Buzz

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ επιβεβαίωσε πως το πολύπαθο «Ναπολέων» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ δεν έχει πεθάνει

στα 10

Ο Σπίλμπεργκ, μιλώντας από το Φεστιβάλ του Βερολίνου όπου και βρίσκεται για την παραλαβή της τιμητική Χρυσής Αρκτου, επιβεβαίωσε πως το «Ναπολέων» ετοιμάζεται να μπει στα στάδια της παραγωγής.

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ επιβεβαίωσε πως το πολύπαθο «Ναπολέων» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ δεν έχει πεθάνει

Εχουν περάσει σχεδόν πάνω από δέκα χρόνια από τότε που ο Στίβεν Σπίλμπεργκ ανακοίνωσε πως, μετά την «Τεχνητή Νοημοσύνη», θα αναλάμβανε να μεταφέρει ένα ακόμα από τα ημιτελή πρότζεκτ του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, το «Ναπολέων», αυτή την φορά για την τηλεόραση. Ο ίδιος θα εκτελούσε χρέη παραγωγού, ενώ μάλιστα μια στιγμή είχε και τον Μπαζ Λούρμαν και αργότερα και τον Κάρι Φουκουνάγκα στην καρέκλα του σκηνοθέτη, αλλά μετά από τόσα χρόνια, και μετά και τις κατηγορίες εναντίον του Φουκουνάγκα για σεξουαλική παρενόχληση, πολλοί πίστευαν ότι το συγκεκριμένο πρότζεκτ μπήκε για πάντα στο ράφι.

Αλλά κατά την συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Σπίλμπεργκ στο Φεστιβάλ του Βερολίνου, μετά και την βράβευσή του με μια τιμητική Χρυσή Αρκτο για την κινηματογραφική του καριέρα, ο ίδιος επιβεβαίωσε πως το «Ναπολέων» θα γίνει και μάλιστα ετοιμάζεται να μπει στα στάδια της παραγωγής, με το HBO να βρίσκεται πίσω από αυτή.

«Ετοιμάζουμε μια μεγάλη παραγωγή για το HBO, βασισμένη στο αρχικό σενάριο του Στάνλεϊ Κιούμπρικ για το “Napoleon” και εργαζόμαστε σκληρά για να το μεταφέρουμε ως μια μίνι σειρά εφτά επεισοδίων», εξήγησε ο Σπίλμπεργκ.

Διαβάστε ακόμα: Βερολίνο 2023: Το Flix στην τελετή απονομής τιμητικής Χρυσής Αρκτου στον Στίβεν Σπίλμπεργκ

Ο Κιούμπρικ ξεκίνησε να σχεδιάζει το έπος που θα ήταν το «Ναπολέων» το 1968, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του «2001: Οδύσσεια του Διαστήματος», αλλά η ταινία δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Μόλις το 2011, η Taschen κυκλοφόρησε έναν πολυτελή τόμο με τον τίτλο «Stanley Kubrick's Napoleon: The Greatest Movie Never Made», όπου παρουσιάζεται συγκεντρωμένο όλο το υπάρχον υλικό από την προετοιμασία της ταινίας.

Φυσικά ο Σπίλμπεργκ δεν εξήγησε αν τελικά θα σκηνοθετήσει αυτός την σειρά ή θα παραδώσει τα ηνία σε κάποιον ή κάποιους άλλους σκηνοθέτες και αυτός θα μείνει απλά ως παραγωγός. Ελπίζουμε να μάθουμε σύντομα περισσότερα.