Industry

Συγχαρητήρια στο καστ των «Παράσιτων» και στα 800+ ακόμα νέα μέλη της Ακαδημίας!

στα 10

Συνεχίζοντας την προσπάθεια της για συνεχή ανανέωση, η Αμερικανική Ακαδημίας Τεχνών κι Επιστημών (ναι, τα Οσκαρ) άνοιξε τις πόρτες της σε 819 νέα μέλη.

Συγχαρητήρια στο καστ των «Παράσιτων» και στα 800+ ακόμα νέα μέλη της Ακαδημίας!

Πριν από λίγα χρόνια, η κριτική των #OscarsSoWhite, των «Λευκών Οσκαρ», ανάγκασε την Ακαδημία Τεχνών κι Επιστημών, τα μέλη που ψηφίζουν τα βραβεία, να κοιτάξει αυστηρά τη βάση της και να αποφασίσει ένα άνοιγμα στη διαφορετικότητα: φύλου, φυλής, ηλικίας. Κάθε χρόνο λοιπόν, όλο και περισσότερα νέα μέλη ενώνουν δυνάμεις και ψήφους με την Ακαδημία σε μια επιλογή που στοχεύει να ενδυναμώσει τον πλουραλισμό ειδών, ιδεών και ταλέντων.

Διαβάστε περισσότερα: Είναι τα Οσκαρ τόσο (υπερβολικά) λευκά, σεξιστικά και στρέιτ, όσο τα κατηγορούν;

John David Washington 607 O Τζον Ντέιβιντ Γουάσινγκτον από σήμερα μέλος της Ακαδημίας

Σήμερα, ανακοινώθηκαν 819 νέα μέλη της Ακαδημίας, που διαμορφώνουν τα ποσοστά της σε 45% γυναίκες, 36% μη λευκοί και 49% εκπρόσωποι του παγκόσμιου σινεμά (από 68 διαφορετικές χώρες).

Ανάμεσά τους συναντάμε τους ηθοποιούς των «Παράσιτων», Σονγκ Κανγκ - Χο, Γιανγκ Χίε - τζιν, Τζο Γέο - τζεόνγκ, Παρκ Σο - νταμ, την Αννα ντε Αρμας («Στα Μαχαίρια»), τον Τζον Ντέβιντ Γουάσινγκτον («Tenet»), την Σίνθια Ερίβο («Harriet»), Ζεντάγια («Dune»), Κόνστανς Γου («Hustlers»), Ακουαφίνα («The Farewell») Μπόμπι Καναβάλε («Ο Ιρλανδός») και πολλούς άλλους.

Η Ακαδημία επίσης υποδέχθηκε τους σκηνοθέτες Ματί Ντιόπ («Atlantique»), Ρόμπερτ Εγκερς («Ο Φάρος»), Μάθιου Βον («Kingsman»), Ματ Ριβς («The Batman»)

Διαβάστε ολόκληρη τη λίστα εδώ.

Διαβάστε περισσότερα: