Buzz

Κινηματογράφος στις ΗΠΑ αρνείται να παίξει το «Beauty and the Beast»

στα 10

Η ανακοίνωση της Disney ότι ένας χαρακτήρας στην νέα live action μεταφορά της ταινίας θα είναι ανοιχτά gay είχε ως αποτέλεσμα να πυροδοτήσει και τις πρώτες αντιδράσεις.

Κινηματογράφος στις ΗΠΑ αρνείται να παίξει το «Beauty and the Beast»

Update 08.03 Σύμφωνα με το The Hollywood Entertainment, o Ρώσος Διευθυντής του Τμήματος Κινηματογράφου του Υπουργείου Πολιτισμού, Βιάτσεσλαβ Τιένλοβ, είδε την ταινία «Beauty and the Beast» και εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρει πως τελικά η ταινία θα παιχτεί κανονικά στους κινηματογράφους, αλλά θα είναι κατάλληλη για ανήλικους άνω των 16 ετών, γιατί σύμφωνα με τον νόμο του 2013 πρόκειται για «gay προπαγάνδα με στόχο τα παιδιά». Πιο συγκεκριμένα ο Τιένλοβ είπε τα εξής: «θα επιτρέψουμε την κυκλοφορία της ταινίας στους κινηματογράφους χωρίς προβλήματα. Θα είναι κατάλληλη όμως για άτομα 16 χρονών και πάνω».

Update 05.03 Σύμφωνα με το Variety, και ο Ρώσος Υπουργός Πολιτισμού, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, δέχεται πιέσεις από την Κυβέρνηση ν' απαγορεύσει το «Beauty and the Beast», γιατί σύμφωνα με νόμο του 2013, είναι «gay προπαγάνδα με στόχο τα παιδιά»! Ο Μεντίνσκι δεσμεύτηκε να δει την ταινία πριν την ημερομηνία εξόδου της στις 15 Μαρτίου και ν' αποφανθεί αν περιλαμβάνει «στοιχεία ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας», σύμφωνα με τον νόμο. Γιατί το να μη σέβεσαι το νόμο είναι αντιδημοκρατικό, σωστά;

Μπορεί η Disney να αποφάσισε να κάνει ένα τεράστιο βήμα μπροστά με το να συμπεριλάβει τον πρώτο ανοιχτά gay χαρακτήρα στην ιστορία της στην νέα live action εκδοχή του κλασικού παραμυθιού «H Πεντάμορφη και το Τέρας» αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το κοινό είναι έτοιμο να το δεχτεί.

Ενας κινηματογράφος στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ αποφάσισε να μην προβάλλει την ταινία επειδή θα περιέχει gay χαρακτήρα. Οι ιδιοκτήτες του κινηματογράφου Henegar Drive-In, με μια άκρως ομοφοβική ανακοίνωση στην σελίδα τους στο Facebook, δήλωσαν πως δεν πρόκειται να προβάλουν την νέα ταινία της Disney «H Πεντάμορφη και το Τέρας» μετά την ανακοίνωση πως ο ΛεΦου (Τζος Γκαντ), το δεξί χέρι του «κακού» Γκαστόν (Λουκ Εβανς), είναι gay.

Διαβάστε ακόμα: Παραμυθένιο: Ακούστε την Εμα Γουότσον να τραγουδά το «Something There»

lefou3

Η ανακοίνωση έγραφε τα εξής: «Οταν οι εταιρείες αποφασίζουν να επιβάλουν τις απόψεις τους σε εμάς, τότε πρέπει να αντιδράσουμε. Αν εμείς δεν μπορούμε να φέρουμε την 11χρονη εγγονή μας και τον 8χρονο εγγονό μας για αν δουν την ταινία, τότε δεν έχουμε καμιά δουλειά στο να την δούμε κι εμείς. Αν δεν μπορώ να κάτσω να δω μια ταινία μαζί με τον Θεό ή τον Χριστό να κάθεται δίπλα μου, τότε δεν έχω κανένα λόγω να παίξω την ταινία αυτή. Το ξέρω ότι πολλοί δεν θα συμφωνήσουν με την απόφασή αυτή. Δεν πειράζει… Θα συνεχίσουμε να παίζουμε οικογενειακές ταινίες έτσι ώστε να έρχεστε ελεύθερα να τις βλέπετε χωρίς να φοβάστε για σεξ, γυμνό, ομοφυλοφιλία και κακή γλώσσα.»

Στην ταινία ο ΛεΦου φαίνεται πως φλερτάρει με τον Γκαστόν σε αρκετές σκηνές ενώ υπάρχει και μια σκηνή που χορεύει μαζί με έναν άλλον άνδρα. Ο Γκαντ, που υποδύεται τον ΛεΦου, είπε τα παρακάτω στην πρεμιέρα της ταινίας: «Ο Μπιλ Γκόντον έκανε τρομερή δουλειά δίνοντάς μας την ευκαιρία να δημιουργήσουμε μια εκδοχή του ΛεΦου που δεν υπάρχει στην αρχική ταινία, διευρύνοντας τον ως χαρακτήρα σε σχέση με το πρωτότυπο, κάνοντας τον πιο έτσι πιο ανθρώπινο και πιο περίπλοκο ως έναν βαθμό.»

Δεν έχουμε παρά να δούμε πλέον το τι, κι αν, θα απαντήσει η Disney για όλο αυτό το θέμα, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει καμία ανακοίνωση μετά την άρνηση του κινηματογράφου να παίξει την ταινία.

Διαβάστε ακόμη

lefou2