Buzz

O Λεονάρντο Ντι Κάπριο οργανώνει την πιο σημαντική δημοπρασία για το περιβάλλον που έγινε ποτέ

στα 10

Γνωστός για την ευαισθησία του γύρω από την προστασία του περιβάλλοντος, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, το ίδρυμά του και ο οίκος Christie's οργανώνουν μια από τις μεγαλύτερες δημοπρασίες έργων τέχνης ή όπως δηλώνει ο ίδιος «την πιο σημαντική φιλανθρωπική δράση για το περιβάλλον που έγινε ποτέ».

O Λεονάρντο Ντι Κάπριο οργανώνει την πιο σημαντική δημοπρασία για το περιβάλλον που έγινε ποτέ

Εκμεταλλευόμενος στο έπακρο τη δημοσιότητα που έχει πάρει λόγω του «Υπέροχου Γκάτσμπι» που την Τετάρτη 15 Μαΐου κάνει την επίσημη πρεμιέρα του ως ταινία έναρξης του 66ου Φεστιβάλ Καννών, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο δράττει της ευκαιρίας για να οργανώσει μια δημοπρασία, ενισχύοντας το ίδρυμά του που κλείνει φέτος 15 χρόνια δράσης υπέρ της διαφύλαξης του περιβάλλοντος και της άγριας ζωής στον πλανήτη.

Η «πιο σημαντική φιλανθρωπική δράση για το περιβάλλον που έγινε ποτέ», όπως την περιέγραψε ο ίδιος, θα γίνει τη Δευτέρα 13 Μαΐου, όπου και θα δημοπρατηθούν 13 έργα τέχνης από τους διασημότερους καλλιτέχνες του κόσμου, ανάμεσά τους ο Τζούλιαν Σνάμπελ, η Ελίζαμπεθ Πέιτον, ο Τακάσι Μουρακάμι και άλλοι.

Τα πιο σπάνια και συλλεκτικά κομμάτια της δημοπρασίας είναι το «The Skin Speaks a Language Not Its Own» του Μπάρτι Κερ, το «The Tiger» του Ζενγκ Φάνζι και το «Untitled» του Μαρκ Γκρότζαν, τρία έργα που υπολογίζεται ότι θα συγκεντρώσουν από 1.5 έως 2.5 εκατομμύρια δολάρια, με τη συνολική εκτίμηση για το σύνολο της δημοπρασίας να αγγίζει τα 18 εκατομμύρια δολάρια.

«Παρά τις τεράστιες προσπάθειες από οργανισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο, ο πλανήτης μας έχει πρόβλημα. Η μοντέρνα ζωή ασκεί γιγαντιαία πίεση στα φυσικά συστήματα που μας συντηρούν. Καταστρέφουμε τα δάση μας, μολύνουμε τον αέρα και το νερό, αφανίζουμε τα ψάρια στους ωκεανούς και βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την εξαφάνιση ειδών από φυτά και ζωά.», δήλωσε ο Ντι Κάπριο, ο οποίος με το κεφάλι ψηλά θα ταξιδέψει στη συνέχεια μέχρι τις Κάννες για να περπατήσει στο κόκκινο χαλί, σίγουρος πως πίσω από τη λάμψη του μεγάλου σταρ κρύβεται πρωτίστως ένας πολίτης του κόσμου που νοιάζεται για το μέλλον του.

Διαβάστε περισσότερα για το ίδρυμα του Λεονάρντο Ντι Κάπριο στο επίσημο site του στο Ιντερνετ και μάθετε τα πάντα για τον «Υπέροχο Γκάτσμπι» που θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 16 Μαΐου από τη Village Films.