Buzz

Λεονάρντο ΝτιΚάπριο: έδωσαν το όνομά του σε τροπικό δέντρο

στα 10

Μην κοιτάτε τις Χρυσές Σφαίρες που τον αγνόησαν. Κοιτάτε πιο πάνω: την κορυφή του εξωτικού δέντρου «Uvariopsis Dicaprio» που ανθίζει...

Λεονάρντο ΝτιΚάπριο: έδωσαν το όνομά του σε τροπικό δέντρο

Ο Λεονάρντι ΝτιΚάπριο έχασε τη Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία Α' Ανδρικού για την ερμηνεία του στην οικολογική παρωδία «Μην Κοιτάτε Πάνω» του Ανταμ ΜακΚέι. Αλλά ο συνεπής μέσα στις δεκαετίες περιβαντολογικός του ακτιβισμός δεν έχει περάσει απαρατήρητος - κάτι που εδώ και χρόνια του έχει δώσει και τον τίτλο του Αγγελιοφόρου Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών.

Διαβάστε ποιος κέρδισε τον ΝτιΚάπριο: Χρυσές Σφαίρες 2022: Τα βραβεία της πιο παράξενης τελετής που (δεν) έγινε ποτέ

Ο 48χρονος χολιγουντιανός πρωταγωνιστής εδώ και χρόνια παλεύει για να αφυπνίσει την κοινή γνώμη για την ανεπίστρεπτη καταστροφή του πλανήτη και τα σοβαρότατα προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζει και θα αντιμετωπίσει σε ακόμα πιο θανάσιμο βαθμό η ανθρωπότητα στο μέλλον.

Ανάμεσα στις πολλές του προσφερές, έχει χαρίσει 10 εκατομμύρια δολάρια για τη διατήρηση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, ενώ έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν με πολιτικούς παράγοντες που παλεύουν για τη διάσωση του περιβάλλοντος (όπως για παράδειγμα με τον Αλ Γκορ και το «Inconvenient Truth» ντοκιμαντέρ), ενώ από το 1998 έχει ιδρύσει και το δικό του οικολογικό οργανισμό (Leonardo DiCaprio Foundation). Μάλιστα ο ΟΗΕ, αναγνωρίζοντας την προσφορά του, τον έχει τιμήσει με τον τίτλο του Αγγελιοφόρου Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών για τις Κλιματολογικές Αλλαγές

leonardo

Ειρωνικά, την ίδια μέρα με τα βραβεία των Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντ, ο ΝτιΚάπριο κέρδιζε μία χρυσή τιμή για την οικολογική του δράση για την προστασία του τροπικού δάσους του Καμερούν - Ebo Forest.

Βρετανοί επιστήμονες scientists του Βασιλικού Βοτανικού Κήπου του Λονδίνου ανακάλυψαν ένα σπάνιο τροπικό δέντρο που υπάρχει μόνο στο δάσος Ebo και το ονόμασαν «Uvariopsis Dicaprio», προς τιμή του ΝτιΚάπριο.

dicaprio tree

Οπως εξήγησε ο Δρ. Μάρτιν Τσικ στο BBC, «η δράση του ηθοποιού ώστε να γίνει γνωστή η ύπουλη απαλλοτρίωση του Ebo πίεσε την κυβέρνηση του Καμερούν να το προστατέψει...»

Διαβάζουμε πώς το «Uvariopsis Dicaprio» ανήκει στο είδος Ylang Ylang και πρόκειται για αειθαλές, ταχέως αναπτυσσόμενο, μετρίου μεγέθους δέντρο. Τα άνθη του φυτού γέρνουν προς το έδαφος, έχουν μακρύς βλαστούς και έξι στενά πρασινωπά προς κίτρινο, και σπάνια ροζ, χρώματος πέταλα και τα συνοδεύει ένα έντονο γλυκό άρωμα όμοιο με εκείνο του γιασεμιού. Τα άνθη του Ylang Ylang ομοιάζουν με θαλάσσιο αστερία και παραδοσιακά χρησιμοποιούνταν για θεραπευτικούς και άλλους σκοπούς.

Οπότε... τι να σου πουν μετά οι Χρυσές Σφαίρες και τα Οσκαρ...

Διαβάστε περισσότερα: