Buzz

Ο Μπεν Γουίσο δεν είναι ικανοποιημένος με την αποκάλυψη του γκέι χαρακτήρα του στο «No Time To Die»

στα 10

«Σκέφτηκα πολύ αν έπρεπε να την αμφισβητήσω. Τελικά, δεν το έκανα», δήλωσε ο Γουίσο.

Ο Μπεν Γουίσο δεν είναι ικανοποιημένος με την αποκάλυψη του γκέι χαρακτήρα του στο «No Time To Die»

Τα μεγάλα στούντιο, είναι φανερό πως δεν του ενδιαφέρει και τόσο η αντιπροσώπευση. Υπάρχουν στιγμές που δείχνουν πως προσπαθούν αλλά, πέρα από ελάχιστες στιγμές, όλες αυτές οι προσπάθειες δείχνουν το λιγότερο προσβλητικές πάρα ό,τι άλλο προσπαθούσαν να πετύχουν. Και ναι ακόμα θυμόμαστε την τραγελαφική εκείνη αντιπροσώπευση των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων στο «Star Wars: Skywalker H Ανοδος» με εκείνη την bling and you miss it στιγμή ενός πεταχτού γκέι φιλιού στο φινάλε της ταινίας.

Κάτι τέτοιο έγινε και στην πιο πρόσφατη περιπέτεια του Τζέιμς Μποντ «No Time To Die», όπου μια σκηνή ο Μποντ μαζί με την Moneypenny πάνε απρόσκλητοι στο διαμέρισμα του Q ο οποίος ετοιμάζει ένα ρομαντικό δείπνο για το αγόρι του. Και κάπως έτσι μάθουμε απλά ότι είναι ο συγκεκριμένος χαρακτήρας είναι γκέι ως μια απλή αναφορά, χωρίς περαιτέρω ανάπτυξη μέσα στα 163 λεπτά της ταινίας. Και αυτό φαίνεται πως δεν άρεσε και τόσο στον Μπεν Γουίσο, ο οποίος παίζει τον συγκεκριμένο ρόλο.

Διαβάστε ακόμα: Το «Eternals» απαγορεύτηκε ήδη σε κάποιες χώρες λόγω του γκέι χαρακτήρα της

ben whishaw q

Ο Γουίσο, ο οποίος είναι γκέι και παντρεμένος με έναν Αυστραλό, μιλώντας στην The Guardian, εξέφρασε τη λύπη του για τον τρόπο με τον οποίο o Q βγήκε από την ντουλάπα στην συγκεκριμένη ταινία. «Εκείνη την στιγμή νομίζω πως σκέφτηκα “θα το κάνουμε αυτό και μετά δεν θα τίποτα άλλο γι΄ αυτό;” Θυμάμαι, ίσως, να ένιωθα ότι δεν ήταν ικανοποιητικό. Για οποιονδήποτε λόγο, δεν το ανέλυσα με κανέναν άλλον στην ταινία. Ισως σε άλλο είδος ταινίας θα είχα κάνει; Αλλά είναι μια πολύ μεγάλη βιομηχανία. Σκέφτηκα πολύ αν έπρεπε να την αμφισβητήσω. Τελικά, δεν το έκανα. Δέχτηκα ότι αυτό γράφτηκε. Και είπα τις ατάκες. Και είναι αυτό που είναι», δήλωσε ο ηθοποιός.

Μπορεί τα πράγματα να αλλάζουν σιγά σιγά, με ταινίες όπως το «Eternals» και το «Περιπέτεια στη Ζούγκλα» να είναι δυο πραγματικά φωτεινά παραδείγματα, αλλά το Χόλιγουντ έχει πολύ δρόμο ακόμα μπροστά του.