Buzz

Oταν το σινεμά μάς ταξιδεύει με μηχανές του χρόνου: δείτε το βίντεο αφιέρωμα

στα 10

Η νοσταλγική μας αναδρομή στο «Back to the Future» μάς θύμισε την περιέργεια που είχε πάντα το σινεμά για το χωροχρόνο και την ικανότητά του να μάς ταξιδεύει με sci-fi διαδρομές. Δείτε ένα βίντεο που μας βάζει, κυριολεκτικά, στην κινηματογραφική μηχανή του χρόνου.

Oταν το σινεμά μάς ταξιδεύει με μηχανές του χρόνου: δείτε το βίντεο αφιέρωμα

Στις 21 Οκτωβρίου όλοι οι σινεφίλ, ΟΚ οι nerds γεννημένοι στα 70ς και 80ς σινεφίλ, γιορτάσαμε τη «Back to the Future» μέρα. Οι διαδρομές των Μάρτι ΜακΦλάι και Ντοκ Μπράουν με την DeLorean μηχανή του χρόνου τους από τα 80ς στα 60ς και από τα 80ς στο 2015 (φαινόταν κάτι το πολύ μακρινό τότε!) μάς θύμισαν την αγάπη του παγκόσμιου σινεμά για το είδος των sci-fi ταινιών που μάς ταξιδεύουν στο χωροχρόνο.

Θυμηθείτε κι αυτό: «Back to the Future»: η DeLorean μηχανή του χρόνου των Μάρτι ΜακΦλαϊ και Ντοκ Μπράουν προσγειώνεται στο πλατό της «Jimmy Kimmel Live»!

Ανέκαθεν, οι ταινίες που χρησιμοποιούσαν ως εύρημα τα ταξίδια στο μέλλον ή το παρελθόν ήταν αγαπημένες, δημοφιλείς και διαφορετικές: άλλες διεκδικούσαν την αβάν γκαρντ παραδοξότητά τους, άλλες είχαν κατασκευαστεί για να πουληθούν ως blockbusters στη μάζα. Από τον «Εξολοθρευτή» μέχρι το «Looper», κι από το «Clockstoppers» μέχρι το «Donnie Darko», το σινεμά έμπαινε με δημιουργική περιέργεια και φαντασία σε μηχανές του χρόνου.

Ενα νέο supercut βίντεο, με τίτλο «“We Don’t Need Roads» μάς θυμίζει αυτά τα κινηματογραφικά ταξίδια στο χωροχρόνο. Απολαύστε το και πείτε μας ποιο είναι το αγαπημένο σας.

.

Δείτε και διαβάστε περισσότερα: