Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2013: Και το Palm Dog πηγαίνει...

στα 10

Ελάτε τώρα. Ποιος δεν θέλει να γνωρίζει ποιος κέρδισε τον φετινό «Palm Dog», το βραβείο που δίνεται κάθε χρόνο από το 2001 στο σκύλο που ξεχωρίζει από τις ταινίες του προγράμματος του Φεστιβάλ Καννών;

Flix Team
Κάννες 2013: Και το Palm Dog πηγαίνει...

Μπορεί το πιο διάσημο τετράποδο του 66ου Φεστιβάλ Καννών να ήταν ο Οδυσσέας, η γάτα του Λίουιν Ντέιβις στο «Inside Llewyn Davis» των αδελφών Κοέν (διαβάστε τι δήλωσε ο Τζόελ Κοέν για τη γάτα της ταινίας), αλλά βραβείο για γάτες δεν προβλέπεται...

Προβλέπεται όμως βραβείο για σκύλους, οπότε ο μεγάλος θριαμβευτής του ζωικού βασιλείου που απέσπασε το «Palm Dog» (ονομάστηκε έτσι για να θυμίζει το «Palme D' Or») για τη φετινή διοργάνωση ήταν το κανίς που υποδύθηκε το Baby Boy, το τυφλό σκυλί του Λιμπεράτσε στο «Behind the Candelabra» του Στίβεν Σόντερμπεργκ.

Στην πραγματικότητα, η μερική τύφλωση του Baby Boy είναι και αυτή που έφερε κοντά τον Λιμπεράτσε με τον νεαρό εκπαιδευτή σκύλων που υποδύεται στην ταινία ο Ματ Ντέιμον, δίνοντας την εκκίνηση σε μια σχέση που υπήρξε καθοριστική για τον διάσημο πιανίστα και τη ζωή του.

3

Ο κριτικός κινηματογράφου Πίτερ Μπράντσο, ένας από την τριμελή επιτροπή που ψήφισε φέτος για το «Palm Dog», μίλησε για ένα υπαρξιακό παράδοοξο, αφού «μέσα από την τύφλωσή του, το κανίς έριξε φως στην ανθρώπινη κατάσταση».

Δεύτερα βγήκαν τα σκυλάκια από το «The Bling Ring» της Σοφία Κόπολα.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το σκυλάκι που υποδύθηκε το Baby Boy δεν παραβρέθηκε στην τελετή απονομής του φετινού Palm Dog, αλλά θα παραλάβει ταχυδρομικώς το κολάρο - βραβείο του.

Μάθετε τα πάντα για το 66ο Φεστιβάλ Καννών, στο ειδικό τμήμα του Flix.gr που ανανεώνεται συνεχώς.