Buzz

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου

στα 10

Σημειώστε από σήμερα ποιες ταινίες θα βγουν στις αίθουσες την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου.

Flix Team
Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου

Από το Φεστιβάλ Βενετίας με το βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο τμήμα Orizzonti για την πρωταγωνίστρια Μάρτα Νιέτο έρχεται η νέα ταινία του Ροντρίγκο Σορογκόγιεν. Από τις Κάννες η τελευταία δουλειά του Κορνέλιου Πορουμπόιου μας δείχνει μια διαφορετική ευπρόσδεκτη όψη του νέου ρουμάνικου σινεμά. Επίσης από τις Κάννες, έρχεται το βραβευμένο με την Χρυσή Κάμερα «Οι Μητέρες Μας», κοιτάζει με νέα μάτια το έργο της Τζέιν Οστιν, ο «Αγώνας για Δικαιοσύνη» αφηγείται μια συγκινητική αληθινή ιστορία ενώ το «Brahms: The Boy II» θέλει να μας τρομάξει με κάθε τρόπο.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας.

Οι Μητέρες Μας (Nuestras Madres) του Σεζάρ Ντίαζ


Βρισκόμαστε στη Γουατεμάλα το 2018. Όλη η χώρα παρακολουθεί τη δίκη των στρατιωτικών που ξεκίνησαν τον εμφύλιο που οδήγησε τη χώρα στο χάος και τη βία. Ο Ερνέστο είναι ένας νέος ανθρωπολόγος που εργάζεται στο Ιατροδικαστικό Ινστιτούτο για την ταυτοποίηση αγνοουμένων, ενώ ταυτόχρονα αναζητά τα ίχνη του πατέρα του. Μια μέρα, ενώ καταγράφει τη μαρτυρία μιας ηλικιωμένης γυναίκας, νομίζει ότι βρήκε ένα στοιχείο που μπορεί να τον οδηγήσει στον πατέρα του, ενός αντάρτη που εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου. Ενάντια στη θέληση της μητέρας του, αφοσιώνεται σε αυτή την υπόθεση, ψάχνοντας για την αλήθεια.
Το ντεμπούτο του Σεζάρ Ντίαζ κοιτάζει πίσω σε μια σκοτεινή σελίδα της ιστορίας της λατινικής Αμερικής. Χρυσή Κάμερα και βραβείο SACD της Εβδομάδας Κριτικής στο φεστιβάλ των Καννών.

Εξαφανισμένος (Madre) του Ροντρίγκο Σορογκογιέν


Στα 40 της, η Ελένα έχει αφήσει πίσω της την Ισπανία για να ζήσει στη Γαλλία, στο μέρος όπου εξαφανίστηκε ο εξάχρονος γιος της δέκα χρόνια πριν. Τσακισμένη από την τραγωδία, σκιά του παλιού της εαυτού, προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της και να κάνει μια νέα αρχή, όταν η συνάντηση με ένα εύθραυστο έφηβο αγόρι, που μοιάζει στον χαμένο της γιο, της ξυπνά επώδυνες μνήμες.
Η σπουδαία, υποψήφια για Οσκαρ μικρού μήκους του Ροντρίγκο Σορογκογιέν επεκτείνεται σε μια ταινία που δεν χάνει τίποτα από την δύναμη και την αποτελεσματικότητά της.

Emma της Oτομ Ντε Γουάιλντ


Πάντα υπάρχει χώρος, σε κάθε εποχή, για τα βιβλία της Τζέιν Οστεν. Κι έτσι η «Εμα» μεταφέρεται για μια ακόμη φορά στο σινεμά.
Γοητευτική, έξυπνη και πλούσια, η Έμμα είναι μια ανήσυχη “βασίλισσα των μελισσών” χωρίς ανταγωνισμό σε μια μικρή, σχεδόν βαρετή πόλη. Σε αυτήν την απαστράπτουσα σάτιρα κοινωνικών τάξεων και ενηλικίωσης, η Έμμα πρέπει να περιπλανηθεί, να λάβει μέρος σε «πειραγμένους» αγώνες και να κάνει λάθος βήματα, για να βρει την αγάπη που υπήρχε εκεί από την αρχή.

Οι Σφυριχτές (La Gomera) του Κορνέλιου Πορομπόιου


Ο Κρίστι, ένας διεφθαρμένος ρουμάνος αστυνομικός που αλλάζει στρατόπεδο ανάλογα με το συμφέρον του, καταφθάνει στη Λα Γκομέρα, στα Κανάρια Νησιά, έχοντας ως αποστολή να βοηθήσει έναν μαφιόζο της περιοχής να αποδράσει από τη φυλακή. Προκειμένου να φέρει σε πέρας την αποστολή του, όμως, πρέπει να μάθει στην εντέλεια τη σφυριχτή (και πάνω απ’ όλα μη αντιληπτή) γλώσσα των ντόπιων, η οποία έχει χρησιμεύσει ως μυστικός κώδικας επικοινωνίας μεταξύ κακοποιών εδώ και πολλές γενιές.
Οχι μακριά από το πνεύμα του «Αστυνομία, Ταυτότητα», ο Ρουμάνος Κορνέλιο Πορουμπόιου κάνει ένα κωμικό νουάρ που, αν ήταν αμερικανικό, θα ήταν κι εμπορικό.

Αγώνας Για Δικαιοσύνη (Just Mercy) του Ντέστιν Ντάνιελ Κρέτον


Μετά την αποφοίτησή του από το Χάρβαρντ, ο νεαρός δικηγόρος Μπράιαν Στίβενσον θα μπορούσε να είχε επιλέξει μια προσοδοφόρα επαγγελματική πορεία. Αντίθετα, κατευθύνεται στην Αλαμπάμα προκειμένου να υπερασπιστεί όσους καταδικάζονται άδικα, έχοντας την υποστήριξη της δικηγόρου Εύα Άνσλεϊ. Μία από τις πρώτες και πιο εκρηκτικές υποθέσεις που αναλαμβάνει, είναι εκείνη του Γουόλτερ ΜακΜίλαν, που το 1987 καταδικάζεται σε θάνατο για την περιβόητη δολοφονία ενός 18χρονου κοριτσιού, παρά την ύπαρξη αποδεικτικών στοιχείων που αποδεικνύουν την αθωότητά του και του γεγονότος ότι η μόνη μαρτυρία εναντίον του ήταν από έναν εγκληματία που είχε κίνητρο να αποκρύψει την αλήθεια. Στα χρόνια που ακολούθησαν, ο Μπράιαν εμπλέκεται σε έναν λαβύρινθο νομικών και πολιτικών παρασκηνίων, και απροκάλυπτου και αναίσχυντου ρατσισμού, καθώς παλεύει για τον Γουόλτερ και άλλους σαν αυτόν, με τις πιθανότητες -και το σύστημα- να είναι εναντίον τους.
Δικαστικό δράμα βασισμένο σε αληθινή ιστορία με τον Μάικλ Μπ. Τζόρνταν στον ρόλο ενός «υπαρκτού υπερ-ήρωα».

Brahms: The Boy II του Γουίλιαμ Μπρεντ Μπελ


Μια νέα οικογένεια, δίχως να γνωρίζει τη σκοτεινή ιστορία, μετακομίζει στην έπαυλη Χίλσαϊρ. Η ιστορία ακολουθεί τον νεότερο γιο, που βρίσκει τον Μπραμς, την πορσελάνινη κούκλα, γίνεται φίλος μαζί της.
Ιδια κούκλα, νέες ανατριχίλες στο sequel του «The Boy» που μας τρόμαξε το 2016.

Ο Πειρατής Μαυροδόντης και το Μαγικό Διαμάντι (Captain Sabertooth and the Magic Diamond) των Μαρίτ Μουμ Ον, Ράσμους Σίβερτσεν


Σε μια σκοτεινή ζούγκλα κάπου στην Καραϊβική, ένα νεαρό αγόρι, ο Μάρκο, αποδρά από τον τρομερό μάγο Μάγκα Χαν και τον στρατό του από πιθήκους. Έχει όμως κλέψει και το μαγικό διαμάντι που ικανοποιεί κάθε επιθυμία όταν το φεγγάρι είναι γεμάτο. Πολύ σύντομα, ο διαβόητος πειρατής Μαυροδόντης μαθαίνει για το διαμάντι, και απλά αποφασίζει να το κάνει δικό του. Μαζί, όμως, κάνει και το λάθος να μπερδέψει τον κάτοχο του, με έναν από τους νεαρούς που έχει στο πλοίο του, τον Πίνκι.
Ταινία κινουμένων σχεδίων βασισμένη στους χαρακτήρες της νορβηγικής σειράς βιβλίων, θεατρικών και τηλεόρασης του Τέργιε Φορμό.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας.