Buzz

«Sean Penn the Novelist Must Be Stopped»: Ο Σον Πεν τρολάρει τους κριτικούς λογοτεχνίας

στα 10

Το μυθιστόρημα του Σον Πεν, «Bob Honey Who Just Do Stuff», πήρε πολύ κακές κριτικές. Κι εκείνος τις αναδημοσιεύει σε μία ολοσέλιδη καταχώρηση σε New York Times και Washington Post.

«Sean Penn the Novelist Must Be Stopped»: Ο Σον Πεν τρολάρει τους κριτικούς λογοτεχνίας

Το δυστοπικό του μυθιστόρημα «Bob Honey Who Just Do Stuff» θυμίζει τον ίδιο: σε στιγμές πολιτικά εύστοχο, σε άλλες εντελώς δήθεν, προκλητικό για την πρόκληση, αντιπαθητικό, ωμό, χαοτικό, και με τον τρόπο του εντελώς μοναδικό.

«Η κυριότερη δουλειά ενός ηθοποιού όταν γυρίζει μία ταινία είναι η συνεργασία με τους υπόλοιπους. Εγώ έχω φτάσει σε μία ηλικία που δεν παίζω πια καλά με τα άλλα παιδάκια..» είχε εξηγήσει, καλεσμένος του Στίβεν Κολμπέρ, για τους λόγους που θέλει να εγκαταλείψει το σινεμά και να γίνει full time συγγραφέας. «Ενώ ποτέ μα ποτέ δεν με έχει απογοητεύσει ο εαυτός μου. Προτιμώ να γράφω βιβλία που είναι μια μοναχική διαδικασία...»

Θυμηθείτε τη συνέντευξή του εδώ: Ο Σον Πεν ανάβει τσιγάρο κι εξηγεί γιατί εγκαταλείπει τον κόσμο του σινεμά

Σήμερα μάλιστα, απαντά με τον τρόπο του, στους βιβλιοκριτικούς που έθαψαν κυριολεκτικά το ντεμπούτο του στη συγγραφή. Ο εκδοτικός οίκος Simon & Schuster που το κυκλοφόρησε στις 27 Μαρτίου, αγόρασε μία ολοσέλιδη καταχώρηση στους New York Times στη Washington Post, όπου διαφήμισε τις κακές κριτικές του βιβλίου.

Με πηχαίο τίτλο «Ολοι οι κριτικοί συμφωνούν!» στη σελίδα βρίσκονται αποσπάσματα από τις πιο ανελέητες κριτικές που δέχθηκε το «Bob Honey Who Just Do Stuff». Με κεντρικές αυτές της Huffington Post («Κάποιος να σταματήσει τον Σον Πεν») και του Marie Claire («Ειλικρινά τώρα Σον Πεν: βούλωστο!»)

Sean Penn the Novelist Must Be Stopped 607

Βέβαια, η κατχώρηση περιλαμβάνει επίσης τη φράση κλειδί: “Instant National Bestseller,” κι επίσης τονίζει ότι υπάρχουν κι άλλοι διάσημοι και επιλέκτοι συγγραφείς και δημοσιογράφοι που έγραψαν διθυράμβους (οι Σαλμάν Ρασντί, Πολ Θερού, Σάρα Σίλβερμαν και Μπιλ Μέιχερ, ανάμεσά τους)

Στο τέλος λοιπόν καταλήγει με το κομβικό: διάβασέ το για να έχεις τη δική σου γνώμη.

Αυτά είναι!

Διαβάστε περισσότερα: