Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2013: Βραβεία με «Ενα Κάποιο Βλέμμα»

στα 10

Λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση των βραβείων του Διαγωνιστικού Τμήματος του 66ου Φεστιβάλ Καννών, το παράλληλο τμήμα του επίσημου προγράμματος «Ενα Κάποιο Βλέμμα» ανακοίνωσε τα δικά του, βραβεύοντας τρεις από τις καλύτερες ταινίες που προβλήθηκαν φέτος στις Κάννες.

Flix Team
Κάννες 2013: Βραβεία με «Ενα Κάποιο Βλέμμα»

Γυρισμένο με claymation το ντοκιμαντέρ του Ρίτι Παν «The Missing Picture» (διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία) για τη δράση των Κόκκινων Χμερ στην Καμπότζη - θύμα των ήταν και ο ίδιος ο σκηνοθέτης στη νεαρή του ηλικία, κέρδισε το μεγάλο βραβείο του τμήματος «Ενα Κάποιο Βλέμμα» όπως το αποφάσισε η κριτική επιτροπή υπό την Προεδρία του Τόμας Βίντερμπεργκ, ο οποίος ευχαρίστησε τα μέλη που τον πλαισίωσαν (Ζανγκ Ζιγί, Λουντιβίν Σανιέ, τη διευθύντρια του Rio Film Festival Ιλντα Σαντιάγκο και τον Ισπανό παραγωγό Ενρίκε Γκονζάλεζ Μάτσο) αλλά και όσους τους έδωσαν την ευκαιρία να αποφασίσουν για τα βραβεία μιας δυνατής επιλογής, την οποία χαρακτήρισε ως «βίαιη, επιμόνως μη συναισθηματική, κάποιες φορές ενοχλητική, αμφιλεγόμενη, πολιτική αλλά πάντα ποιητική».

2 Omar

Το βραβείο της επιτροπής πήγε στο «Omar» του Χανί Αμπού - Ασάντ, την πρώτη ταινία που χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από την Παλαιστίνη και αφηγείται μια συγκλονιστική ερωτική ιστορία με φόντο το Παλαινιστιακό, σε μια από τις καλύτερες ταινίες των φετινών Καννών. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία.

2 L' Inconnu du Lac

To βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας δόθηκε στον Αλέν Γκιροντί για το «L' Inconnu du Lac», ένα υπαρξιακό θρίλερ με φόντο μια λίμνη όπου πηγαίνουν όπου άντρες συναντιούνται για να κάνουν σεξ, στην διάρκεια μερικών ημερών του καλοκαιριού. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία.

3 Fruitvale Station

Δόθηκαν ακόμη βραβεία για καλύτερη πρώτη ταινία στον Ράιαν Κούγκλερ με το υπερτιμημένο «Fruitvale Station» που έφτασε στις Κάννες με το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής του Φεστιβάλ του Σάντανς και οδεύει ολοταχώς προς τα Οσκαρ (διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix) και ένα ειδικό βραβείο για το καστ του «La Jaula de Oro» του Ισπανού Ντιέγκο Κεμάντα - Ντίεζ για τους νεαρούς μετανάστες στην Κεντρική Αμερική.

Περισσότερα βραβεία για το 66ο Φεστιβάλ Καννών:

Μάθετε τα πάντα για το 66ο Φεστιβάλ Καννών, στο ειδικό τμήμα του Flix.gr που ανανεώνεται συνεχώς.

Tags: cannes 2013