Buzz

Και οι Wonder Women έχουν #metoo ιστορίες

στα 10

Hταν και η Λίντα Κάρτερ, η εμβληματική Wonder Woman των τηλεοπτικών '70ς, θύμα του Μπιλ Κόσμπι; Τι έχει να απαντήσει στον ίδιο της τον άντρα και σε όλα τα αρσενικά του πλανήτη που δηλώνουν «έκπληκτα» με το κίνημα #MeToo;

Και οι Wonder Women έχουν #metoo ιστορίες

Σε πρόσφατη συνέντευξή της η Λίντα Κάρτερ, η γυναίκα που έδωσε σάρκα κι οστά στην διάσημη τηλεοπτική μεταφορά της «Wonder Woman», μίλησε για το κίνημα #MeToo και δήλωσε 100% υπέρ των γυναικών που επιτέλους μοιράζονται και καταγγέλλουν προσωπικές ιστορίες σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης.

Γιατί εκείνη, μπορεί να είχε τα ατσάλινα μαγικά περικάρπια και το υπερ-λάσο της, όμως δύναμη να αποκαλύψει τι της συνέβη τότε, δεν είχε ποτέ.

Η Κάρτερ, σε όλη τη διάρκεια της συνέντευξης φωτογραφιζει τον Μπιλ Κόσμπι - αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι παρά εικασία.

«Ναι, κι εγώ έχω κακοποιηθεί. Αλλά ο θύτης είναι ήδη στο μάτι του κυκλώνα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να προσθέσω κι εγώ την ιστορία μου. Μόνο θα πω ότι πιστεύω κάθε μία από τις γυναίκες της υπόθεσης Μπιλ Κόσμπι...»

Διαβάστε κι αυτό: Η Ελεν Μπάρκιν προειδοποιεί: «Μην μπεις ποτέ μόνη σε ένα ασανσέρ με τον Τέρι Γκίλιαμ»

Lynda Carter 607 1

Ο δημοσιογράφος την πιέζει, αλλά εκείνη δε θέλει να δώσει ξεκάθαρα το όνομα. Σε ερώτησή του όμως για το «αν εμπιστεύεται ότι η δικαιοσύνη θα τιμωρήσει τον θύτη» εκείνη παίζει αμήχανα με το φαγητό της για λίγα δευτερόλεπτα και μετά απαντά σταθερά: «Οποια κι αν είναι η ποινή του, δε θα είναι αρκετή».

«Δεν κακοποίησε μόνο εμένα, αλλά πολλές ακόμα γυναίκες. Δεν έχω τίποτα άλλο να προσθέσω. Μακάρι να μπορούσα. Το έψαξα νομικά και η δική μου περίπτωση έχει παρέλθει. Δεν μπορώ να κάνω κάτι τώρα. Μακάρι να μπορούσα» προσθέτει αινιγματικά η Κάρτερ.

«Ικανοποίηση; Οχι, δεν πρόκειται για τη δική μου ικανοποίηση. Δεν πρόκειται για μένα. Αλλά για εκείνον που είναι ένα κάθαρμα. Η όλη υπόθεση αφορά αυτόν.»

Lynda Carter 607 2

Της πήρε πολύ καιρό να το ξεπεράσει; «Ναι. Κι ίσως και να μην το έχω ξεπεράσει ακόμα...»

Στη συνέχεια η Κάρτερ εξηγεί πώς η κουλτούρα του βιασμού ξεκινά από μικρές μικρές «αστείες» υποχωρήσεις.

«Στο πλατό οι άντρες φερόντουσαν σαν να τους άνηκα. Ενας κάμερα μαν άνοιξε μία τρύπα στο καμαρίνι μου στον τοίχο των στούντιο της Warner Brothers. Τρόμαξα. Δεν ήξερα αν θα επιχειρούσε να κάνει και κάτι. Τον κατήγγειλα. Εχασε τη δουλειά του, κάτι που τότε ήταν ανήκουστο. Ομως φοβόμουν. Φοβόμουν γιατί όλοι έβαζαν χέρι και μετά το έριχναν στην πλάκα. Προσπαθούσα να αμυνθώ. "Με δουλεύετε;" τους φώναζα, αλλά πάντα εγώ ήμουν αυτή που "δεν είχε χιούμορ"...»

«Πρόσεχέ τον αυτόν και μη μείνεις μόνη σου με εκείνον» έτσι προστάτευαν οι γυναίκες η μία την άλλη, ομολογεί η Κάρτερ. «Ημασταν η γενιά των γυναικών που έστησαν το κίνημα και καίγαμε τα σουτιέν μας. Αλλά δεν μπορούσαμε στην ουσία να κάνουμε πολλά παραπάνω από το να προστατεύουμε η μία την άλλη!»

«Σου φερόταν κάποιος με το πιο γλοιώδη τρόπο και σε ποιον θα το έλεγες; Μόνο στις φίλες σου. Ποιος σε άκουγε; Κανείς. Μόνο μεταξύ μας τα συζητάγαμε. Και τώρα τολμούν να λένε "γιατί δεν μίλησαν οι γυναίκες πιο πριν". Κανείς δεν μας πίστευε και κανείς δεν μας άκουγε...»

«Ρώτησα τον άντρα μου αν τον ξάφνιασε το κίνημα #MeToo και μου είπε "ναι, είμαι κατάπληκτος". Και του απάντησα ότι "αυτό ήταν μέρος του προβλήματος". Δεν το έβλεπαν, το θεωρούσαν φυσιολογικό. Αντρες που την πέφτουν στα κοριτσάκια στα σετ. Casting directors που ζητούν σεξ για να σε προτείνουν. "Καμία γυναίκα δεν είναι κατάπληκτη" του απάντησα. Ολο αυτό αποτελεί "νέο" μόνο για τους άντρες. Δεν μας ακούγατε. Δεν μας δίνατε σημασία...»

Τι απαντάει σε όσους μιλούν για «κυνήγι μαγισσών» και «το τέλος του φλερτ»;

«Σας παρακαλώ πολύ. Είναι τουλάχιστον υποτιμητικό και συγκαταβατικό. Λες και δεν μπορούμε να διαχωρίσουμε έναν άντρα που μας φλερτάρει από κάποιον που δεν μας σέβεται και μας ταπεινώνει. Σας παρακαλώ πάρα πολύ!»

Διαβάστε ακόμα: