Buzz

Οι Simpsons κι ο διακριτικός τους φόρος τιμής στο Παρίσι

στα 10

Στο τελευταίο επεισόδιο των «The Simpsons» κρυβόταν ένας μικρός, διακριτικός, συγκινητικός φόρος τιμής στο λαβωμένο Παρίσι. Δείτε τον...

Οι Simpsons κι ο διακριτικός τους φόρος τιμής στο Παρίσι

Οπως άλλωστε το συνηθίζουν, οι Simpsons δεν απέτυχαν στο να γίνουν βαθιά πολιτικοί. Ηταν ένα μόνο κάδρο, μία εικόνα, αλλά χίλιες animated λέξεις. Ενας συγκινητικός φόρος τιμής και ένα μήνυμα δύναμης και ειρήνης αναβόσβησε στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς. Διακριτικά και μεστά.

Διαβάστε επίσης: Οι «Simpsons» κάνουν καλό στο outing!

Περίπου στην μέση του επεισοδίου της Κυριακής, που είχε τον τίτλο «Lisa with an S», εμφανίστηκε για λίγα δευτερόλεπτα η μαρκίζα ενός θεάτρου στο Μπρόντγουεϊ, η οποία διαφήμιζε το «Lafayette: The Musical».

Στο δεξί πλαίσιο της ταμπέλας φιγουράριζε η εικόνα του αυτόματως παγκόσμιου συμβόλου στωικής αντίδρασης και πολιτισμού των ανθρώπων του, λαβωμένου από την τρομοκρατική επίθεση της 13ης Νοεμβρίου, Παρισιού: ο Πύργος του Αϊφελ, σχεδιασμένος ως σήμα ειρήνης από τον designer Ζαν Ζουλιέν.

Διαβάστε κι αυτό: Οι Simpsons παίρνουν θέση στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκοτίας

Simpsons Paris Tribute 607

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Simpsons συμπαραστέκονται στα θύματα τρομοκρατικής επίθεσης. Λίγο μετά τα τραγικά γεγονότα στα γραφεία των συναδέλφων τους της Charlie Hebdo, οι Simpsons είχαν δηλώσει ό,τι δήλωνε κι όλος ο κόσμος:

Θυμηθείτε το εδώ: Ολο το Χόλιγουντ είναι «Charlie»

simpsons je suis charlie 607

Διαβάστε ακόμα: