύλλα (Kuolleet Lehdet / Fallen Leaves)του Ακι Καουρισμάκι

Ηρωές του δυο άνθρωποι στα πολύ χαμηλά της ζωής (φυσικά). Η όμορφη, αγγελική Ανσα, αποφασισμένη να κάνει ό,τι δουλειά της προσφέρουν για να βγάλει τα προς το ζην. Κι ένας εργάτης, του οποίου το όνομα δεν θα μάθουμε ποτέ, αλκοολικός, ταγμένος να κόψει το ποτό. Οι δυο τους θα γνωριστούν σ' ένα καραόκε μπαρ, θα θελήσουν να ξανασυναντηθούν, αλλά ο αέρας θα παρασύρει το χαρτάκι με το τηλέφωνο της Ανσα, μαζί με μπόλικα φθινοπωρινά φύλλα. Από αυτή τη στιγμή, οι δυο ερωτευμένοι θα προσπαθήσουν να φτιάξουν τη ζωή τους και να βρουν ο ένας τον άλλο στην καρδιά του Ελσίνκι.

Ο Μεγάλος Φινλανδός τιμάται στις Κάννες με το Βραβείο της Επιτροπής για ένα απλό αλλά ακαταμάχητο ρομάντζο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

The Wonderful Story Of Henry Sugar

The Wonderful Story Of Henry Sugar του Γουές Αντερσον

Το συγκεκριμένο βιβλίο του Νταλ πρόκειται για εφτά μικρές ιστορίες τις οποίες έγραψε ο ίδιος το 1977 και οι οποίες θεωρούνται πως αναφέρονται σε ένα πιο εφηβικό κοινό από τις υπόλοιπες πιο παιδικές ιστορίες του. Μιλάει για την ιστορία του Χένρι Σούγκαρ ενός πλούσιου άνδρα με τάση για τον τζόγο. Μια μέρα, ο Χένρι ανακαλύπτει την αναφορά ενός γιατρού που περιγράφει έναν παράξενο ασθενή από την Ινδία που μπορούσε να δει παρά το γεγονός ότι οι γιατροί του αφαίρεσαν τα μάτια. Αφού διάβασε για ένα μικρό χρονικό διάστημα, ο Χένρι ανακαλύπτει την μέθοδος με την οποία οι γιατροί «αφαίρεσαν» την όραση του άνδρα, με τον ίδιο διεξάγει τη διαδικασία αυτή και τελικά δίνει στον εαυτό του τη δύναμη να δει παρά τα ραμμένα κλειστά μάτια του. Με τη βοήθεια των δυνάμεών του, ο Χένρι ετοιμάζει μια σειρά από κομπίνες για να κερδίσει πολλά χρήματα. Αυτό είναι κάτι που το καταφέρνει, αλλά έχοντας ένα σημαντικό κόστος.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

Double Vies 607

Παιχνίδια Ζευγαριών (Doubles Vies) του Ολιβιέ Ασαγιάς

Συζυγικές σχέσεις σε κρίση. Αστοί μεσήλικες που αντιμετωπίζουν με αγωνία καθημερινά προβλήματα πρώτου κόσμου. Απιστίες, ψέματα, ψεύτικα χαμόγελα και μια επίπλαστη αίσθηση ευτυχίας. Και πέρα από όλα αυτά, ένας εκδοτικός κόσμος που μεταβάλλεται, νέες τεχνολογίες που ανατρέπουν τις ισορροπίες και λογοτεχνικές αφηγήσεις που εμπνέονται όχι και τόσο ελεύθερα από την αληθινή ζωή των ηρώων.

Αδιαφορώντας παντελώς για τις διπλές ζωές των ηρώων του, ο Ολιβιέ Ασαγιάς ουσιαστικά παραδίδει μια ταινία ψυχρή, βαρετή και άκρως απαρχαιωμένη, μπερδεύοντας την επιχειρηματολογία με την ανέμπνευστη έκθεση ιδεών. Επίσημη συμμετοχή Φεστιβάλ Βενετίας 2018. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο Videorama