Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2019: Ο Γιώργος Μαυροψαρίδης υποψήφιος για Οσκαρ Καλύτερου Μοντάζ για την «Ευνοούμενη»

στα 10

Ενας από τους μεγαλύτερους Ελληνες μοντέρ και μόνιμος συνεργάτης του Γιώργου Λάνθιμου στις ελληνικές και τις διεθνείς ταινίες του, φτάνει εκεί ακριβώς όπου αξίζει - στην υποψηφιότητα για Οσκαρ για την «Ευνοούμενη».

Flix Team
Oscars 2019: Ο Γιώργος Μαυροψαρίδης υποψήφιος για Οσκαρ Καλύτερου Μοντάζ για την «Ευνοούμενη»

Ο Γιώργος Μαυροψαρίδης δεν χρειάζεται συστάσεις.

Με περίπου 80 credits μοντάζ στο όνομά του, είναι ο άνθρωπος που έκοψε και έραψε το ελληνικό σινεμά ήδη από τη δεκαετία του '80 και συνεργάστηκε σχεδόν με το σύνολο των Ελλήνων κινηματογραφιστών (από τον Σταύρο Τσιώλη μέχρι τον Γιώργο Πανουσόπουλο και από τον Τάσο Μπουλμέτη μέχρι τον Νίκο Γραμματικό, αλλά και τη νεότερη γενιά των Αθηνά Τσαγγάρη, Μιχάλη Κωνσταντάτου, Σοφίας Εξάρχου κ.ά.).

Μόνιμος συνεργάτης του Γιώργου Λάνθιμου (έχει μοντάρει την «Κινέττα», τον «Κυνόδοντα», τις «Αλπεις», τον «Αστακό» και την «Ευνοούμενη»), ο Γιώργος Μαυροψαρίδης φτάνει δικαιωματικά στην υποψηφιότητα για το Οσκαρ Καλύτερου Μοντάζ για την «Ευνοούμενη» και γίνεται έτσι ο πρώτος Ελληνας μοντέρ που το καταφέρνει.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τις υποψηφιότητες για τα Οσκαρ του 2019


Η οσκαρική κούρσα για το 2019 έχει ήδη ξεκινήσει. Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις βραβεύσεις των κριτικών ενώσεων, τις Χρυσές Σφαίρες, τις προβλέψεις και το παρασκήνιο γύρω από την πιο χρυσή βραδιά του Χόλιγουντ στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς

Η 91η Απονομή των Βραβείων OSCAR® μεταδίδεται ζωντανά και αποκλειστικά στις 24 Φεβρουαρίου (προς ξημερώματα 25) από το COSMOTE CINEMA OSCARS HD με τον πρωτότυπο ήχο και από το COSMOTE CINEMA 1HD, με ελληνικό σχολιασμό από τους Γιώργο Σατσίδη και Χριστίνα Μπίθα, απευθείας από το Λος Aντζελες. Για πρώτη φορά ελληνικό κανάλι θα βρεθεί στο κόκκινο χάλι των βραβείων OSCAR® και οι συνδρομητές της COSMOTE TV θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις προσελεύσεις των διασήμων και τις αποκλειστικές τους δηλώσεις στο μικρόφωνο του Γιώργου Σατσίδη. Η τηλεοπτική κάλυψη θα ξεκινήσει με τις πρώτες αφίξεις στο κόκκινο χαλί και θα κορυφωθεί στις 03.00, με την έναρξη της απονομής. Ως τότε, μη χάσεις τα περισσότερα από 80 οσκαρικά αριστουργήματα που σε περιμένουν στο pop-up κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS HD, με ταινίες οι οποίες έχουν βραβευτεί ή ήταν υποψήφιες για OSCAR®.