Industry

Μέτρια ήταν η... άνοδος στο παγκόσμιο box office του «Star Wars: Skywalker Η Ανοδος»

στα 10

Εσκισε αυτό το 4ήμερο, αλλά έμεινε πίσω από άλλες ταινίες της saga του Πολέμου των Αστρων. Διαβάστε αναλυτικά.

Μέτρια ήταν η... άνοδος στο παγκόσμιο box office του «Star Wars: Skywalker Η Ανοδος»

Το «Star Wars: Skywalker Η Ανοδος» έκανε από μακριά ψιτ-ψιτ στο «Cats», τον εμπορικό ανταγωνιστή του στις κινηματογραφικές εξόδους του τετραημέρου στον κόσμο. Η νέα, τρίτη και τελευταία συνέχεια της πιο πρόσφατης τριλογίας του Πολέμου των Αστρων συγκέντρωσε 175,5 εκατομμύρια δολάρια στο αμερικανικό box office και 373,5 εκ. δολάρια διεθνώς - καθόλου άσχημο άνοιγμα για μια ταινία που κόστισε (ως παραγωγή, μην υπολογίζοντας τα έξοδα προώθησης) στην Disney και τη Luxasfilm 300 εκ. δολάρια για να γίνει. Αλλωστε, η ταινία αποτελεί το τρίτο μεγαλύτερο άνοιγμα για το 2019 στο box office, μετά το «Avengers: Endgame» και τον «Βασιλιά των Λιονταριών».

Διαβάστε ακόμη: Η πρώτη και πιο ωραία αντίδραση στο «Star Wars: Skywalker Η Ανοδος» είναι αυτή του Ρίτσαρντ Ε. Γκραντ

Ωστόσο, το «Skywalker» δεν κατάφερε την άνοδο πιο ψηλά από προηγούμενα επεισόδια της διαγαλαξιακής saga. Η ταινία αποτελεί το τρίτο μεγαλύτερο, εισπρακτικά, άνοιγμα Δεκεμβρίου στην Αμερική, μετά το «Star Wars: The Force Awakens» του Τζέι Τζέι Εϊμπραμς και πάλι (2015 με 248 εκ. δολάρια) και το «Star Wars: The Last Jedi» του Ράιαν Τζόνσον (2017 με 220 εκ. δολάρια).

star wars rise 607

Στο παγκόσμιο box office, το νέο «Star Wars» άνοιξε σε 52 χώρες, συγκεντρώνοντας 198 εκ. δολάρια, παραμένοντας και εκεί τρίτο στη σειρά των επιτυχέστερων επεισοδίων της saga. Φυσικά υπήρξε το #1 στα ταμεία κάθε χώρας όπου βγήκε, με πρώτο το Ηνωμένο Βασίλειο (26,8 εκ. δολάρια), δεύτερη τη Γερμανία (21,8 εκ. δολάρια), τρίτη τη Γαλλία (15,2 εκ. δολάρια) και ξεπερνώντας οριακά τα 12 εκ. δολάρια στην Κίνα.

Από καθαρό... ανθρωπολογικό ενδιαφέρον, να σημειώσουμε ότι το κοινό του «Star Wars: Skywalker Η Ανοδος» το τετραήμερο, διεθνώς, αποτελούνταν κατά 59% από άνδρες, σε μια σχετική... gender equality, ενώ το 71% του κοινού ήταν ενήλικες, αποδεικνύοντας ότι ο Πόλεμος των Αστρων δεν έχει μεταδώσει ικανοποιητικά τη Δύναμη στη νέα γενιά!

Διαβάστε ακόμη: Δείτε το «Star Wars» όπως δεν το έχετε ξαναδεί ποτέ - ως μια παράσταση του παραδοσιακού ιαπωνικού θεάτρου Καμπούκι