Buzz

Η Monika υπογράφει το soundtrack του «The Lost Daughter» της Μάγκι Τζίλενχαλ

στα 10

Η ταινία θα κάνει την πρεμιέρα της στο Netflix παραμονή Πρωτοχρονιάς και θα είναι γεμάτη με άρωμα Ελλάδας.

Flix Team
Η Monika υπογράφει το soundtrack του «The Lost Daughter» της Μάγκι Τζίλενχαλ

Η Monika έχει γράψει τα τραγούδια του original soundtrack της ταινίας «The Lost Daughter» της Μάγκι Τζίλενχαλ, η οποία κέρδισε πρόσφατα το βραβείο Σεναρίου στο Φεστιβάλ της Βενετίας ενώ απέσπασε τέσσερα βραβεία στα Gotham Awards: Ταινίας, Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη, Σενάριο και Ερμηνεία σε Α’ Ρόλο.

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Ελενα Φεράντε. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στις Σπέτσες το 2020, εν μέσω καραντίνας, δίνοντας ζωή στους κατοίκους του νησιού, πολλοί εκ των οποίων είχαν το δικό τους ρόλο στην ταινία, μετατρέποντας ολόκληρο το νησί σε ένα κινηματογραφικό σετ.

Τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν το Νοέμβριο του 2020 και τον Φεβρουάριο του 2021 η Monika κλήθηκε για πρώτη φορά από τον παραγωγό, ο οποίος της ανέθεσε να γράψει τα τραγούδια για οκτώ σκηνές της ταινίας. Η οδηγία ήταν συγκεκριμένη, η σκηνοθέτης ζητούσε οκτώ ελληνικά τραγούδια το καθένα με διαφορετικό ύφος. Η νεαρή συνθέτης έπρεπε να γράψει τραγούδια που να συνοδεύουν σκηνές όπως αυτή όπου η Ολίβια Κόλμαν χορεύει με τον Εντ Χάρις ή όταν βρίσκεται στην παραλία ενώ ακούγεται μουσική από την κοντινή ταβέρνα. Με αφορμή τις σκηνές αυτές, η Monika έγραψε τραγούδια πολύ διαφορετικά από αυτά που γνωρίζουμε από την προσωπική της δισκογραφία. Τα μόνα τραγούδια που προϋπήρχαν και μπήκαν στο τελικό soundtrack, είναι η «Στάλα» - που αποτέλεσε και το κύριο θέμα της ταινίας - και το «Αίμα μου».

Διαβάστε ακόμα: Η Ολίβια Κόλμαν μαγεύει στο πρώτο υπέροχο τρέιλερ του «The Lost Daughter»

the lost daughter

«Ένιωθα μεγάλη χαρά στις ηχογραφήσεις γιατί εξερευνούσα έναν κόσμο από μουσικά όργανα και ήχους με τα οποία δεν ασχολούμαι συνήθως στη δική μου μουσική. Μου αρέσουν οι προκλήσεις. Σκοπός μου ήταν, όχι να ικανοποιήσω αυτό που νιώθω εγώ, αλλά να φέρω εις πέρας τις οδηγίες της σκηνοθέτιδος και να αποδώσω όσο πιο έγκυρα μπορούσα την ιδέα της μουσικής για κάθε σκηνή, ώστε όλη η ταινία να αποκτήσει ρυθμό και να απογειωθεί συναισθηματικά. Η δουλειά μου ήταν να μεταφράσω τις λέξεις, τις οδηγίες που έλαβα και να τις μετουσιώσω σε μουσική. Δεν έβαλα κανένα προσωπικό φίλτρο σε όλο αυτό, το μόνο που με ενδιέφερε ήταν να πετύχει το όραμα της Mάγκι. Άλλωστε, αυτό κάνω πάντα και στις συνεργασίες μου για τη μουσική θεατρικών παραστάσεων. Με την Μάγκι είχαμε απίστευτη χημεία και δε θα ξεχάσω τις πολλές, δημιουργικές συνομιλίες που είχαμε καθημερινά αλλά και το χιούμορ που προέκυπτε μέσα από την πίεση του χρόνου και το άγχος που είχαμε όλοι στην ομάδα για να προλάβουμε το μοντάζ ώστε να σταλεί η ταινία στα Φεστιβάλ. Θυμάμαι, για παράδειγμα, την Mάγκι να μου στέλνει μήνυμα αργά το βράδυ και να μου λέει "Σε παρακαλώ θα χρειαστώ άλλες δύο Στάλες επειγόντως μέχρι το πρωί". Η συνεργασία μας εξελίχθηκε τόσο καλά, που η Μάγκι έλεγε κατα τη διάρκεια της παραγωγής: "Πριν ξεκινήσετε να γράφετε τη μουσική για την ταινία σας, ρωτήστε τη Monika, μπορεί να την έχει ήδη έτοιμη!”» δήλωσε η Monika.

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις 17 Δεκεμβρίου στην Αμερική και στις 31 Δεκεμβρίου στο Netflix.

the lost daughter