Buzz

Ο Τζος Γκαντ δεν είναι ικανοποιημένος όσο αφορά τον γκέι χαρακτήρα του στην ταινία «Η Πεντάμορφη και το Τέρας»

στα 10

Παραδέχεται πως η Disney δεν ήταν «αρκετά γενναία» όσο αφορά την απεικόνιση του γκέι χαρακτήρα του στην ταινία.

Ο Τζος Γκαντ δεν είναι ικανοποιημένος όσο αφορά τον γκέι χαρακτήρα του στην ταινία «Η Πεντάμορφη και το Τέρας»

Πριν τους «Eternals» η Disney είχε μια περίεργη ιστορία όσο αφορά την συμπερίληψη ΛΟΑΤΚΙ+ χαρακτήρων στις ταινίες της. Ολοι θυμόμαστε το πεταχτό γκέι φιλί στο τέλος του «Star Wars: Skywalker Η Ανοδος» αλλά και την υπόσχεση πως ένας από τους χαρακτήρες στο live action ριμέικ της ταινίας «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» θα ήταν υπερήφανα ανοιχτός γκέι, κάτι που ποτέ φυσικά δεν έγινε.

Αυτός ο χαρακτήρας ήταν ΛεΦου τον οποίο υποδύονταν ο Τζος Γκαντ, ο οποίος τώρα παραδέχτηκε πως η ταινία δεν κράτησε την συγκεκριμένη υπόσχεσή της στο κοινό. Μιλώντας στον Independent, o Γκαντ δήλωσε πως λυπάται που η Disney δεν ήταν αρκετά γενναία τότε για να κάνει ένα τέτοιο σημαντικό βήμα. «Δεν φτάσαμε αρκετά μακριά για να απαιτήσουμε επαίνους. Δεν φτάσαμε αρκετά μακριά για να πούμε, “κοιτάχτε πόσο γενναίοι είμαστε.” Η λύπη μου για αυτό που συνέβη είναι ότι έγινε η πρώτη ρητά γκέι στιγμή της Disney και ποτέ δεν είχε σκοπό να γίνει αυτό. Δεν προοριζόταν ποτέ να είναι μια στιγμή για την οποία θα έπρεπε να επαινούμε τους εαυτούς μας γιατί ειλικρινά, δεν νομίζω ότι δικαιώσαμε το τι θα έπρεπε να είναι ένας πραγματικός γκέι χαρακτήρας σε μια ταινία της Disney», δήλωσε ο Γκαντ.

Διαβάστε ακόμα: Ο Μπεν Γουίσο δεν είναι ικανοποιημένος με την αποκάλυψη του γκέι χαρακτήρα του στο «No Time To Die»

Beauty and the Beast main

Και συνέχισε λέγοντας «αν πρόκειται να συγχαρούμε τους εαυτούς μας, τότε θα έπρεπε να είχαμε προχωρήσει περισσότερο με αυτό. Ολοι αξίζουν μια ευκαιρία να δουν τον εαυτό τους στην οθόνη και δεν νομίζω ότι έχουμε κάνει αρκετά — και σίγουρα δεν έχω κάνει αρκετά για να το πετύχω αυτό.»

Πάντως κάποιες χώρες, ανάμεσά τους και η Ρωσία και η Μαλαισία, είχαν προσπαθήσει να λογοκρίνουν την ταινία επειδή «προσπαθούσε να διαφθείρει τους νέους με την «γκέι προπαγάνδα της». Τελικά η ταινία παίχτηκε χωρίς περικοπές αλλά με μεγάλο βαθμό καταλληλότητας.