Φεστιβάλ / Βραβεία

To «L' Inconnu du Lac» κέρδισε το φετινό Queer Palm

στα 10

Αφθονο σεξ μεταξύ ανδρών, υποψία ενός αστυνομικού μυστηρίου και μια κατάδυση στον σκοτεινό κόσμο της επιθυμίας χαρακτηρίζουν την ταινία του Αλέν Γκιροντί, που κέρδισε το βραβείο της καλύτερης ταινίας με gay θεματική.

To «L' Inconnu du Lac» κέρδισε το φετινό Queer Palm

Το «L' Inconnu du Lac» διαδραματίζεται εξ ολοκλήρου στις όχθες μιας λίμνης όπου άντρες συναντιούνται για να κάνουν σεξ, στην διάρκεια μερικών ημερών του καλοκαιριού. Ο Φρανκ, θα γοητευθεί από τον Μισέλ, έναν πανέμορφο πρώην κολυμβητή και θα κάνει τα πάντα για να τον κερδίσει, παραβλέποντας το γεγονός ότι ένα βράδυ, θα τον δει να πνίγει στην λίμνη τον προηγούμενο εραστή του. Παράλληλα θα δημιουργήσει έναν πλατωνικό δεσμό με τον Ανρί, έναν μεσήλικα κατά κύριο λόγο ετεροφυλόφιλο άντρα που περνά τις μέρες του στην όχθη, κοιτάζοντας απλά την λίμνη.

Ανάμεσα στους δύο αυτούς άντρες, που ο ένας απέχει συνειδητά από το σεξ κι ο άλλος μοιάζει να το αναζητά στην πιο επικίνδυνη μορφή του, απλώνεται η ανεξερεύνητη περιοχή της ερωτικής επιθυμίας και ειδικότερα, της ερωτικής επιθυμίας ανάμεσα στους άντρες και οι διαδρομές που ακολουθεί το πάθος όταν τελικά εκπληρώνεται.

Λυρική, όμορφη, αλλά και γεμάτη από τολμηρές ερωτικές σκηνές (γυρισμένες με body doubles) η ταινία του Γκιροντί ήθελε σύμφωνα με τον σκηνοθέτη να δείξει ότι δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο σεξ και τον έρωτα, την επιθυμία του μυαλού και αυτή της σάρκας. Το φιλμ που είναι ίσως το καλύτερο στην ούτως ή άλλως ιδιαίτερη φιλμογραφία του δημιουργού του, κέρδισε το queer βραβείο του φεστιβάλ το οποίο διεκδικούσαν επίσης φιλμ όπως το «La Vie d' Adelle» και το «Behind the Candelabra».

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «L' Inconnu du Lac» και δείτε ένα clip από το φιλμ.

Μάθετε τα πάντα για το 66ο Φεστιβάλ Καννών, στο ειδικό τμήμα του Flix.gr που ανανεώνεται συνεχώς.