Buzz

Η Disney προσφέρει ένα εκατομμύριο δολάρια στα θύματα της δολοφονικής επίθεσης στο Ορλάντο

στα 10

Αντιδρώντας άμεσα στην πρόσφατη τραγωδία, η εταιρεία οργάνωσε μια σειρά από κινήσεις ουσιαστικής συμπαράστασης σε όσους επηρεάστηκαν από τα φρικτά γεγονότα της Κυριακής.

Η Disney προσφέρει ένα εκατομμύριο δολάρια στα θύματα της δολοφονικής επίθεσης στο Ορλάντο

Καθώς η Αμερική προσπαθεί ακόμα να συνέλθει από τη χειρότερη μαζική δολοφονία στη σύγχρονη ιστορία της χώρας, στο gay club Pulse του Ορλάντο, που κόστισε τη ζωή σε 49 άτομα και προκάλεσε τον τραυματισμό σε πάνω από 50 την περασμένη Κυριακή, η Disney προχώρησε σε μια γενναιόδωρη κίνηση πέρα από τα συνήθη (και απόλυτα δικαιολογημένα) μηνύματα συμπαράστασης που συρρέουν κατά μυριάδες.

Το στούντιο πραγματοποίησε μια δωρεά ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων στη φιλανθρωπική καμπάνια που ίδρυσε ο δήμαρχος του Ορλάντο, Μπάντι Ντάιερ, προκειμένου να συγκεντρωθεί οικονομική βοήθεια για όσους επηρεάστηκαν από τη δολοφονική επίθεση που συγκλόνισε την πόλη. Ταυτόχρονα, οι εκπρόσωποι της Disney δήλωσαν ότι θα ακολουθήσουν επιπλέον μεμονωμένες δωρεές από τους εργαζόμενους της εταιρείας.

Διαβάστε ακόμη: Μειονότητα είναι το μίσος. Η αγάπη θα νικήσει!

Orlando 2

«Είμαστε συγκλονισμένοι από αυτή την τραγωδία και ελπίζουμε ότι η αφοσίωσή μας θα βοηθήσει τα μέλη της κοινότητας που έχουν επηρεαστεί από αυτή την παράλογη πράξη. Με 74 χιλιάδες μέλη που αποκαλούν το Ορλάντο σπίτι τους, θρηνούμε την απώλεια των θυμάτων και προσφέρουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες, τους φίλους και τους αγαπημένους τους» ανακοίνωσε ο Μπομπ Τσάπεκ, πρόεδρος της Walt Disney Parks and Resorts.

Και αυτή δεν είναι η μοναδική κίνηση συμπαράστασης που προσφέρει η Disney, η οποία συνεργάζεται στενά με τις κοινωνικές υπηρεσίες της Κεντρικής Φλόριντα με στόχο να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια στα θύματα: Η εταιρεία έχει στήσει πέντε μονάδες γύρω από τις εγκαταστάσεις της προκειμένου οι εργαζόμενοί της να μπορούν να δώσουν αίμα για τους τραυματίες της επίθεσης, ενώ διαθέτει επίσης δωμάτια για τις οικογένειες και τους φίλους τους.

Σε μια τέτοια στιγμή φρίκης και παραλογισμού, είναι τουλάχιστον παρήγορο κι ενθαρρυντικό ότι μια ιδιωτική επιχείρηση από τη βιομηχανία του θεάματος έσπευσε άμεσα να συνδράμει, προσφέροντας πραγματική βοήθεια στα θύματα και στους δικούς τους. Ελπίζουμε να ακολουθήσουν κι άλλοι το παράδειγμά της...

Διαβάστε ακόμη

Orlando 3