Φεστιβάλ / Βραβεία

1.5 εκατομμύρια δολάρια για μια θέση δίπλα στον Λεονάρντο Ντι Κάπριο ως το διάστημα

στα 10

Το highlight του καθιερωμένου gala της amfAR που γίνεται κάθε χρόνο στις Κάννες δεν ήταν άλλο από ένα ταξίδι στο διάστημα με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο που απέφερε στον αγώνα κάτα του AIDS συνολικά 3.8 εκατομμύρια δολάρια από τα 25 εκ. δολ που συγκεντρώθηκαν συνολικά.

Flix Team
1.5 εκατομμύρια δολάρια για μια θέση δίπλα στον Λεονάρντο Ντι Κάπριο ως το διάστημα
Ο Λεονάρντο πίνει ένα ποτηράκι πριν ξεκινήσει για το Διάστημα!

Ηταν με διαφορά το πιο περίεργο αντικείμενο που δημοπρατήθηκε στο ετήσιο gala της amfAR, του διεθνούς οργανισμού για την καταπολέμηση του AIDS, στο 66ο Φεστιβάλ Καννών: ένα ταξίδι στο διάστημα με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

«Δεν σου δίνεται κάθε μέρα η ευκαιρία να ταξιδέψεις στο διάστημα με έναν όμορφο σταρ του σινεμά», δήλωσε η Σάρον Στόουν, παρουσιάζοντας το ταξίδι, το οποίο περιλαμβάνει και τρεις μέρες προετοιμασίας μαζί με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο στο New Mexico, πριν επιβιβαστούν μαζί στο διαστημόπλοιο Virgin Galactic.

Ο τυχερός που θα κάτσει μαζί με τον Ντι Κάπριο στο διαστημόπλοιο είναι ο Βασίλι Κλουίκιν, ένας 37χρονος Ρώσος που ζει στο Μονακό και ο οποίος έδωσε 1.5 εκατομμύρια δολάρια για να ζήσει την εμπειρία, ενώ στην ίδια βραδιά αγόρασε και ένα διαμαντένιο κολιέ για την τιμή των 400.000 ευρώ.

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο δημοπράτησε επίσης εισιτήρια για την πρεμιέρα και το πάρτι της επόμενης ταινίας του, το «The Wolf of Wall Street» του Μάρτιν Σκορσέζε, ενώ ένα ακόμη ζευγάρι θέσεων με το διαστημόπλοιο δημοπρατήθηκε για 2.3 εκατομμύρια δολάρια, επιβεβαιώνοντας τις υποψίες του δημιουργού του, Ρίτσαρντ Μπράνσον, πως ο τουρισμός στο διάστημα θα είναι σε λίγο καιρό το απόλυτο hype της εποχής μας.

Στην εκδήλωση που έγινε στις 23 Μαΐου στο Hotel du Cap - Eden - Roc λίγο έξω από την πόλη την Καννών και που ήταν η 20η στη σειρά, έδωσαν το παρών η Νικόλ Κίντμαν και ο Κριστόφ Βαλτς (από την κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ), η Τζέσικα Τσαστέιν, η Γκόλντι Χόουν, η Κάιλι Μινόγκ, η Τζάνετ Τζάκσον, ενώ ζωντανά τραγούδησαν η Σίρλεϊ Μπάσεϊ και οι Duran Duran.

Ο Αντριεν Μπρόντι έβγαλε το ρολόι Bulgari που φορούσε και το οποίο πουλήθηκε για 116.000 δολάρια, ενώ δημοπρατήθηκαν ακόμη ένας πίνακας του Ντάμιεν Χερστ, ένα πορτρέτο της Ανι Λίμποβιτς, ένα ιδιωτικό κονσέρτο των Duran Duran και ένα πλήρες οσκαρικό σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει δωμάτιο σε ξενοδοχείο του Μπέβερλι Χιλς, ένα ρολόι της Chopard, εισιτήρια για το πάρτι των Γουάινστάιν, ελεύθερη είσοδο στο event που διοργανώνει την ημέρα των βραβείων ο Ελτον Τζον και παρουσία στο πάρτι του Vanity Fair.

Συνολικά, στη βραδιά συγκεντρώθηκαν 25 εκατομμύρια δολάρια, αστρονομικός αριθμός σε σχέση με τα περίπου 15 εκατομμύρια δολάρια που συγκεντρώθηκαν στην περσινή εκδήλωση.

Δείτε παρακάτω μερικούς από τους λαμπερούς καλεσμένους της βραδιάς:

2 Τζέσικα Τσαστέιν

1 Η Κάιλι Μινόγκ με τον Αντρές Βελενκόσο

2 Σάρον Στόουν

4 Κριστόφ Βαλτς

4 Γκόλντι Χόουν

5Ροζάριο Ντόσον

5 Η Λάρα Λιέτο με τον Αντριεν Μπρόντι

Μάθετε τα πάντα για το 66ο Φεστιβάλ Καννών, στο ειδικό τμήμα του Flix.gr που ανανεώνεται συνεχώς.

Tags: cannes 2013