Buzz

Μία έκκληση του Λεονάρντο Ντι Κάπριο και 100 φάλαινες διασώζονται από απάνθρωπες συνθήκες αιχμαλωσίας

στα 10

Ποιος είπε ότι το star power δεν έχει πραγματικό... power; Ποιος είπε ότι τα social media δεν μπορούν να κάνουν τη διαφορά;

Μία έκκληση του Λεονάρντο Ντι Κάπριο και 100 φάλαινες διασώζονται από απάνθρωπες συνθήκες αιχμαλωσίας

Kάπου στα διαλείμματα των γυρισμάτων του «Once Upon a Time in Hollywood» του Κουέντιν Ταραντίνο (μετράμε ανάποδα μέχρι να τη δούμε, πιθανότατα στις Κάννες), ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο ζήτησε από τους θαυμαστές του να υπογράψουν ένα αίτημα. Χιλιάδες κόσμου το έκανε. Η ρωσική κυβέρνηση αναγκάστηκε να υποχωρήσει κάτω από την πίεση. Τόσο απλά.

Ο 43χρονος πολιτικοποιημένος χολιγουντιανός πρωταγωνιστής και γνωστός οικολόγος ακτιβιστής, είδε και αναδημοσίευσε φωτογραφίες 100 φαλαινών (Ορκα και Μπελούγκα) που ζούσαν σε αιχμαλωσία σε θαλάσσιο πάρκο στη Ρωσία κάτω από φριχτές συνθήκες. Οι πληροφορίες τις ήθελαν να περιμένουν την πώλησή τους στην Κίνα σε αντίστοιχα ενυδρεία και θαλάσσια πάρκα.

Θυμηθείτε κι αυτό: Αγγελιοφόρος Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο

Leonardo DiCaprio calls for Action 607 3

Ο Λεονάρντο έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter μία έκκληση: «Παρακαλώ υπογράψτε και ενώστε τη φωνή σας με τη δική μου για να απελευθερωθούν 100 φάλαινες Ορκα και Μπελούγκα από την απάνθρωπη αιχμαλωσία τους στη Ρωσία».

Συγκέντρωσε χιλιάδες υπογραφές και η υπόθεση έφτασε στα αυτιά του Προέδρου Πούτιν, ο οποίος έδωσε την εντολή να απελευθερωθούν τα θηλαστικά και να επιστρέψουν στον ωκεανό.

Πολλά μπορούμε να σχολιάσουμε, αλλά ας μείνουμε στην πολύ θετική πλευρά της υπόθεσης: είτε μέσω του Leonardo DiCaprio Foundation, είτε με μικρές μεμονωμένες κινήσεις, ο Ντι Κάπριο καταφέρνει να γίνεται επιδραστικός στα οικολογικά θέματα.

Κατά τ' άλλα, να τον ξαναφωνάξουμε όταν ο Ρώσος Πρόεδρος ξανασυλλάβει τις Pussy Riot.

Διαβάστε περισσότερα:

Περισσότερος ακτιβισμός από τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο: