Industry

Νέα πρόσωπα στις Διευθύνσεις Προώθησης και Ανάπτυξης και Παραγωγής του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

στα 10

Νέα Διευθύντρια Προώθησης και νέος Διευθυντής Ανάπτυξης και Παραγωγής στο ΕΚΚ.

Flix Team
Νέα πρόσωπα στις Διευθύνσεις Προώθησης και Ανάπτυξης και Παραγωγής του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Πληρώθηκαν οι δύο θέσεις Διεύθυνσης - της Διανομής και Προώθησης (Hellas Film) που μέχρι πρότινος είχε σαν επικεφαλής τον Κώστα Αϊβαλιώτη και της Διανομής και Προώθησης.

Διαβάστε ακόμη: Πολιτιστική Εξαίρεση και Κινηματογράφος: H ΕΣΠΕΚ για το παρόν και το μέλλον του Ελληνικού Σινεμά

αθηνά

Νέα Διευθύντρια Προώθησης Hellas Film είναι η Αθηνά Καλκοπούλου

Η Αθηνά Καλκοπούλου είναι παραγωγός με εικοσαετή πείρα στην παραγωγή και προώθηση ταινιών και στον προγραμματισμό κινηματογραφικών φεστιβάλ. Συνεργάστηκε με το SFFILM (πρώην San Fransisco Film Society) στο Σαν Φρανσίσκο, δουλεύοντας μαζί με ανεξάρτητους κινηματογραφιστές από όλον τον κόσμο. Εχει συνεργαστεί με κινηματογραφικά φεστιβάλ στην Αμερική, την Ελλάδα, τη Γερμανία και αλλού και ξεκίνησε την καριέρα της ως παραγωγός με δύο παραγωγές ντοκιμαντέρ για το ARΤΕ. Είναι κάτοχος MA του Πανεπιστήμιου του Μπρίστολ (Film & TV Production) ΒΑ στο Πανεπιστήμιο του Σάσεξ (Media with Cultural Studies).

Η Διεύθυνση Διανομής και Προώθησης (Hellas Film) έχει για αντικείμενο τα εξής:

α. Προωθεί κινηματογραφικές ταινίες που πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 4 του παρόντος νόμου, σε διεθνή Φεστιβάλ και αγορές.
β. Συνεργάζεται με αλλοδαπούς δημόσιους ή/και ιδιωτικούς φορείς για τη διανομή κινηματογραφικών ταινιών που πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 4 του παρόντος νόμου.
γ. Ενισχύει τις δαπάνες διανομής και εκμετάλλευσης των κινηματογραφικών ταινιών που πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 4 του παρόντος νόμου.
δ. Δημιουργεί δίκτυο κινηματογραφικών αιθουσών για την προβολή κινηματογραφικών ταινιών
ε. Ενισχύει κινηματογραφικές λέσχες και εναλλακτικά δίκτυα διανομής με τους όρους των χρηματοδοτικών της προγραμμάτων.
στ. Ενισχύει κινηματογραφικά φεστιβάλ που λειτουργούν στην Ελλάδα σύμφωνα με τους όρους των χρηματοδοτικών της προγραμμάτων.


Γιώργος Αγγελόπουλος

Νέος Διευθυντής στη Διεύθυνση Ανάπτυξης και Παραγωγής του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου είναι ο Γιώργος Αγγελόπουλος.

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος, σεναριογράφος και σκηνοθέτης (έχει υπογράψει σκηνοθετικά και διακριθεί διεθνώς με το «Χρυσόψαρο»), αποφοίτησε από το Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ειδικότητα σκηνοθεσίας, και συνέχισε για μεταπτυχιακές σπουδές στο University of the Arts London, που είχαν ως αντικείμενο τη δημιουργική γραφή σεναρίου.

Η Διεύθυνση Ανάπτυξης και Παραγωγής ασχολείται με:

α. την ανάπτυξη σχεδίου/ων κινηματογραφικών ταινιών μεγάλου και μικρού μήκους από την σύλληψη της αρχικής ιδέας έως την ολοκλήρωση των δεδομένων παραγωγής καθώς επίσης και την συγγραφή σεναρίων και
β. την παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών μεγάλου και μικρού μήκους, με ιδιαίτερη μέριμνα στην ανεύρεση και ανάδειξη νέων κινηματογραφιστών.


Διαβάστε ακόμη: Η επόμενη μέρα στο ελληνικό σινεμά – A Work in Progress…: Ενας παραγωγός, ένας διανομέας, ένας αιθουσάρχης, ένας διευθυντής φεστιβάλ, ένας κριτικός κινηματογράφου, ένας σκηνοθέτης, μια διευθύντρια φωτογραφίας, μια ηθοποίος και μια θεατής μιλούν στο Flix για τη δύσκολη επόμενη μέρα στο ελληνικό σινεμά.