Φεστιβάλ / Βραβεία

H «Αλήθεια» του Χιροκάζου Κόρε-Εντα ανοίγει το 76ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

στα 10

Η νέα, πρώτη εκτός έδρας, ταινία του Ιάπωνα που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα με τους «Κλέφτες Καταστημάτων», ανοίγει τη Μοστρα με το κόκκινο χαλί να περιμένει με αγωνία τους τρεις πρωταγωνιστές: Κατρίν Ντενέβ, Ζιλιέτ Μπινός, Ιθαν Χοκ.

H «Αλήθεια» του Χιροκάζου Κόρε-Εντα ανοίγει το 76ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

«Για την πρώτη ταινία που σκηνοθετεί εκτός της χώρας του, ο Κόρε-Εντα είχε το προνόμιο να συνεργαστεί με δύο τεράστιες Γαλλίδες κινηματογραφικές σταρ. Η συνάντηση του σύμπαντος του πιο σημαντικού δημιουργού σήμερα της Ιαπωνίας και των δύο αγαπημένων πρωταγωνιστριών, της Κατρίν Ντενέβ και της Ζιλιέτ Μπινός, ζωντανεύουν μια ποιητική αντανάκλαση της σχέσης μετάξύ μητέρας και κόρης αλλά και το πολύπλοκο επάγγελμα της ηθοποιού. Θα είναι χαρά μας να παρουσιάσουμε την ταινία ως επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ Βενετίας.»

Με αυτά τα λόγια ανακοινώνει ο Αλμπέρτο Μπαρμπέρα, καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Βενετίας, την ταινία έναρξης της 76ης διοργάνωσης, κρατώντας τη λάμψη λαμπερών ονομάτων, αλλά φεύγοντας λίγο πιο μακριά από το Χόλιγουντ που τα τελευταία χρόνια μονοπωλούσε τα ανοίγματα της Μόστρας.

Διαβάστε ακόμη: Αυτές είναι οι ταινίες που περιμένουμε να δούμε στο 76ο Φεστιβάλ Βενετίας

La verite

Στην ταινία που ο Χιροκάζου Κόρε-Εντα γύρισε αμέσως μετά το θρίαμβο του Χρυσού Φοίνικα για τους «Κλέφτες Καταστημάτων», η Κατρίν Ντενέβ υποδύεται την Κατρίν, μια μεγάλη ηθοποιό, μια αληθινή σταρ του γαλλικού σινεμά, βασίλισσά ανάμεσα στην αυλή της που περιλαμβάνει τον πρώην σύζυγό της, τον εραστή της, τον ατζέντη της. Οταν θα εκδώσει την αυτοβιογραφία της, η κόρη της Ζιλιέτ η οποία έχει μετακομίσει από την Γαλλία στην Αμερική για να ξεφύγει από την καταπιεστική μητέρα της, θα επιστρέψει με την οικογένειά της πίσω στο Παρίσι. Κι όσο η Κατρίν θα γυρίζει μια ταινία επιστημονικής φαντασίας στην οποία υποδύεται μια μητέρα που δεν γερνά ποτέ, μητέρα και κόρη θα συγκρουστούν μπροστά στα έκπληκτα μάτια των ανδρών που τις παρακολουθούν.

La Verite

«Μαθαίνω με μεγάλη χαρά πως η νέα μου ταινία, το «La Vérité» έχει επιλεγεί να ανοίξει το επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Βενετίας. Με τιμά πολύ αυτή η επιλογή. Θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή μου ευγμωμοσύνη σε όλη την ομάδα του Φεστιβάλ. Γυρίσαμε την ταινία σε δέκα εβδομάδα περσι το φθινόπωρο στο Παρίσι. Οπως ήδη έχει ανακοινωθεί, το καστ είναι λαμπερό, αλλά η ταινία αφηγείται μια μικρή οικογενειακή ιστορία που διαδραματίζεται κυρίως μέσα σε ένα σπίτι. Εχω προσπαθήσει να κάνω τους χαρακτήρες να ζήσουν μέσα σε αυτό το μικρό σύμπαν, με τα ψέματά τους, την αλαζονία τους, τις τύψεις τους, τη θλίψη τους, τις χαρές τους και τη συμφιλίωση τους. Ελπίζω πραγματικά να σας αρέσει αυτή η ταινία», δηλώνει ο Χιροκάζου Κόρε-Εντα για την απόφαση να είναι η νέα του ταινία άνοιγμα στη φετινή Μόστρα,.

To 76o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας διεξάγεται φέτος από τις 28 Αυγούστου μέχρι και τις 7 Σεπτεμβρίου του 2019 στο Λίντο της Βενετίας.

Truth 607