Buzz

Οι Simpsons αποχαιρετούν τον Σαμ Σάιμον

στα 10

Συνδημιουργός των Simpsons, αλλά και σεναριογράφος σε επεισόδια του «Taxi» και του «Cheers», ο Σαμ Σάιμον πέθανε στα 59 του χρόνια από καρκίνο, έχοντας αφιερώσει το τελευταίο μέρος της ζωής του στη φιλανθρωπία.

Οι Simpsons αποχαιρετούν τον Σαμ Σάιμον

Μπορεί οι Simpsons να χρεώνονται περισσότερο στον Ματ Γκρένινγκ, αλλά η ψυχή πίσω από το μακροβιότερο τηλεοπτικό σόου της Αμερικής ήταν ο Σαμ Σάιμον, ο οποίος τους εγκατέλειψε τέσσερις κύκλους μετά το ξεκίνημά τους, παραμένοντας ωστόσο για πάντα στους τίτλους τους ως συνδημιουργός και στη μνήμη όσων συνεργάστηκαν μαζί του ως ο άνθρωπος που έδωσε το στίγμα στη σειρά και μαζί στη μοντέρνα τηλεόραση.

«Θα μας λείψει το ταλέντο του, η κοφτερή ευφυία του και η πανούργα αίσθηση του χιούμορ του», δήλωσε ο Ματ Γκρένινγκ αμέσως μετά το θάνατο του Σάιμον. «Εφυγε πολύ νωρίς από τη βιομηχανία, Ηταν πραγματικά ένας από τους σπουδαιότερους», συμπληρώνει ο τρίτος «μπαμπάς» των «Simpsons», Τζέιμς Λ. Μπρουκς.

«Ο Σαμ βοήθησε να καθιερωθεί ο τόνος και το σύμπαν των Simpsons στα πρώτα χρόνια της πρωτοπόρου σειράς και η συνεισφορά του είναι πάντα ζωντανή. Η φιλανθρωπική του δράση ήταν γνωστή σε όλους και μια πηγή έμπνευσης για πολλούς. Εκφράζουμε τη θλίψη μας για το χαμό του», δήλωσε το Fox Television Group σε δήλωσή του.

Sam Simon

Πριν φτάσει στους «Simpsons», ο Σαμ Σάιμον είχε εξαργυρώσει την εμπειρία του ως σχεδιαστής και σεναριογράφος, γράφοντας ένα επεισόδιο του «Barney Miller», εκτελώντας χρέη υπεύθυνου σεναριογράφων για το «Taxi» και σεναριογράφου και παραγωγού για το «Cheers», πριν καταλήξει ως παραγωγός του «The Tracy Ullman Show». Μετά τους «Simpsons», συνέχισε να συνεργάζεται στο «The Howard Stern Show», ανέπτυξε και έκανε διάσημο το «The George Karlin Show» σκηνοθέτησε ένα επεισόδιο των «Friends» και πιο πρόσφατα ανέλαβε την παραγωγή στο «Anger Management» του Τσάρλι Σιν.

Η σημαντικότερη όμως προσφορά του, εκτός τηλεόρασης, ήταν η φιλανθρωπική του δράση με επίκεντρο τα δικαιώματα των ζώων αλλά και της παιδικής φτώχειας. Μετά τη διάγνωσή του με καρκίνο, ο Σάιμον ξεκίνησε να αγοράζει ζωωολογικούς κήπους και εγκαταστάσεις τσίρκων σε όλη την Αμερική προκειμένου να ελευθερώσει τα αιχμάλωτα ζώα.

Sam Simon

O Σαμ Σάιμον εγκατέλειψε τους Simpsons μετά από διαφωνίες με τον Ματ Γκρένινγκ για την κατεύθυνση της σειράς, κατοχύρωσε ωστόσο δικαιώματα για όλη του τη ζωή, ενώ είχε αποκαλύψει χρόνια μετά πως από τη στιγμή που σταμάτησε να εργάζεται για το σόου δεν ξαναείδε ποτέ ούτε ένα επεισόδιο των αγαπημένων του χαρακτήρων. Υπήρξε όμως πάντα ευγνώμων για την ευκαιρία που η τριάδα των Simpsons είχε να φτιάξει μια σειρά με απόλυτη ελευθερία.

Sam Simon

To νέο του θανάτου του έφερε δάκρυα συγκίνησης σε όσους τον γνώριζαν, αλλά και σε όσους τον θαύμαζαν στα χρόνια της ενεργού δράσης του. Από τον Κόναν Ο' Μπράιαν μέχρι τον Λαρι Κινγκ και από τον Ρίκι Τζερβές μέχρι τον Τζέισον Μπιγκς, μια ολόκληρη κοινότητα ανθρώπων θα θυμούνται για πάντα πως η τηλεόραση δεν θα ήταν ίδια χωρίς αυτόν.


Διαβάστε ακόμη: