Buzz

Το Χόλιγουντ και ο κόσμος του αθλητισμού σε σοκ με τον τραγικό θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ

στα 10

«Mamba Out». Είναι απίστευτο αλλά ο Κόμπι Μπράιαντ, ο θρύλος του ΝΒΑ και κάτοχος Οσκαρ, πέθανε στα 41 του χρόνια όταν το ελικόπτερο όπου επέβαινε συνετρίβη στην Καλιφόρνια.

Flix Team
Το Χόλιγουντ και ο κόσμος του αθλητισμού σε σοκ με τον τραγικό θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ

Θλίψη στον παγκόσμιο αθλητισμό αλλά και τον κόσμο του Χόλιγουντ έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του σταρ του NBA, του θρύλου των Lakers, Κόμπι Μπράιαντ, σε ηλικία 41 ετών. Ο Μπραίαντ σκοτώθηκε όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε μαζί με 8 ακόμα άτομα συνετρίβη, λίγο μετά τις 10 το πρωί (8 το βράδυ ώρα Ελλάδας) στην περιοχή Kαλαμπάσας στην Καλιφόρνια.

Τις τελευταίες ώρες ένα κύμα συλληπητήριων μηνυμάτων σαρώνει τα κοινωνικά δίκτυα παγκοσμίως, καθώς είναι αδύνατον στους φίλους του μπάσκετ (κι όχι μόνο) να συνειδητοποιήσουν ότι ο «Mamba» έχει φύγει από τη ζωή.

Διαβάστε ακόμη: Η (περίπου) πιο ευτυχισμένη μέρα στην κινηματογραφική ζωή του Κόμπι Μπράιαντ

Kobe Bryant & GiGi 607

Νεκρή και η 13χρονη κόρη του, Τζίτζι Μπράιαντ

«Πολλές φορές, μπορεί να είμαι με την ΤζιΤζι και να με πλησιάσουν φανς που μου λένε "πρέπει να κάνεις κι έναν γιο, να συνεχίσει το θρύλο σου". Κι εκείνη απλά με κοιτάει με ύφος "Ασε, το χω. Τους απαντάω εγώ"....»

Μία ώρα μετά την πρώτη είδηση, έγινε επίσης γνωστό πως νεκρή στο τραγικό δυστύχημα είναι και η 13χρονη κόρη του Μπράιαντ, Τζιάννα "Τζι Τζι" Μπράιαντ, η οποία ακολουθούσε τα βήματα του πατέρα της στο μπάσκετ. Ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι ταυτότητες των υπόλοιπων επιβατών, όμως κάποιες πρώτες πληροφορίες θέλουν και μια φίλη και συμπαίκτρια της Τζιάννα, μαζί με τον πατέρα της, να είναι ανάμεσα στους νεκρούς. Η θεωρία αυτή θέλει τους γονείς να συνόδευαν τις κόρες τους σ' έναν αγώνα μπάσκετ, όταν συνέβη το τραγικό δυστύχημα.

Ο Κόμπι Μπράιαντ ήταν ένας θρύλος. Υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους σταρ της γενιάς του - ο διασημότερος και ικανότερος συνεχιστής του Μάικλ Τζόρνταν. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Φιλαδέλφεια. Ηταν μόλις 17 ετών, ακόμα μαθητής Λυκείου, όταν τον επέλεξαν για να παίξει στο NBA. Είκοσι χρόνια καριέρας, δύο δεκαετίες πιστός στους Los Angeles Lakers, πέντε πρωταθλήματα επί θητείας του. Αποσύρθηκε το 2016.

Kobe Bryant 607 1

Αυτό ήταν το αποχαιρετιστήριο γράμμα του στο μπάσκετ, λίγο πριν αποσυρθεί:

Αγαπημένο μου μπάσκετ,

Από τη στιγμή που έφτιαχνα αυτοσχέδιες μπάλες, στρίβοντας τις κάλτσες του πατέρα μου σε ρολό, και εκτελούσα στη φαντασία μου νικητήρια σουτ στο θρυλικό Western Forum, ήξερα πως αν ένα πράγμα ήταν αλήθεια, ήταν αυτό: σε ερωτεύθηκα. Σε αγάπησα τόσο, που σου έδωσα τα πάντα. Το μυαλό και το κορμί μου, το πνεύμα και την ψυχή μου.

Ημουν ένα εξάχρονο παιδί που σε αγάπησε με πάθος. Δεν είχα ποτέ στο μυαλό μου τα λαμπερά φώτα στο τέλος του τούνελ. Ταυτόχρονα όμως, εσύ με βοήθησες να βγω τρέχοντας από ένα άλλο. Κι εγώ έτρεχα πάνω κάτω σε κάθε σου παρκέ και κυνηγούσα κάθε σου μπαλιά. Μου ζήτησες τα ταλέντο μου, όμως εγώ σου χάρισα την καρδιά μου, γιατί κι εσύ μου πρόσφερες πολλά περισσότερα.

Επαιξα με ιδρώτα και με πόνο, όχι μόνο επειδή η πρόκληση με καλούσε, αλλά επειδή ΕΣΥ με ξεχώρισες. Εκανα τα πάντα για ΕΣΕΝΑ, γιατί έτσι πρέπει να κάνεις όταν κάτι σε κάνει να αισθάνεσαι Ζωντανός. Κι εσύ, αυτό με έκανες να νιώθω.

Χάρισες σε ένα εξάχρονο αγόρι το Laker Ονειρό του. Και για αυτό, θα έχεις την αιώνια αγάπη μου.

Ομως, δεν μπορώ να σε αγαπώ τόσο εμμονικά για πολύ ακόμα. Αυτή η σεζόν, είναι η τελευταία που μου έχει απομείνει να σου δώσω. Η καρδιά μου μπορεί να αντέχει το σφυροκόπημα, το μυαλό μου να συνεχίζει να το διαχειρίζεται, όμως το σώμα μου ξέρει πως ήρθε η στιγμή να πω αντίο.

Και είμαι εντάξει με αυτό. Είμαι έτοιμος να σε αφήσω να φύγεις. Θέλω να το γνωρίζεις από τώρα, ώστε και οι δυο να αδράξουμε κάθε στιγμή που μας απέμεινε. Και καλά και άσχημα - δώσαμε ο ένας στον άλλο όσα είχαμε.

Και το ξέρουμε και οι δυο: ό,τι κι αν κάνω μετά, θα είμαι πάντα αυτό το παιδί με τις τυλιγμένες κάλτσες για μπάλα, τον κάδο με τα σκουπίδια στη γωνία για καλάθι και τα πέντε τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα που η μπάλα είναι στα χέρια μου. 5... 4... 3... 2... 1

Θα σε αγαπώ για πάντα

Κόμπι Μπράιαντ

Kobe Bryant 607 2

Το 2018 κέρδισε Οσκαρ στην κατηγορία της Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους Animation για το «Dear Basketball», τη συγκινητική «εικονογράφηση» του θρυλικού αποχαιρετισμού του στο μπάσκετ το 2016.

Δείτε εδώ την ταινία και διαβάστε όλη την ιστορία πίσω από το «Dear Basketball».

Kobe Bryant 607 Μamba Out

Ακολουθούν μερικά από τα μηνύματα όσων αποχαιρετούν τις τελευταίες ώρες τον Κόμπι Μπράιαντ στα κοινωνικά δίκτυα:

Ο Τζακ Νίκολσον, πιστός φαν των Lakers και θαυμαστής του Μπράιαντ, συντετριμμένος από την είδηση, έδωσε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, τηλεφωνικά στο CBS2, λέγοντας, «Η αντίδρασή μου είναι ίδια με όλων των κατοίκων του Λος Αντζελες. Εκεί όπου όλα ήταν συμπαγή, τώρα υπάρχει μια τρύπα στον τοίχο.» Ακούστε τον εδώ:


Διαβάστε ακόμη: Η (περίπου) πιο ευτυχισμένη μέρα στην κινηματογραφική ζωή του Κόμπι Μπράιαντ