Buzz

H Ανδόρα γίνεται Newman Cinema και σε περιμένει με εκπλήξεις

στα 10

Ο ιστορικός κινηματογράφος Ανδόρα αλλάζει! Τη θέση του παίρνει το Newman Cinema, ένας κινηματογραφικός χώρος ανοιχτός σε κάθε μορφή έκφρασης!

H Ανδόρα γίνεται Newman Cinema και σε περιμένει με εκπλήξεις

Η Αθήνα συνεχίζει να ανακαλύπτει ξανά τις κινηματογραφικές της αίθουσες. Και κάπως έτσι η Ανδόρα μεταμορφώνεται σε έναν χώρο φτιαγμένο από την ίδια την ουσία της ελεύθερης έκφρασης, με επίκεντρο το σινεμά.

Το πρόγραμμά του Newman, όπως μας πληροφορούν οι εμπνευστές του, «θα αποτελείται από επιλεγμένες φεστιβαλικές ταινίες Α’ προβολής, πολλές αποκλειστικότητες και ειδικές προβολές σύγχρονου πρωτοποριακού σινεμά. Έχοντας την κινηματογραφική οθόνη στο επίκεντρο κάθε δημιουργίας, το Newman θα εξερευνήσει τις δυνατότητες του σύγχρονου οπτικοακουστικού μέσου και τη σύνδεσή του με παραστατικές τέχνες, δημιουργώντας μια αναπόσπαστη αλληλεπίδραση της εικόνας και της ζωντανής δράσης.»

Εκτός από προβολές, το Newman θα είναι πλέον εξοπλισμένο με νέα σκηνή και σύγχρονο ηχητικό και φωτιστικό εξοπλισμό προκειμένου να φιλοξενήσει site-specific παραστατικές τέχνες, μουσικές παραστάσεις, video art, εικαστικές εγκαταστάσεις και events - συν οι ανοιχτές πόρτες σε καλλιτεχνικές κοινότητες και ομάδες για πρόβες, σεμινάρια και workshops.

Samsara

Το Newman θα κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου με την αποκλειστική προβολή του «Samsara» του Λόις Πατίνιο, μιας ταινίας που δοκιμάζει τα όρια της κινηματογραφικής εμπειρίας και βραβεύθηκε στο τμήμα FilmForward του 64ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης.

Μια μέρα νωρίτερα, την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στις 20:00 το Newman θα ανοίξει τις πόρτες του για μια ανοιχτή δοκιμαστική προβολή της ταινίας «Α Night of Knowing Nothing» της Πάιαλ Καπάντια με αγγλικούς υπότιτλους και για περιορισμένο αριθμό θέσεων (100). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Α Night of Knowing Nothing

NEWMAN CINEMA
Σεβαστουπόλεως 117
Τ. 2106980796
Ε. hello.newmancinema@gmail.com
Facebook. Newman.cinema
Instagram. Newman.cinema
Κάρτες Newman: 5 Προβολές – 25 Ευρώ | Έως 24 χρονών – 5 ευρώ | Κάτοικοι της γειτονιάς Αμπελοκήπων και Ελληνορώσων – 4 ευρώ