Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


rififi

Ριφιφί (Rififi) του Ζιλ Ντασέν

Τέσσερις άνδρες σχεδιάζουν την τέλεια ληστεία. Όλα είναι προγραμματισμένα σωστά, αλλά δεν λαμβάνουν υπόψη τους τον ανθρώπινο παράγοντα.

Το αρχετυπικό σκοτεινό heist movie του Ζιλ Ντασέν, γυρισμένο στο Παρίσι την εποχή που ήταν ανεπιθύμητος στην Αμερική. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Κανάλι της Βουλής

You Were Never Lovelier

Στον Ιλιγγο του Χορού (You Were Never Lovelier) του Γουίλιαμ Α. Σάιτερ

Οι Ακούνας, μια πλούσια οικογένεια της Αργεντινής, έχουν την παράδοση ότι οι κόρες πρέπει να παντρεύονται με τη σειρά, με πρώτη τη μεγαλύτερη. Όταν η αδελφή νο.1 παντρεύεται, οι αδελφές νο.3 και νο.4 ασκούν πίεση στη Μαρία, την αδελφή νο.2, επειδή έχουν ήδη διαλέξει τους συζύγους τους. Όμως η Μαρία δεν έχει γνωρίσει ακόμα έναν άντρα που να της αρέσει. Ο Εντουάρντο Ακούνα, πιστεύοντας ότι οι άντρες δεν είναι αρκετά ρομαντικοί στις μέρες μας, στέλνει στην κόρη του λουλούδια και ανώνυμα ερωτικά γράμματα, δημιουργώντας έναν "μυστηριώδη άντρα" για να την ερωτευτεί. Σκοπεύει να της διαλέξει αργότερα έναν κατάλληλο γι’ αυτή σύζυγο. Αλλά ο Ρόμπερτ Ντέιβις, ένας Αμερικανός χορευτής που ψάχνει για δουλειά, μπαίνει τυχαία στην εικόνα. Η Μαρία τον ερωτεύεται, αλλά ο πατέρας της δεν το εγκρίνει.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στην ΕΡΤ 2

Braveheart 607

Braveheart του Μελ Γκίμπσον

Σκωτία, τέλη 13ου αιώνα. Στις μεγάλες πεδιάδες των μαχών ο νεαρός Γουίλιαμ Γουάλας θα δει τον πατέρα και τον αδελφό του να σκοτώνονται στο πεδίο της μάχης για την απελευθέρωση της πατρίδας τους από τους Άγγλους καταπατητές. Όταν έπειτα από χρόνια γίνει μάρτυρας μιας ακόμα δολοφονίας, της αγαπημένης του Μάρον από Άγγλους στρατιώτες, τίποτα δεν μπορεί να συγκρατήσει την απόφασή του να εγκαταλείψει την ήσυχη αγροτική ζωή του και να στραφεί με το σπαθί του εναντίον του εχθρού.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.45 στο Star

Out of Africa 607

Πέρα Από Την Αφρική (Out Of Africa) του Σίντνεϊ Πόλακ

Αρχές 20ου αιώνα, η Δανή συγγραφέας Κάρεν Μπλίξεν ζητά από έναν φίλο της να την παντρεύεται για τον τίτλο της βαρόνης και για το κοινό τους συμφέρον. Ο βαρόνος συμφωνεί και μετακομίζει πρώτος στο Ναϊρόμπι της Κένυας, όπου χρησιμοποιώντας τα χρήματά της επενδύει σε μία ορεινή φυτεία καφέ. Μερικούς μήνες αργότερα, η Κάρεν μετακομίζει στο Ναϊρόμπι όπου έρχεται αντιμέτωπη με μία εντελώς αναπάντεχη πραγματικότητα, έναν νέο τρόπο ζωής και παρά τις δυσκολίες προσπαθεί να μετατρέψει τη ζωή της σε μία ευχάριστη εμπειρία. Η Κάρεν διευθύνει με δυναμισμό και γενναιότητα μια φυτεία καφέ στην Κένυα, αντιμετωπίζοντας παράλληλα μια μοναχική ζωή, καθώς ο σύζυγός της την απατά. Ο μεγάλος έρωτας έρχεται στο πρόσωπο ενός δυναμικού κυνηγού, του Ντένις Φίντς-Χάτον.

H ταινία προβάλλεται στις 14.50 στο Nova Cinema 2

Hoy se Arregla el Mundo 607

Σήμερα Φτιάχνουμε τον Κόσμο (Hoy se Arregla el Mundo) του Αριελ Βίνογκραντ

Ο Νταβίντ «Γκριέκο» Σαμαράς ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους τηλεοπτικούς παραγωγούς των αργεντίνικων τηλεοπτικών ριάλιτι. Μόνο που τίποτα δεν ήταν «αλήθεια» στην εκπομπή του «Σήμερα, φτιάχνουμε τον κόσμο». Οι φιλοξενούμενοί του κάθε εβδομάδα, καθημερινοί ήρωες με ένα σοκαριστικό πρόβλημα στο οποίο έβρισκε επίλυση η εκπομπή, ήταν ηθοποιοί. Ο γιατρός της εκπομπής που έδινε ιατρικές συμβουλές στο κοινό αλλά και ηρεμιστικά στον Γκριέκο, ήταν απατεώνας. Οπως και ο υπνωτιστής/μέντιουμ που έλεγε το μέλλον. Που να ήξερε ο Γκριέκο και το δικό του μέλλον. Το σόου του θα πάρει την κάτω βόλτα και η πρώην του θα του ξεστομίσει μία ανησυχητική αλήθεια: ο γιος του, ο εννιάχρονος Μπενίτο που βλέπει περιστασιακά και αγαπά στον αυτόματο, χωρίς πραγματική σύνδεση, δεν είναι δικό του παιδί. Ενα τεστ πατρότητας το αποδεικνύει. Ο Γκριέκο έχει πολλές ερωτήσεις να πετάξει θυμωμένα στο πρόσωπο της πρώην του, αλλά δεν προλαβαίνει. Η γυναίκα σκοτώνεται σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα και «πατέρας» και γιος μπαίνουν στο αυτοκίνητό του για μία διαδρομή ζωής. Να ψάξουν τον αληθινό του πατέρα και να βρουν την ταυτότητά τους.

Η νέα ταινία του Αργεντίνου Αριελ Βινογκράντ μετά το «Κόλπο του Αιώνα» είναι μία γλυκόπικρη και τελικά σχηματική δραμεντί, που θέλει τους άντρες αιώνια χαμένα αγόρια, που ενηλικιώνονται μέσα από τραγωδίες και γκάφες. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

saltburn

Saltburn της Εμεραλντ Φένελ

Παλεύοντας να βρει τη θέση του στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ο φοιτητής Ολιβερ Κουίρκ παρασύρεται στον κόσμο του γοητευτικού και αριστοκράτη Φίλιξ Κάτον, ο οποίος τον προσκαλεί στο Saltburn, το αχανές κτήμα της εκκεντρικής οικογένειάς του για ένα αξέχαστο καλοκαίρι.

Κενή μέχρι το μεδούλι της, αυτή η προφασιζόμενη σάτιρα ξεγυμνώνει μεμιάς την υπερτιμημένη σκηνοθέτη του «Υποσχόμενη Νέα Γυναίκα» που εδώ φτιάχνει μια ταινία έτοιμη τροφή στο instagram και τα memes παρά στην κοινωνική κριτική που θεωρητικά επιχειρεί. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Amazon Prime

only murders in the building

Only Murders in the Builing Season 4

Οι Τσαρλς, Ολιβερ και Μέιμπελ ταξιδεύουν στο Λος Αντζελες για να λύσουν ένα ακόμα μυστήριο.

Η τέταρτη σεζόν προβάλλεται στο Disney+

totem

Τοτέμ (Totem) της Λίλα Αβιγιές

Κάποιες ομάδες ψυχανάλυσης χρησιμοποιούν ένα «τοτέμ». Οποιος το παίρνει στα χέρια του, έχει το λόγο. Δεν έχουμε ιδέα αν ο τίτλος της νέας ταινίας (μετά το «The Chambermaid» του 2018) της μεξικάνας Λίλα Αβιγιέζ αναφέρεται σε κάτι τέτοιο. Με έναν παράξενο τρόπο ταιριάζει όμως, καθώς όλοι οι κάτοικοι του μικρόκοσμου της ταινίας βρίσκονται στο σπίτι αυτής οικογένειας για να πάρουν κάποια στιγμή το λόγο. Με τον τρόπο που μπορεί ο καθένας, με λόγια ή χωρίς, να αποχαιρετήσουν τον 30χρονο Τόνια, ο οποίος, όπως και η μητέρα του, φεύγει από επιθετικό καρκίνο στα κόκκαλα. Είναι τα γενέθλιά του και το σπίτι ανοίγει για ένα πάρτι - όπως θα έπρεπε να είναι όλες οι κηδείες. Πρώτη καταφθάνει από το πρωί η μικρή του κόρη, η Σολ, μέσα από τα μάτια της οποίας παρακολουθούμε το χάος των προετοιμασιών, των αδελφών του που τσακώνονται, του πατέρα του που εκνευρίζεται, της νοσοκόμας του που είναι η μόνη που καταλαβαίνει ότι δεν έχει μόνο ο ασθενής της ανάγκη από φροντίδα, αλλά κι αυτό το μικρό κορίτσι που χάνει τον πατέρα της. Ξαδέλφια, θείοι, γείτονες, συμφοιτητές από τη σχολή Καλών Τεχνών όλοι μαζεύονται και κουβαλούν τις αναμνήσεις τους για τον μελλοθάνατο νέο. Ο καθένας θα πάρει το «Τοτέμ» στα χέρια του, ή τουλάχιστον το αλκοόλ του, θα κοιτάξει έναν άνθρωπο στα μάτια, και θα του πει ακριβώς τι σήμαινε η ζωή του για τη ζωή του. Ναι, κάπως έτσι θα πρέπει να είναι οι κηδείες. Να συμβαίνουν όσο είμαστε ακόμα ζωντανοί. Αλλωστε τον σπαραγμό δεν μπορείς να τον γλιτώσεις ούτως ή άλλως.

Δύσκολοι αποχαιρετισμοί από το Μεξικό. H δεύτερη ταινία της Λίλα Αβιγιές, που έφτασε στην πεντάδα των Οσκαρ με ένα δύσκολο θέμα, αλλά και με την πανανθρώπινη, ειλικρινή, τρυφερή του απόδοση. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

closer

Εξ Επαφής (Closer) του Μάικ Νίκολς

Ο Νταν, ένας εύστροφος, όμορφος αλλά άσημος δημοσιογράφος, συναντά τυχαία την ατίθαση Άλις και ο έρωτας τους φαίνεται να είναι κεραυνοβόλος. Όταν όμως γνωρίζεται με μια ψυχρή γοητευτική φωτογράφο, την Άννα, βρίσκεται ξαφνικά διχασμένος ανάμεσα τους. Ταυτόχρονα εκείνη πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε αυτόν και τον Λάρι ,έναν γιατρό χοντροκομμένο όσο κι ειλικρινή. Και κάπως έτσι οι σχέσεις που αναπτύσσονται ανάμεσα στα τέσσερα αυτά άτομα αρχίζουν να περιπλέκονται όλο και περισσότερο με τυχαίες συναντήσεις, αγάπη, πάθος, μοναξιά και «εγκλήματα» καρδιάς.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix