Buzz

Παγκόσμιος συναγερμός για την ενοπλη επίθεση σε σινεμά στο Βιερνχάιμ της Γερμανίας

στα 10

Συναγερμός σε ολόκληρη τη Γερμανία μετά την ένοπλη επίθεση σε αλυσίδα κινηματογράφων στην πόλη Βιερνχάιμ της Γερμανίας, κοντά στη Φρανκφούρτη που κατέληξε με τον δράστη νεκρό από τα πυρά των αστυνομικών και δεκάδες τραυματίες από τη χρήση χημικών.

Flix Team
Παγκόσμιος συναγερμός για την ενοπλη επίθεση σε σινεμά στο Βιερνχάιμ της Γερμανίας

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν γερμανικά αλλά και διεθνή μέσα, ένας ενοπλος αγνώστων στοιχείων εισέβαλε φορώντας μάσκα, κρατώντας στο χέρι του ένα αυτόματο όπλο και με ζώνη εκρηκτικών στο συγκρότημα κινηματογράφων Kinopolis στην πόλη Βιερνχάιμ της Γερμανίας, κοντά στην Φρανκφούρτη.

Μετά από την επέμβαση της αστυνομίας, ο δράστης της επίθεσης έπεσε νεκρός, πράγμα που επιβεβαίωσε και ο Υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, ενώ οι μόνοι τραυματισμοί που προκλήθηκαν ήταν από από τα χημικά που έριξε η Αστυνομία προκειμένου να ακινητοποιήσει τον δράστη.

Ηδη ερευνάται η πιθανότητα το χτύπημα να είναι τρομοκρατικό και να προέρχεται από οπαδό του Ισλαμικού Κράτους, ενώ είναι νωπή ακόμη η μνήμη από την τραγωδία στο Ορλάντο που στοίχισε τη ζωή σε 49 άτομα και ήταν η πιο πολυνεκρη ένοπλη μαζική επίθεση στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ.

Verheim Shootings

Αναμένονται εξελίξεις, καθώς οι ειδήσεις φτάνουν συγκεχυμένες από το σημείο της επίθεσης, ωστόσο δεν αποκλείεται το χτύπημα να έχει σχέση με κέντρα του ISIS, αφού δεν είναι τυχαίο πως το σινεμά είναι ένας χώρος «διασκέδασης» και άρα αμαρτίας κατά τις πεποιθήσεις των οπαδών του Ισλαμικού Κράτους. Φυσικά, οι μνήμες από την ένοπλη επίθεση στο Κολοράντο κατά τη διάρκεια της προβολής του «Dark Knight Rises» ζωντανεύουν ξανά...


Διαβάστε και δείτε ακόμη: