Κάννες 2013

18 μήνες φυλάκιση στον άντρα που πυροβόλησε σε συνέντευξη του Κριστόφ Βαλτς στις Κάννες Buzz

18 μήνες φυλάκιση στον άντρα που πυροβόλησε σε συνέντευξη του Κριστόφ Βαλτς στις Κάννες

Πραγματοποιήθηκε η δίκη του άντρα που εμφανίστηκε στην Κρουαζέτ, κατά τη διάρκεια ζωνταντής τηλεοπτικής συνέντευξης του Κριστόφ Βαλτς στα στούντιο της Canal +, με ψεύτικη χειροβομβίδα, μαχαίρι και όπλο πυροβολώντας άσφαιρα. Η ετυμογορία τον στέλνει 18 μήνες στη φυλακή...

Κάννες 2013: Adieu! Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2013: Adieu!

10 ημέρες γεμάτες ταινίες, συγκινήσεις, απογοητεύσεις, συναντήσεις με τους μεγαλύτερους σταρ στον κόσμο, σκάνδαλα, πόζες στο πιο διάσημο κόκκινο χαλί, λάμψη, ήλιο και ποτάμια βροχής. 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών... comment te dire adieu? Με μία αναλυτική ανασκόπηση! Απολαύστε τη!

Κάννες 2013: Ο πρωτος queer Χρυσός Φοίνικας ακριβώς την εποχή που χρειαζόταν! Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2013: Ο πρωτος queer Χρυσός Φοίνικας ακριβώς την εποχή που χρειαζόταν!

O Χρυσός Φοίνικας του φετινού Φεστιβάλ Καννών στο «La Vie D' Adele» του Αμπντελατίφ Κεσίς είναι ο πρώτος που δίνεται σε μια αμιγώς queer ταινία μέσα σε 66 χρόνια, ακριβώς τη στιγμή που το θέμα των ομόφυλων γάμων δημιουργεί κραδασμούς στην Ευρώπη, σε μια πολιτική απόφαση που όσο και αν την αρνείται η κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ παραμένει ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ των δικαιωμάτων της queer κοινότητας σε όλον τον πλανήτη.

Κάννες 2013: Ο Χρυσός Φοίνικας ανήκει στο «La Vie d' Adele» Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2013: Ο Χρυσός Φοίνικας ανήκει στο «La Vie d' Adele»

Η λήξη του 66ου φεστιβάλ των Καννών, απέδειξε πως μερικές φορές, οι προβλέψεις έχουν δίκιο. Η ταινία του Αμπντελατιφ Κεσίς, έφυγε με το μεγάλύτερο βραβείο της βραδιάς. Ακριβώς όπως περιμέναμε, από την πρώτη στιγμή που την είδαμε.

Κάννες 2013: Η Κριτική Επιτροπή του Στίβεν Σπίλμπεργκ εξηγεί τα βραβεία της! Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2013: Η Κριτική Επιτροπή του Στίβεν Σπίλμπεργκ εξηγεί τα βραβεία της!

Εκτός από τον Χρυσό Φοίνικα στο «La Vie d' Adele» του Αμπντελατίφ Κεσίς, όλα τα υπόλοιπα βραβεία του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών ήταν, το λιγότερο, απρόσμενα. Αμέσως μετά την τελετή απονομής, σύσσωμη η κριτική επιτροπή του Στίβεν Σπίλμπεργκ κάθισε απέναντί μας στην αίθουσα Τύπου για να εξηγήσει της επιλογές της.

Κάννες 2013: Το Flix συναντά τον Τζιμ Τζάρμους και τον Τομ Χίντλεστον Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2013: Το Flix συναντά τον Τζιμ Τζάρμους και τον Τομ Χίντλεστον

Στο φως της μέρας, κάτω από τον ήλιο των Καννών, είχαμε την τύχη να συναντηθούμε με τον σκηνοθέτη και τον πρωταγωνιστή του «Only Lovers Left Alive» για αποκλειστικές για την Ελλάδα συνεντεύξεις. Ευχαρίστως, θα καθόμασταν να μας πιουν και το αίμα.

To «L' Inconnu du Lac» κέρδισε το φετινό Queer Palm Φεστιβάλ / Βραβεία

To «L' Inconnu du Lac» κέρδισε το φετινό Queer Palm

Αφθονο σεξ μεταξύ ανδρών, υποψία ενός αστυνομικού μυστηρίου και μια κατάδυση στον σκοτεινό κόσμο της επιθυμίας χαρακτηρίζουν την ταινία του Αλέν Γκιροντί, που κέρδισε το βραβείο της καλύτερης ταινίας με gay θεματική.

Κάννες 2013: To Flix ψηφίζει τις 10 καλύτερες ταινίες του φεστιβάλ! Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2013: To Flix ψηφίζει τις 10 καλύτερες ταινίες του φεστιβάλ!

Το Flix πακετάρισε στις αποσκευές του και πήρε μαζί του τις 10 ταινίες που θεωρεί τις καλύτερες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών - είτε συμμετείχαν στο διαγωνιστικό, είτε όχι. Ακολουθούν χωρίς σειρά αξιολόγησης...

Κάννες 2013: Βραβεία με «Ενα Κάποιο Βλέμμα» Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2013: Βραβεία με «Ενα Κάποιο Βλέμμα»

Λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση των βραβείων του Διαγωνιστικού Τμήματος του 66ου Φεστιβάλ Καννών, το παράλληλο τμήμα του επίσημου προγράμματος «Ενα Κάποιο Βλέμμα» ανακοίνωσε τα δικά του, βραβεύοντας τρεις από τις καλύτερες ταινίες που προβλήθηκαν φέτος στις Κάννες.

Κάννες 2013: Τα μικρά και τα μεγάλα σκάνδαλα που συγκλόνισαν την Κρουαζέτ Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2013: Τα μικρά και τα μεγάλα σκάνδαλα που συγκλόνισαν την Κρουαζέτ

Μπορεί το 66ο Φεστιβάλ Καννών να ήταν μέτριο από πλευράς ταινιών, αλλά ταυτόχρονα υπήρξε αρκούντως επεισοδιακό και γεμάτο από μικρά μέχρι μεγάλα σκάνδαλα που το κράτησαν στην επικαιρότητα.

Κάννες 2013: Η Νότια Αφρική, είναι απλά το σκηνικό στο «Zulu» Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2013: Η Νότια Αφρική, είναι απλά το σκηνικό στο «Zulu»

Το φιλμ του Ζερόμ Σαλ θα ήθελε να είναι μια πολυεπίπεδη αστυνομική ιστορία για μια χώρα που ζει ακόμη με τα φαντάσματα του παρελθόντος, αλλά είναι απλά ένα ακόμη film policier. Κι όχι ιδιαίτερα καλό είναι η αλήθεια.

Κάννες 2013: Τζιμ Τζάρμους & Τίλντα Σουίντον - δύο απόκοσμα, εξωτικά πλάσματα στο ένα μέτρο! Buzz

Κάννες 2013: Τζιμ Τζάρμους & Τίλντα Σουίντον - δύο απόκοσμα, εξωτικά πλάσματα στο ένα μέτρο!

Σήμερα στη συνέντευξη Τύπου του «Only Lovers Left Alive» ο Τζιμ Τζάρμους, η Τίλντα Σουίντον, ο Τομ Χίντλεστον και o Τζον Χαρτ απέδειξαν αυτό που βαθιά μέσα μας ξέραμε ήδη: κάποιοι αγαπημένοι μας καλλιτέχνες είναι στ' αλήθεια βαμπίρ. Ή, τουλάχιστον, εξωγήινοι.

Κάννες 2013: Η Διεθνής Ενωση Κριτικών Κινηματογράφου ανοίγει το δρόμο για τον Χρυσό Φοίνικα Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2013: Η Διεθνής Ενωση Κριτικών Κινηματογράφου ανοίγει το δρόμο για τον Χρυσό Φοίνικα

H Διεθνής Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου έδωσε τα βραβείο της για το Διαγωνιστικό Τμήμα του 66ου Φεστιβάλ Καννών στο «La Vie D' Adele» του Αμπντελατίφ Κεσίς, επιβεβαιώνοντας πως είναι φαβορί για τον Χρυσό Φοίνικα.

Σάουντρακ για μια αιώνια αγάπη. Ακούστε τη μουσική του «Only Lovers Left Alive» Φεστιβάλ / Βραβεία

Σάουντρακ για μια αιώνια αγάπη. Ακούστε τη μουσική του «Only Lovers Left Alive»

H σχέση του Τζιμ Τζάρμους με την μουσική είναι σχεδόν το ίδιο στενή όσο και η σχέση του με το σινεμά. Και τα soundtrack των ταινιών του είναι πάντα υπέροχα και γεμάτα εκπλήξεις. Αυτό για το «Only Lovers Left Alive» δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Κάννες 2013: Ο Ρομάν Πολάνσκι σε μια συνέντευξη Tύπου, πιο απολαυστική κι από την ταινία του Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2013: Ο Ρομάν Πολάνσκι σε μια συνέντευξη Tύπου, πιο απολαυστική κι από την ταινία του

Σε εξαιρετικά κέφια, ο Ρομάν Πολάνσκι, πλαισιωμένος από την Εμανούελ Σενιέ και τον Ματιέ Αμαλρίκ, τον συνθέτη Αλεξάντρ Ντεσπλά και τον συγγραφέα του θεατρικού «Venus in Fur», κράτησε το ενδιαφέρον της κατάμεστης αίθουσας για περισσότερο από σαράντα λεπτά.