Φεστιβάλ / Βραβεία

Με Αλμοδόβαρ και «Περασμένες Ζωές» ξεκινούν οι 29ες Νύχτες Πρεμιέρας

στα 10

Ανακοινώθηκε το double bill που ανοίγει το φετινό, 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου.

Με Αλμοδόβαρ και «Περασμένες Ζωές» ξεκινούν οι 29ες Νύχτες Πρεμιέρας

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας επιστρέφει για την 29η έκδοσή του, από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 9 Οκτωβρίου και ξεκινάει με ένα double bill που αποτελείται από το μικρού μήκους φιλμ του Πέδρο Αλμοδόβαρ «A Strange Way of Life» με τον Ιθαν Χοκ και τον Πέδρο Πασκάλ που έκανε την πρεμιέρα του στις Κάννες που μας πέρασαν και το «Περασμένες Ζωές» της Σελίν Σονγκ που ταξίδεψε και μάγεψε το Φεστιβάλ του Σάντανς, την Berlinale και τώρα οδεύει ολοταχώς προς τα Οσκαρ.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για τις Νύχτες Πρεμιέρας στο cinemagazine στο επίσημο site των Νυχτών Πρεμιέρας, στην επίσημη σελίδα του Φεστιβάλ στο Facebook, στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram και το Twitter.

strange way of life

Strange Way of Life του Πέδρο Αλμοδόβαρ

Η τελευταία ταινία του πολυαγαπημένου Ισπανού δημιουργού είναι μια απολαυστικά queer αντιστροφή σε ένα σθεναρά αρσενικό κινηματογραφικό είδος - το γουέστερν. Eνας λατίνος καουμπόης ξεκινά για να συναντήσει έναν παλιόφιλό του σερίφη σε μια πόλη της Αγριας Δύσης που μοιάζει να έχει βγει από καρτ ποστάλ. Καουμπόης είναι ο Πέδρο Πασκάλ. Σερίφης ο Iθαν Χοκ. Οι δύο άντρες πίνουν και συζητάνε για τα παλιά, γι' αυτά που ήταν και γι' αυτά που θα 'θελαν να γίνουν. Και μετά φιλιούνται. | Ισπανία, Γαλλία, 31’ | Παίζουν: Ιθαν Χοκ, Πέδρο Πασκάλ, Χοσέ Κοντέσα, Τζέισον Φερνάντεζ | Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Strange Way of LIfe».

Past Lives

Περασμένες Ζωές (Past Lives) της Σελίν Σονγκ

Κοντινός συγγενής της «Σύντομης Συνάντησης», της «Ερωτικής Επιθυμίας» και του «Πριν το Ξημέρωμα», η υπέροχη ταινία της πρωτοεμφανιζόμενης Σελίν Σονγκ συνοψίζει 25 χρόνια εκκολαπτόμενης αγάπης μεταξύ δύο ανθρώπων που κατοικούν σε διαφορετικές ηπείρους και τους χωρίζουν αμέτρητα μίλια. Ξεκινά από τα πρώτα εφηβικά σκιρτήματά τους στη Σεούλ του '90 και ολοκληρώνεται στη σημερινή Νέα Υόρκη όταν, ενήλικες πλέον, οι ήρωες βλέπουν τις αισθηματικές φαντασίες που καλλιέργησαν από μακριά να αναμετριούνται με την πραγματικότητα. | ΗΠΑ, 106' | Παίζουν: Γκρέτα Λι, Τέο Γιο, Τζον Μαγκάρο | Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για τις «Περασμένες Ζωές» της Σελίν Σονγκ.

Το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 9 Οκτωβρίου 2023 στις αίθουσες Δαναός Ι & ΙΙ, Ιντεάλ, Αστορ, Αστυ, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Παλλάς, Δημοτικό Θέατρο Πειραία, Γαλλικό Ινστιτούτο Αθήνας. Το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σε συνέντευξη Τύπου στις 20 Σεπτεμβρίου 2023.

νύχτες πρεμιέρας

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για τις Νύχτες Πρεμιέρας στο cinemagazine στο επίσημο site των Νυχτών Πρεμιέρας, στην επίσημη σελίδα του Φεστιβάλ στο Facebook, στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram και το Twitter.