Buzz

Το νέο «Beauty and the Beast» θα περιλαμβάνει τον πρώτο ανοιχτά gay χαρακτήρα σε ταινία της Disney

στα 10

Την πληροφορία επιβεβαίωσαν τόσο ο σκηνοθέτης Μπιλ Κόντον όσο και ο ηθοποιός Τζος Γκαντ, που υποδύεται τον εν λόγω χαρακτήρα.

Το νέο «Beauty and the Beast» θα περιλαμβάνει τον πρώτο ανοιχτά gay χαρακτήρα σε ταινία της Disney

Είναι γεγονός: Η νέα, live action εκδοχή της Disney στο κλασικό παραμύθι «Η Πεντάμορφη και το Τέρας», με πρωταγωνίστρια την Εμα Γουότσον, θα περιλαμβάνει τον πρώτο ανοιχτά gay χαρακτήρα στην ιστορία του στούντιο.

Αυτό τουλάχιστον δήλωσε ο σκηνοθέτης του επερχόμενου «Beauty and the Beast», Μπιλ Κόντον, ο οποίος αποκάλυψε ότι το φιλμ θα φιλοξενεί την πρώτη «ωραία, αποκλειστικά gay στιγμή σε μια ταινία της Disney» – ό,τι κι αν σημαίνει αυτό!

Διαβάστε ακόμη: Ακούστε την Αριάνα Γκράντε και τον Τζον Λέτζεντ να τραγουδούν το κλασικό «Beauty and the Beast» στο νέο φιλμ της Disney

Beauty and the Beast 607

Το σίγουρο είναι ότι η απόφαση της εταιρείας ενδέχεται να προκαλέσει αντιδράσεις κι από τις δύο πλευρές, όχι μόνο από αυτούς που αναμενόμενα θα σχολιάσουν αρνητικά μια τέτοια προσθήκη σε μια (και) παιδική ταινία, αλλά και από όσους υποστηρίζουν την ένταξη και την εκπροσώπηση LGBTQ χαρακτήρων στο μέινστριμ χολιγουντιανό σινεμά.

Και αυτό γιατί ο εν λόγω χαρακτήρας δεν είναι άλλος από τον όχι και τόσο γοητευτικό ΛεΦου (τον υποδύεται ο Τζος Γκαντ), δεξί χέρι του Γκαστόν (Λουκ Εβανς), ο οποίος τάσσεται δηλαδή στο πλευρό των «κακών» της ιστορίας.


Σύμφωνα με δηλώσεις του σκηνοθέτη στο βρετανικό περιοδικό Attitude, «ο ΛεΦου είναι κάποιος που τη μια μέρα θέλει να γίνει ο Γκαστόν και την άλλη μέρα θέλει να φιλήσει τον Γκαστόν. Είναι μπερδεμένος σχετικά με αυτό που θέλει. Είναι κάποιος που μόλις αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι έχει αυτά τα αισθήματα. Και ο Τζος Γκαντ φτιάχνει κάτι αληθινά διακριτικό και απολαυστικό με αυτό. Και αυτό είναι που μας αποζημιώνει στο τέλος, το οποίο δεν θέλω να αποκαλύψω».

Οπως και να ‘χει, πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα για το στούντιο, οπότε μένει να δούμε πώς θα το χειριστούν ο Κόντον και οι συνεργάτες του, κι αν θα πρόκειται για κάτι πραγματικά αξιοπρόσεκτο κι όχι για μια φευγαλέα εικόνα, όπως στην περίπτωση της πολυσυζητημένης σκηνής από το «Star Trek Beyond», που πέρασε σχεδόν απαρατήρητη στο τελικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε ακόμη

Beauty and the Beast 607