Buzz

Ο Μίκαελ Χάνεκε χαρακτηρίζει το κίνημα του #MeToo ως κυνήγι μαγισσών

στα 10

Ο Αυστριακός σκηνοθέτης εξέφρασε την ανησυχία του για τον νεοπουριτανισμό που μπορεί να προκαλέσει η κίνηση του #MeToo.

Ο Μίκαελ Χάνεκε χαρακτηρίζει το κίνημα του #MeToo ως κυνήγι μαγισσών

Μετά την πολυσυζητημένη πλέον ανοιχτή επιστολή των Γάλλων καλλιτεχνών στην εφημερίδα Le Monde, οι οποίοι αμφισβήτησαν την αποτελεσματικότητα και σκοπιμότητα του κινήματος του #MeToo, ο Μίκαελ Χάνεκε έρχεται να προστεθεί στις φωνές που το θεωρούν ως ένα ανησυχητικό δείγμα πιθανού νεοπουριτανισμού.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Kurier, ο σκηνοθέτης του «Amour» και του «Happy End» δήλωσε: «Αυτός ο νέος πουριτανισμός που χαρακτηρίζεται από ένα μίσος για τους άντρες και έρχεται με το κίνημα του #MeToo με ανησυχεί».

Διαβάστε ακόμη: Η Ζιλιέτ Μπινός παίρνει θέση στο γυναικείο κίνημα: «Γιατί δεν ακούω περισσότερο τους άνδρες;»

«Ως καλλιτέχνες, αρχίζουμε να φοβόμαστε, καθώς αντιμετωπίζουμε αυτήν τη σταυροφορία ενάντια σε κάθε μορφή ερωτισμού». Ως παράδειγμα, ο Χάνεκε ανέφερε την προκλητική «Αυτοκρατορία των Αισθήσεων» του Ναγκίσα Οσιμα, η οποία πιστεύει ότι «δεν θα μπορούσε ποτέ να γυριστεί ή να γίνει αποδεκτή σήμερα».

Ο Χάνεκε πρόσθεσε ότι προφανώς και πιστεύει ότι όσοι είναι ένοχοι για βιασμό ή κακοποίηση πρέπει να τιμωρηθούν, ωστόσο συμπλήρωσε: «Βρίσκω την υστερία και τις καταδίκες χωρίς καμία δίκη εντελώς αηδιαστικές». Στη συνέχεια, κατηγόρησε τα MME για τις «δολοφονημένες ζωές και καριέρες» που αφήνει πίσω της αυτή η διαδικασία και χαρακτήρισε το κίνημα ως «κυνήγι μαγισσών».

Διαβάστε ακόμη