Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2013: Ημέρα ενδέκατη

στα 10

Ολα όσα συνέβησαν στο 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών το Σάββατο 25 Μαΐου, έτσι όπως τα είδε και τα κατέγραψε το Flix.

Κάννες 2013: Ημέρα ενδέκατη

Το φεστιβάλ γέμισε χτες αλλόκοσμα πλάσματα, θεότητες όπως η Αφροδίτη, αιώνια βαμπίρ, υπέροχες γυναίκες σαν την Τίλντα Σουίντον και την Εμανουέλ Σενιέ, μύθους του σινεμά σαν τον Αλεν Ντελόν και την Κιμ Νόβακ.

Οχι οι τελευταίες μέρες των Καννών φέτος δεν ήταν ήσυχες, αντίθετα ήταν γεμάτες από εικόνες εντυπώσεις και μία τουλάχιστον υπέροχη ταινία, το «Only Lovers Left Alive» του Τζιμ Τζάρμους που μας θύμισε γιατί αγαπάμε τον ίδιο και το σινεμά του, επιβεβαίωσε την υποψία μας ότι η Τίλντα Σουίντον είναι ένα απόλυτα αιθέριο, πλάσμα κι έδωσε στον Τομ Χίντλεστον τον ρόλο που θα σας κάνει να ξεχάσετε τον Λόκι της Marvel.

Μαζί με τον Τζον Χερτ, οι τρεις τους μας μαγνήτισαν στην οθόνη, στην συνάντησή τους με τους δημοσιογράφους και το βράδυ στο κόκκινο χαλί, όπου το φιλμ χειροκροτήθηκε με ένταση και θέρμη. Γιατί η αγάπη πάντα νικά. Δείτε πιο κάτω φωτογραφίες από τους πρωταγωνιστές και τον σκηνοθέτη, διαβάστε εδώ την γνώμη μας για την ταινία κι όσα ειπώθηκαν στην χθεσινή συνέντευξη τύπου.

2

2

2

2

2

2

2

Ο Ρομάν Πολάνσκι έστησε την σκηνή για την Εμανουέλ Σενιέ στο «La Vénus à la Fourrure» για να δώσει μια από τις καλύτερες ερμηνείες της, σε μια ίσως όχι σπουδαία, μα διασκεδαστική ταινία για τις σχέσεις των γυναικών με τους άνδρες, των ηθοποιών με τους σκηνοθέτες τους, την εξουσία και την υποταγή, την δύναμη του σεξ, την (ερωτική) πάλη των φύλων. Κι ο άντρας της ζωής της, υπήρξε χθες συνεχώς δίπλα της, ευτυχής και περήφανος. Και ποιος δεν θα ήταν στη θέση του. Δείτε τους να ποζάρουν στη διάρκεια της χθεσινής μέρας, διαβάστε τα όσα είπαν μαζί με τον Ματιέ Αμαλρίκ στη συνέντευξη τύπου και διαβάστε τη γνώμη μας για το φιλμ.

2

2

2

2

2

2

2

Το κλείσιμο του φεστιβάλ και η απονομή των βραβείων μπορεί να είναι σήμερα, όμως το «Zulu» του Ζερόμ Σαλ προβλήθηκε χθες για τους δημοσιογράφους και οι πρωταγωνιστές του και ο σκηνοθέτης πόζαραν στον φακό. Η ταινία δεν μας εντυπωσίασε, αντίθετα από τους κοιλιακούς του Ορλάντο Μπλουμ, ο οποίος όμως δυστυχώς, δεν μας τους έδειξε στο photocall.

2

2

2

2

Η Κιμ Νόβακ, πρωταγωνίστρια του Χίτσκοκ στο «Vertigo» το οποίο προβλήθηκε σε αποκατεστημένη κόπια στα πλαίσιά του φεστιβάλ και μια από τις πιο όμορφες ξανθιές του αμερικάνικου σινεμά, είναι στις Κάννες. Τα χρόνια μπορεί να έχουν περάσει, το μαλλί μπορεί πλέον να είναι βαμμένο, αλλά η γοητεία της παραμένει αμείωτη.

2

2

2

Κι ένας αληθινά ωραίος του παρελθόντος, μύθος του γαλλικού σινεμά, ο Αλεν Ντελόν ήταν χθες παρών σε μια ειδική προβολή τους επίσης αποκατεστημένου «Plein Soleil» του Ρενέ Κλεμάν, την ταινία που καθιέρωσε τον ηθοποιό σαν έναν αληθινό σταρ, κι αποτέλεσε την αρχή μιας συνεργασίας που μετρά αρκετές ταινίες. «Ο Ρενέ Κλεμάν είναι ο δάσκαλός μου, μου έμαθε όσα ξέρω» δήλωνε ο Ντελόν στην κατάμεστη αίθουσα του φεστιβάλ για να χειροκροτηθεί θερμά και δια μέσου του ο ίδιος ο Κλεμάν.

2

2

2

Μάθετε τα πάντα για το 66ο Φεστιβάλ Καννών, στο ειδικό τμήμα του Flix.gr που ανανεώνεται συνεχώς.

Tags: cannes 2013