Φεστιβάλ / Βραβεία

Aπό τη Lady Gaga μέχρι τον Γιώργο Μαυροψαρίδη αυτά είναι τα 842 νέα μέλη της Ακαδημίας

στα 10

Συνεχίζοντας την προσπάθειά της να ανακατέψει το μείγμα της, για να ψηφίζονται πιο αντιπροσωπευτικά Οσκαρ, η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου κάλεσε 842 ακόμα μέλη στους κόλπους της.

Aπό τη Lady Gaga μέχρι τον Γιώργο Μαυροψαρίδη αυτά είναι τα 842 νέα μέλη της Ακαδημίας

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου και Επιστημών δέχθηκε μεγάλη επίθεση τα τελευταία χρόνια για τα Λευκά και Ανδρικά Οσκαρ της: στην πλειοψηφία, λευκοί άνδρες ήταν οι αποδέκτες του μεγαλύτερου και σπουδαιότερου κινηματογραφικού βραβείου.

Για αυτό και, εδώ και λίγα χρόνια, η Ακαδημία ανοίγει τους κόλπους της και προσκαλεί όλο και περισσότερα μέλη - περισσότερες γυναίκες που δουλεύουν στη βιομηχανία και περισσότερους κινηματογραφιστές, ηθοποιούς και επαγγελματίες διαφορετικών εθνικοτήτων.

Ανάμεσά τους, κι ο -υποψήφιος πέρσι με την «Ευνοούμενη»- μοντέρ Γιώργος Μαυροψαρίδης, ένας από τους τους σημαντικότερους συντελεστές του σύγχρονου ελληνικού σινεμά με σημαντική διεθνή καριέρα.

Διαβάστε περισσότερα: «Το μυαλό πρέπει ν' ακολουθεί τους δικούς του ρυθμούς.» Ο Γιώργος Μαυροψαρίδης μιλά αποκλειστικά στο Flix

Γιώργος Μαυροψαρίδης 607

Το 2018, η Ακαδημία είχε δεχθεί 928 νέα μέλη. Φέτος, 842 από 59 διαφορετικές χώρες.

Το 50% των νέων μελών είναι γυναίκες, ενώ το 29 % δεν είναι λευκοί. Το ποσοστό των γυναικών έχει μετακινθεί από το 25% στο 32%, ενώ τα μη-λευκά μέλη διπλασιάστηκαν: από 8% στο 16%.

Οπως κάθε χρόνο, η πλειονότητα των νέων μελών είναι ηθοποιοί.

Μερικά από τα νέα ονόματα: ο βραβευμένος ντοκιμαντερίστας Τζίμι Τσιν («Free Solo»), οι Φιλο Λορντ και Κρις Μίλερ («Spider-Man: Into the Spider-Verse»), η Lady Gaga, αλλά και η Μαρίνα ντε Ταβίρα του «Ρόμα».

Συνολικά, τα μέλη της Ακαδημίας είναι πλέον 9042.

Καλορίζικοι!

Διαβάστε επίσης: