Buzz

Αγγελιοφόρος Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο

στα 10

Τον τίτλο του «Messenger of Peace» (Αγγελιοφόρου Ειρήνης) απέδωσαν τα Ηνωμένα Εθνη στον πολιτικοποιημένο σταρ και οικολόγο ακτιβιστή του Χόλιγουντ, Λεονάρντο ΝτιΚάπριο.

Αγγελιοφόρος Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο

Σε τελετή που έγινε χθες βράδυ στο κτίριο των Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη, ο Μπαν Κι-μουν, Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού, έδωσε στον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο τον τίτλο του Αγγελιοφόρου Ειρήνης. Μία συμβολική κονκάρδα, μία χειραψία και ένα δίπλωμα με τον τιμητικό τίτλο ολοκλήρωσαν την λιτή τελετουργική διαδικασία.

Ο 39χρονος πολιτικοποιημένος χολιγουντιανός πρωταγωνιστής και γνωστός οικολόγος ακτιβιστής, πήρε το βήμα και αφού ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, μίλησε για ηθική ευθύνη.

«Νιώθω την ηθική ευθύνη να μην μένω σιωπηλός σ' αυτή την κομβική ιστορική στιγμή για τον πλανήτη - σε μία εποχή που επιβάλλεται η δράση. Πώς θα αντιδράσουμε τώρα στις κλιματολογικές αλλαγές και την οικολογική κρίση θα καθορίσει την τύχη της ανθρωπότητας στα επόμενα χρόνια...»

Leonardo DiCaprio Messenger of Peace1 607

Ο ΝτιΚάπριο που πριν από λίγους μήνες χάρισε 10 εκατομμύρια δολάρια για τη διατήρηση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν με πολιτικούς παράγοντες (όπως με τον Αλ Γκορ) ενώ έχει ιδρύσει και το δικό του οικολογικό οργανισμό (Leonardo DiCaprio Foundation).

«Είναι τιμή μου να αποδεχτώ το ρόλο του Αγγελιοφόρου Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών για τις Κλιματολογικές Αλλαγές και να υποστηρίξω το Γενικό Γραμματέα στις προσπάθειές του να επιστήσει την προσοχή όλων σε ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η παγκόσμια κοινότητα»

Leonardo DiCaprio Messenger of Peace2 607

Τα μάτια όλου του κόσμου είναι αυτές τις μέρες στην Νέα Υόρκη καθώς χιλιάδες πολιτών συγκεντρώνονται αυτή τη στιγμή σε μαζική πορεία (Peoples' Climate March) στους δρόμους του Μανχάταν κι έξω από τα Ηνωμένα Εθνη για να διαδηλώσουν την ανησυχία τους. Υπολογίζεται ότι έχουν συγκεντρωθεί 100.000 κόσμου.

Leonardo DiCaprio Messenger of Peace3 607

Την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η ημερίδα του Οργανισμού για να συζητηθεί το θέμα των Κλιματολογικών Αλλαγών και ο ΝτιΚάπριο, «η νέα φωνή στον περιβαντολλογικό ακτιβισμό» όπως τον αποκάλεσε ο Κι-μουν, αναμένεται να μιλήσει. Στην ημερίδα πάνω από 120 γερουσιαστές και πολιτικοί παράγοντες θα ανακοινώσουν τα προγράμματά τους με σκοπό να βρεθεί κοινός τόπος και τρόπος αντιμετώπισης της καταστροφής του περιβάλλοντος μέσα στο 2015.

Περισσότερος ακτιβισμός από τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο: