Buzz

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη, 6 Ιουλίου

στα 10

Σημειώστε από τώρα ποιες ταινίες θα βγουν στις κινηματογραφικές αίθουσες την Πέμπτη και κάντε πρόγραμμα!

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη, 6 Ιουλίου

Καταιγισμός ταινιών και αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες, με τρεις επανεκδόσεις και οκτώ νέους τίτλους: ψαχουλέψτε καλά κι ανάμεσά τους θα βρείτε την ταινία που θα φτιάξει το καλοκαιρινό βράδυ σας.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας!

the son

«Ο Γιος» («The Son») του Φλόριαν Ζέλερ

Ο Πίτερ ζει με τη νέα του σύντροφο, Μπεθ και το νεογέννητο μωρό τους, αλλά βλέπει την τακτική ρουτίνα του ν' ανατρέπεται όταν η πρώην σύζυγός του, Κέιτ, εμφανίζεται με το γιο τους, Νίκολας, ο οποίος είναι τώρα έφηβος.

Ο νεαρός φαίνεται να κάνει κοπάνες από το σχολείο εδώ και μήνες κι είναι διαρκώς προβληματισμένος, απόμακρος και θυμωμένος. Ο Πίτερ προσπαθεί να φροντίσει τον Νίκολας, όπως θα ήθελε να τον φρόντιζε ο δικός του πατέρας, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να ισορροπήσει την κατάσταση με τη δουλειά, το μωρό και την προσφορά της θέσης των ονείρων του στη Γουάσινγκτον. Ωστόσο, ανατρέχοντας στο παρελθόν για να διορθώσει λάθη, αδυνατεί να κρατήσει τον Νίκολας στο παρόν.

Δυο χρόνια μετά τον οσκαρικό «Πατέρα», ο Γερμανός σκηνοθέτης διασκευάζει ένα ακόμα θεατρικό του, με τον Χιου Τζάκμαν στον πρωταγωνιστικό δραματικό ρόλο και συμμετέχει στο Φεστιβάλ Βενετίας 2022.

l'innocent τα πάνω κάτω

«Τα Πάνω Κάτω» («L'innocent») του Λουί Γκαρέλ

Ο γιος μιας ώριμης γυναίκας, η οποία δουλεύει ως δραματοθεραπεύτρια στις φυλακές, πανικοβάλλεται όταν μαθαίνει ότι η μητέρα του σκοπεύει να παντρευτεί έναν ληστή που σύντομα θα αποφυλακιστεί. Θα κάνει τα πάντα για να την προστατεύσει, αλλά η συνάντηση με τον μελλοντικό πατριό του θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες.

Ο Λουί Γκαρέλ γράφει, σκηνοθετεί και συμπρωταγωνιστεί με τη Νοεμί Μερλάν, σ' ένα φιλμ που συνδυάζει policier, κωμωδία και love story. Υποψήφιο για 11 βραβεία Σεζάρ.

book club the next chapter

«Book Club - Το Επόμενο Κεφάλαιο» («Book Club: The Next Chapter») του Μπιλ Χόλντερμαν

Εχοντας «κλειστεί» απελπιστικά με την πανδημία, διατηρώντας ωστόσο τακτική επαφή εξ αποστάσεως, οι τέσσερις κολλητές φίλες μεταφέρουν το book club τους στην Ιταλία, σ' ένα ταξίδι αποκλειστικά για κορίτσια, λίγο πριν η Βίβιαν παντρευτεί. Οταν τα πράγματα ξεφεύγουν και τα μυστικά αποκαλύπτονται, οι χαλαρωτικές διακοπές τους μετατρέπονται σε μια περιπέτεια ζωής.

Πέντε χρόνια μετά το «Book Club», οι τέσσερις απολαυστικές σταρ που αψηφούν τις παραδόσεις της τρίτης ηλικίας, πάνε διακοπές στη Ρώμη αναζητώντας ελευθερία κι έρωτες.

Ο Τέταρτος Επιβάτης

«Ο Τέταρτος Επιβάτης» («El cuarto pasajero») του Αλεξ ντε λα Ιγκλέσια

Στα 50 του, ο Χούλιαν, διαζευγμένος και με οικονομικά προβλήματα, ταξιδεύει τακτικά στη Μαδρίτη χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή για carpooling, ώστε να μοιράζεται με άλλους τα έξοδα. Κάπως έτσι, γνωρίζει και ερωτεύεται την Λορένα, είκοσι χρόνια νεότερή του με την οποία συνταξιδεύουν τακτικά από το Μπιλμπάο. Ομως τη μέρα που αποφασίζει να της εκμυστηρευτεί τον έρωτά του, δύο νεοφερμένοι επιβάτες περιπλέκουν τα πράγματα: o Σέρτζιο με το σαγηνευτικό του χαμόγελο και ο διαταραγμένος Ροντρίγκο που προκύπτει μεγάλο καθίκι. Αλλά αυτό είναι το μικρότερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει ο Χούλιαν...

Μια πενταετία μετά το «Μπαρ», ο Αλεξ ντε λα Ιγκλέσια επανέρχεται με μια κωμωδία που στην Ισπανία σημείωσε πάνω από 700.000 εισιτήρια.

Resident Evil: Death Island

«Resident Evil: Death Island» του Εϊτσίρο Χασούμι

Ο πράκτορας Λίον Κένεντι είναι σε αποστολή: προσπαθεί να σώσει τον Δρ. Αντόνιο Τέιλορ από απαγωγείς, όταν μια μυστηριώδης γυναίκα ανατρέπει την καταδίωξη. Την ίδια ώρα, ο πράκτορας Κρις Ρέντφιλντ διερευνά μια εμφάνισι ζόμπι στο Σαν Φρανσίσκο με άγνωστα τα αίτια της μόλυνσης. Το μόνο κοινό που συνδέει τα θύματα είναι πως όλοι είχαν πρόσφατα επισκεφθεί το νησί-φυλακή του Αλκατράζ. Ο Κρις κι η ομάδα του θα πάνε στο νησί για έρευνα, αλλά εκεί τους περιμένει ένας νέος εφιάλτης.

Τα ζόμπι επιστρέφουν στη νέα ταινία του franchise animation, βασισμένου στο σύμπαν των παιχινιδιών Resident Evil.

insidious the red door

«Παγιδευμένη Ψυχή: Η Πορφυρή Πόρτα» («Insidious: The Red Door») του Πάτρικ Γουίλσον

Οι πρωταγωνιστές του franchise τρόμου επιστρέφουν για το τελευταίο κεφάλαιο της τρομακτικής ιστορίας της οικογένειας Λάμπερτ. Για να απαλλαγούν μια και καλή από τους δαίμονες που τους κατατρέχουν, ο Τζος και ο νεαρός Ντάλτον πρέπει να καταβυθιστούν ακόμα περισσότερο στο Πέρα και να έρθουν αντιμέτωποι με το σκοτεινό παρελθόν της οικογένειάς τους καθώς και με νέους, ακόμα πιο τρομακτικούς δαίμονες που κρύβονται πίσω από την πορφυρή πόρτα.

Πέμπτο μέρος (πάντα με παραγωγό και τον Τζέιμς Γουαν) του franchise του τρόμου, το οποίο μάλλον τόσο ήθελε να γίνει ο Πάτρικ Γουίλσον, ώστε το σκηνοθέτησε κιόλας.

το άλλο με τον τοτό το ξέρεις;

«Το Αλλο με τον Τοτό, το Ξέρεις;» («Les blagues de Toto») του Πασκάλ Μπουρντιό

Στο σχολείο, ο Τοτό είναι ο καλύτερος στο να κάνει τους φίλους του να γελούν με τις τρέλες του - στο να παρακολουθεί στο μάθημα, όχι και τόσο! Οπως στο σχολείο, έτσι και στο σπίτι, τα αστεία του Τοτό συχνά καταλήγουν σε καταστροφή… Η τελευταία; Ενα τεράστιο γλυπτό πέφτει κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης που διοργανώνει το αφεντικό του πατέρα του! Ολοι αμέσωςυποπτεύονται τον γνωστό μας κατεργάρη, όμως αυτή τη φορά, ο Τοτό επιμένει ότι είναι αθώος και αρνείται να κατηγορηθεί για κάτι που δεν έκανε. Οταν κανείς δε φαίνεται διατεθειμένος να τον πιστέψει, ο Τοτό αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του: μαζί με τους καλύτερους φίλους του, θα ερευνήσει την υπόθεση και θα βρει τον πραγματικό ένοχο για να αποκαταστήσει το όνομά του! Μια απίστευτη περιπέτεια μόλις ξεκίνησε…

Μετά από τουλάχιστον έξι δεκαετίες όπου πρωταγωνιστούσε ως ανέκδοτο, ο Τοτός παίρνει τη θέση που του αξίζει στη μεγάλη οθόνη. Η ταινία προβάλλεται μόνο μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

The Big Lebowski

«The Big Lebowski» του Τζόελ Κόεν

O «Dude», ένας χαλαρός, άνεργος λάτρης του μπόουλινγκ, εμπλέκεται σε μια μπερδεμένη ιστορία αφότου τον περνούν για έναν εκατομμυριούχο με το ίδιο όνομα. Μαζί με τους φίλους του, Γουόλτερ και Ντόνι, προσπαθεί να διαλευκάνει το μυστήριο και να ανακτήσει τα λύτρα που έχουν ζητηθεί για την απαχθείσα γυναίκα του εκατομμυριούχου, αλλά και το... χαλί του. Στην πορεία, συναντά ένα πολύχρωμο καστ από απίθανους χαρακτήρες, που συμβάλλουν στις ξεκαρδιστικές ανατροπές της πλοκής της ταινίας.

Ο Dude κλείνει 25 χρόνια απ' όταν εμφανίστηκε στη μεγάλη οθόνη και το γιορτάζει με μια επετειακή επανέκδοση. Ενα σύγχρονο classic που αρνείται να ωριμάσει.

passion

«Πάθος» («Passion») του Ζαν-Λικ Γκοντάρ

Μια εργάτρια σε εργοστάσιο τσακώνεται με το αφεντικό της για ζητήματα συνδικάτων. Ενας σκηνοθέτης εργάζεται σε ένα μεγάλο στούντιο δημιουργώντας περίτεχνα ταμπλό βιβάν, βασισμένα σε διάσημους ευρωπαϊκούς πίνακες.Η σύζυγος του εργοστασιάρχη διευθύνει ένα μικρό ξενοδοχείο και διατηρεί μια παράνομη σχέση. Με χιούμορ και ασυνήθιστες τεχνικές επεξεργασίας και αφήγησης, ο Γκοντάρ παρουσιάζει τη δική του οπτική για τις τότε οικονομικές και έμφυλες συγκρούσεις, την αποξένωση και την επιθυμία.

Μέρος της «στροφής» του Γκοντάρ προς ένα πιο επικοινωνιακό σινεμά τη δεκαετία του '80, ξεχωρίζει για τα αριστουργηματικά ταμπλό βιβάν που χάρισαν στον διευθυντή φωτογραφίας Ραούλ Κουτάρ Μεγάλο Βραβείο στις Κάννες. Επανέκδοση με αποκατεστημένη κόπια.

bringing up baby

«Η Γυναίκα με τη Λεοπάρδαλη» («Bringing Up Baby») του Χάουαρντ Χοκς

Παλαιοντολόγος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης προσπαθεί επί τέσσερα επώδυνα χρόνια να συναρμολογήσει το σκελετό ενός βροντόσαυρου. Την παραμονή του γάμου του παραλαμβάνει το τελευταίο κόκκαλο που θα ολοκληρώσει το έργο του. Για κακή του τύχη όμως έχει βρεθεί στην παρέα μίας εκκεντρικής, ως και θεοπάλαβης, κληρονόμου, η οποία απαρτίζεται από ένα φοξ τεριέ που τρελαίνεται να θάβει κόκκαλα και μία... κατοικίδια βραζιλιάνικη λεοπάρδαλη, η οποία δραπετεύει.

Στην εποχή της θεωρήθηκε αποτυχημένη, αλλά ο χρόνος τη δικαίωσε ως την καλύτερη screwball comedy όλων των εποχών. Σάτιρα, φάρσα και ρομαντική κομεντί μαζί το μεγαλύτερο επίτευγμά της δεν είναι το αλάνθαστο comic timing του σκηνοθέτη της, αλλά η μαγνητική έλξη των πρωταγωνιστών της. Θα μπορούσαμε να γράψουμε μόνο αυτό: Κάθριν Χέπμπορν - Κάρι Γκραντ.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας!