Buzz

«Εξαρτάται...» ή πώς ο Ματ Ντέιμον λέει κατά συρροή μπαρούφες για τη σεξουαλική παρενόχληση

στα 10

Μιλώντας με τον Πίτερ Τράβερς για το ABC και με αφορμή το «Downsizing», ο Ματ Ντέιμον προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Δείτε (και) το βίντεο.

«Εξαρτάται...» ή πώς ο Ματ Ντέιμον λέει κατά συρροή μπαρούφες για τη σεξουαλική παρενόχληση

Μέσα στη δίνη των αποκαλύψεων σεξουαλικής παρενόχλησης και σεξουαλικών εγκλημάτων στο χώρο του θεάματος, ο Ματ Ντέιμον προσπαθεί να κρατήσει μια μετριοπαθή θέση. Πράγμα όχι πάντα καλό, ούτε δίκαιο.

Διαβάστε ακόμη: «Ηξερα ότι είναι μαλάκας και γυναικάς»: Ο Ματ Ντέιμον για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν (βίντεο)

Ο ηθοποιός που λίγο μπερδεύτηκε αρχικά για το εάν ήξερε ή όχι για την εγκληματική συμπεριφορά του Χάρβεϊ Γουάινστιν, αλλά στην πορεία συνειδητοποίησε ότι κάτι είχε ακούσει, χωρίς να συνειδητοποιήσει το μέγεθος του παραπτώματος, είχε την ευκαιρία την Τρίτη να μιλήσει εκτεταμένα για το θέμα και τις απόψεις του, σε μια συνέντευξη που έδωσε με αφορμή το «Downsizing», στο ABC News, στην εκπομπή του Πίτερ Τράβερς, του αξεπέραστου κριτικού του Rolling Stone. Κι εκεί, είπε τη μια διπλωματική μπαρούφα μετά την άλλη.

Για παράδειγμα: «Πραγματικά πιστεύω ότι υπάρχει ένα φάσμα συμπεριφορών. Και θα χρειαστεί να ξεδιαλύνουμε - ξέρεις, υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στο, ξέρεις, να πιάσεις τον πισινό κάποιου και να βιάσεις, ή να κακοποιήσεις ένα παιδί, έτσι; Κι οι δύο συμπεριφορές αυτές πρέπει να αντιμετωπιστούν και να εξαλειφθούν, αδιαμφισβήτητα, αλλά δεν πρέπει να συνδέονται, έτσι;»

Matt Damon 607

Στη διάρκεια της συνέντευξης, ο Ματ Ντέιμον έδωσε τη δική του αξιολόγηση, ή εκτίμηση, για πολλούς από τους άνδρες που κατηγορούνται για σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση, αλλά και για το πώς θα αντιμετώπιζε ο ίδιος μια κατηγορία. Διαβάστε τα highlights παρακάτω, ή δείτε ολόκληρο το βίντεο της συνέντευξης στο τέλος του κειμένου.

Για τον Λούι Σι Κέι: «Δεν ξέρω όλες τις λεπτομέρειες. Είδα τη δήλωσή του που με εντυπωσίασε. Οταν βγήκε και είπε, "το έκανα αυτό, τα έκανα αυτά τα πράγματα, αυτές οι γυναίκες λένε την αλήθεια" θυμάμαι ότι σκέφτηκα, "ναι, αυτό είναι σημάδι ενός ανθρώπου που... μπορούμε να δουλέψουμε πάνω σ' αυτό. Δεν πιστεύω ότι θα ξανακάνει τέτοια πράγματα, καταλαβαίνεις; Το τίμημα που πλήρωσε ήδη είναι πέρα απ' οτιδήποτε...»

Για τον Κέιβν Σπέισι: «Αυτό ήταν έξυπνο. Ηταν μια απόλυτα επιχειρηματική επιλογή του Ρίντλεϊ Σκοτ. Δεν του έχω μιλήσει, αλλά δεν ήταν δημιουργική επιλογή. Ο Ρίντλεϊ ετοιμάζει μια μεγάλη ταινία και κανείς τώρα δεν θέλει να δει τον Κέβιν Σπέισι σε ταινία.»

Για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν «Κανείς απ' όσους έκαναν ταινίες του δεν ήξεραν για τους βιασμούς. Κάθε άνθρωπος θα το είχε σταματήσει αυτό, όποιος κι αν ήταν. Θα έλεγαν, όχι, με τίποτα. Καταλαβαίνεις; Ηξερα ότι δεν θα ήθελα να έχει παντρευτεί κοντινό μου πρόσωπο. Αλλά ως εκεί ξέραμε. Και δεν ήταν έκπληξη για κανέναν. Οπότε, όταν ακούς ο Χάρβεϊ το ένα, ο Χάρβεϊ το άλλο - θέλω να πω, κοίταξέ τον. Φυσικά είναι γυναικάς... δηλαδή, εγώ δεν τον κάνω παρέα.»

Για τον Κέισι Αφλεκ: «Εξαρτάται από ποια είναι η κατηγορία. Εξαρτάται από το τι συμβαίνει. Εάν είναι φίλος μου, πάντα θα του μιλήσω πρώτα. Αν είναι φίλος μου, ξέρω την πραγματική ιστορία.»

Για τον εαυτό του: «Εάν πριν από δέκα χρόνια με κατηγορούσες κι εγώ έβγαζα μια μεγάλη ταινία; Κι έλεγες εσύ, "Ο Ματ Ντέιμον μου έπιασε τον κώλο κι έχωσε τη γλώσσα του στο στόμα μου". Θα οργανώναμε ένα νομικό συμβιβασμό. Οι δικηγόροι θα συζητούσαν, θα έκαναν ανάλυση κόστους και θα έλεγαν, "τόσο κοστίζει αυτό". Και θα κοίταζα το νούμερο και θα έλεγα, "Εντάξει, θα το πληρώσω, αλλά δεν μπορείς να ξαναμιλήσεις γι' αυτό. Λες μαλακίες, λες ψέματα, αλλά δεν μπορείς να τα ξαναμιλήσεις γι' αυτό".»

Δείτε παρακάτω ολόκληρο το σχετικό απόσπασμα από τη συνέντευξη του Ματ Ντέιμον στον Πίτερ Τράβερς:

Διαβάστε ακόμη