Buzz

To «Kala Αzar» της Τζάνις Ραφαηλίδου στις αίθουσες της Ολλανδίας

στα 10

Λίγους μήνες μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του στο φεστιβάλ του Ρότερνταμ, το ντεμπούτο της Τζάνις Ραφαηλίδου κερδίζει κριτικούς και κοινό στην Ολλανδία.

Flix Team
To «Kala Αzar» της Τζάνις Ραφαηλίδου στις αίθουσες της Ολλανδίας

Ντεμπούτο μεγάλου μήκους της Τζάνις Ραφαηλίδου, το «Kala Azar» έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ τον Ιανουάριο του 2020 (όπου και διακρίθηκε από τους Ολλανδούς δημοσιογράφους) και μετά από τα ταξίδια του στον κόσμο (Μελβούρνη, Νέα Υόρκη, Χονγκ Κονγκ), βγαίνει πρώτα στις αίθουσες της Ολλανδίας.

Διαβάστε ακόμα: «Κάθε τοπίο έχει μια σκληρή ιστορία να πει»: Η Τζάνις Ραφαηλίδου και ο Δημήτρης Λάλος μιλούν στο Flix για το «Kala Azar»

kala azar

Το «Kala Azar», μια συμπαραγωγή της SGN απο την πλευρά της Ολλανδίας και της Heretic από την πλευρά της Ελλάδας αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού ζευγαριού που, κάπου στο νότο της Ευρώπης, συλλέγουν νεκρά κατοικίδια από τα σπίτια των ιδιοκτητών τους και αναλμβάνουν την μεταφορά τους στο αποτεφρωτήριο. Εξω από το επαγγελματικό τους πλαίσιο συλλέγουν κι αποτεφρώνουν νεκρά ζώα που βρίσκουν στις άκρες του αυτοκινητοδρόμου. Σε αυτό το ερημωμένο περιβάλλον, η στωική επιμονή του ζευγαριoύ δημιουργεί ένα χώρο μέσα από τον οποίο η αγάπη τους μεγαλώνει. Μέχρι τη στιγμή που θα προκαλέσουν οι ίδιοι αυτοκινητιστικό δυστύχημα και θα γίνουν υπεύθυνοι οι ίδιοι για τον θάνατο ενός ζώου.

Το φιλμ στο οποίο πρωταγωνιστούν η Πηνελόπη Τσιλίκα κι ο Δημήτρης Λάλος, είναι γυρισμένο στην Ελλάδα και σηματοδοτεί το μεγάλου μήκους ντεμπούτο της Τζάνις Ραφαηλίδου. H προηγούμενη κινηματογραφική δουλειά της, ήταν το μικρού μήκους «ΕΞΟΔΟΣ Κ1» το 2012.

View this post on Instagram

Reserve your tickets at EYE Amsterdam

A post shared by Janis Rafa (@janisrafa) on

View this post on Instagram

★★★★ in NRC today https://www.nrc.nl/nieuws/2020/08/18/opmerkelijke-debuutfilm-over-de-relatie-tussen-mens-en-hond-a4009094.

A post shared by Janis Rafa (@janisrafa) on

Δείτε εδώ το διεθνές τρέιλερ της ταινίας και την επίσημη αφίσα της:


Kala Azar poster 607