Buzz

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη, 16 Φεβουαρίου

στα 10

Σημειώστε από τώρα ποιες ταινίες θα βγουν στις κινηματογραφικές αίθουσες την Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2023.

Flix Team
Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη, 16 Φεβουαρίου

7 νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα αυτή την Πέμπτη στις αίθουσες. Διαβάστε ένα preview και κάντε πρόγραμμα!

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας!

Close

«Close» του Λούκας Ντοντ

Ο 12χρονος Λεό μεγαλώνει σε μία ευτυχισμένη οικογένεια ανθοκόμων. Οι γονείς, ο μεγάλος αδελφός, αλλά και ο ίδιος καμιά φορά, καλλιεργούν, φροντίζουν, μαζεύουν τα άνθη από τα τριαντάφυλλα, τα χρυσάνθεμα, τις πεόνιες που πακετάρουν και προμηθεύουν τα αρωματοποιία. Ο Λεό έχει κι έναν δεύτερο «αδελφό» - τον Ρεμί. Γείτονας, καλύτερος φίλος, κολλητός, soulmate. Μαζί παίζουν φανταστικούς πολέμους, μαζί τρέχουν ανέμελοι ανάμεσα στα πολύχρωμα χωράφια, μαζί πάνε βόλτες με τα ποδήλατα, μαζί κυλιούνται στα γρασίδια, μαζί γελάνε, μαζί κοιμούνται (καθώς οι γονείς θεωρούν και τα δύο παιδιά «δικά τους» και τα φιλοξενούν), μαζί ονειρεύονται τι θα γίνουν όταν μεγαλώσουν. Μαζί μεγαλώνουν. Μέχρι που η πρώτη μέρα στο γυμνάσιο τα αλλάζει όλα. «Είστε ζευγάρι;» τους ρωτά η παρέα των συμμαθητών. «Δεν το λέμε για κακό, αλλά είστε πάντα τόσο...."κοντά"».

Μετά το «Κορίτσι», ο Λούκας Ντοντ μάς χαρίζει μία ταινία ενηλικίωσης - τρυφερή και σκληρή, ποιητική αλλά εμβριθής, αρωματισμένη από τον ανθό της εφηβείας, αλλά πληγωμένη από το αγκάθι του. Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής, Κάννες 2022.

Ant-Man and the Wasp: Quantumania

Ant-Man και Wasp: ΚΒΑΝΤΟΜΑΝΙΑ του Πέιτον Ριντ

Ο Σκοτ Λανγκ και η Χόουπ βαν Ντάιν είναι ένα ευτυχισμένο φυσιολογικό ζευγάρι που τυχαίνει να είναι και υπερήρωες. Η ζωή είναι ωραία. Ο Σκοτ έχει γράψει ένα βιβλίο, η Χόουπ ασχολείται με ανθρωπιστικό της έργο και η οικογένεια τους -οι γονείς της Χόουπ και η κόρη του Σκοτ, Κάσι- είναι επιτέλους μέρος της καθημερινότητας τους. Η Κάσι, μάλιστα, μοιράζεται το πάθος της νέας της οικογένειας για την επιστήμη και την τεχνολογία, ειδικά σε σχέση με τον Κβαντικό Κόσμο. Αλλά το ανήσυχο πνεύμα της τους οδηγεί σε ένα αναπάντεχο ταξίδι χωρίς επιστροφή στον ατελείωτο υποατομικό κόσμο, όπου συναντούν παράξενα νέα πλάσματα, μία κοινωνία σε κρίση και έναν μάστερ του χρόνου με απειλητικές διαθέσεις. Με τον Σκοτ και την Κάσι να εξωθούνται προς μία κατεύθυνση και τη Χόουπ με τους γονείς της σε άλλη, οι ήρωες διασκορπίζονται σε έναν εμπόλεμο κόσμο, ενώ δεν έχουν καμία ιδέα πώς θα βρουν τον δρόμο της επιστροφής.

Ο Πολ Ραντ επιστρέφει ως Ant-Man, με αντίπαλο τον πιο µοχθηρό κακό του MCU µέχρι σήµερα...

1976

«1976» της Μανουέλα Μαρτέλι

Χιλή, 1976. Η αστή Κάρμεν μετακομίζει στο παραλιακό εξοχικό της προκειμένου να επιβλέψει την ανακαίνισή του. Οταν ο ιερέας της περιοχής την παρακαλεί να φροντίσει με άκρα μυστικότητα έναν τραυματισμένο νεαρό επαναστάτη, η ζωή της ανατρέπεται. Ταυτόχρονα όμως, η ευκατάστατη αλλά μοναχική γυναίκα αποκτά ένα πρωτόγνωρο για εκείνη κίνητρο για ζωή...

H ηθοποιός Μανουέλα Μαρτέλι κάνει το σκηνοθετικό της ντεμπούτο με μία ιστορία που εμπνεύστηκε από τη γιαγιά της και τις αφηγήσεις της για τη Χούντα του Πινοσέτ. Πρεμιέρα στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών στις Κάννες. Βραβείο Σκηνοθεσίας στις Νύχτες Πρεμιέρας, 2022.

Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος

«Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος» του Χουμάν Σεγιέντι

Eνας φτωχός και άστεγος εργάτης προσλαμβάνεται για την κατασκευή των σκηνικών σε μία ταινία με θέμα τις φρικαλεότητες του Χίτλερ κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, και του δίνεται ένας μικρός ρόλος, αλλά και η ευκαιρία να σώσει τη γυναίκα που αγαπά. Oταν ο μικρός αυτός ρόλος γίνεται πρωταγωνιστικός, η πραγματικότητα της ταινίας μπερδεύεται με την αληθινή ζωή, οι ίδιοι οι σκηνοθέτες μετατρέπονται σε δυνάστες δικτατορικών καθεστώτων, και η ζωή του εκτροχιάζεται με ανεπανόρθωτες συνέπειες.

Με αφετηρία την περίεργη ομοιότητα ενός φτωχού εργάτη με τον Χίτλερ, ένα θυελλώδες love story γίνεται ανατρεπτικό και πολυεπίπεδο σχόλιο για τη δημιουργία μύθου ή ιστορίας. Δύο βραβεία στο Φεστιβάλ Βενετίας, η πρόταση του Ιράν για τα Οσκαρ.

Bed Rest

«Ξεκουράσου» της Λόρι Εβανς Τέιλορ

Μετά από πολλές προσπάθειες, η Τζούλι Ρίβερς μένει τελικά έγκυος και μετακομίζει μαζί με τον άντρα της στο νέο τους σπίτι, έτοιμοι να ξεκινήσουν την οικογένεια τους. Ωστόσο, ένα γιορτινό βράδυ παίρνει μια αναπάντεχη τροπή και εκείνη καταλήγει στο νοσοκομείο. Αναγκασμένη να περάσει τις επόμενες οκτώ εβδομάδες στο κρεβάτι και με τον σύζυγό της να δουλεύει ατελείωτες ώρες, η μονοτονία της σύντομα θα αντικατασταθεί από ενοχλητικούς ήχους και απόκοσμες εικόνες.

Εμπνευσμένο από κλασικά ψυχολογικά θρίλερ τρόμου, όπως το «Μωρό της Ρόζμαρι», «Οι Άλλοι», «Ο Μαύρος Κύκνος», το «Ξερκουράσου» είναι ένα στυλιζαρισμένο θρίλερ που δεν επιδιώκει απλώς να τρομάξει το κοινό…

θολή γραμμή

«Θολή Γραμμή» του Μένιου Καραγιάννη

Ενα αγόρι κι ένα κορίτσι προσπαθούν να βρουν «τι είναι αυτό που το λένε αγάπη», σε μια εικονογράφηση που προσπαθεί να αποτυπώσει τον κατακερματισμό των σκέψεων, των αισθήσεων, των αντιθέσεων και των συνθέσεων που φέρνουν δυο ανθρώπους από μακριά… πιο κοντά.

Οι συναντήσεις τους και οι μοναχικές τους στιγμές, λόγια που δεν ολοκληρώνονται και άλλα που εκστομίζονται σαν απλή πρόζα, θυμοί και αγάπες, καθημερινότητες και μνήμες, τραγούδια και α καπέλα ρίμες, όλα μοιάζουν σαν σκηνές από μια σχέση που δεν την βλέπουμε ποτέ ολόκληρη, παρά μόνο κομματιασμένη, στις κρίσεις της και στις ήρεμες στιγμές της, στο τέλος της ή τελικά στην αρχή της.

Περνώντας (πιο) οριστικά στη μυθοπλασία, μετά από μια μακρά, ακριβή στο βλέμμα και την παρατήρηση περίοδο τεκμηρίωσης, ο Μένιος Καραγιάννης («Σκάπετα», «Το Αλογο που Είμαι», «Η Μουσική των Πραγμάτων») καταπιάνεται με μια ιδιαίτερη ιστορία αγάπης.

My Fairy Troublemaker

«Η Παρέα των Θαυμάτων» της Καρολίν Οριγκερ

Η Βιολέτα είναι μια νεαρή… μαθητευόμενη νεράιδα των δοντιών. Φλυαρεί διαρκώς και είναι αρκετά ισχυρογνώμων, αν και στην πραγματικότητα κατά βάθος είναι ανασφαλής επειδή ακόμη δεν ξέρει να χειριστεί καλά τη μαγεία. Αντί να δημιουργεί όμορφα παιχνίδια για τα παιδιά, αυτή το μόνο που καταφέρνει να φτιάξει είναι βιολέτες! Όταν αποτυγχάνει στις τελικές εξετάσεις για νεράιδες, η Βιολέτα παίρνει την κατάσταση στα χέρια της και μπαίνει λαθραία στον κόσμο των ανθρώπων.

Οι δημιουργοί των επιτυχιών «Ουπς: ο Νώε Έφυγε» και «Ο Λούης και οι Εξωγήινοι» επιστρέφουν με μια ακόμη απολαυστική ταινία κινουμένων σχεδίων, που μας πηγαίνει στον κόσμο των νεράιδων και μας θυμίζει ότι με τους φίλους ζούμε τις καλύτερες περιπέτειες. Κυκλοφορεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας!