Buzz

Απειλές για γυμνές φωτογραφίες της Εμα Γουότσον αποδεικνύουν πόσο πολιτικό είναι αυτό το θέμα

στα 10

H Eμα Γουότσον έδωσε έναν δυναμικό λόγο στα Ηνωμένα Εθνη που καλούσε τους άντρες σε φεμινιστικό διάλογο. Τα ανδρείκελα του διαδικτύου είχαν τη δική τους απάντηση.

Απειλές για γυμνές φωτογραφίες της Εμα Γουότσον αποδεικνύουν πόσο πολιτικό είναι αυτό το θέμα

Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε η Εμα Γουότσον καταχειροκροτήθηκε σε ημερίδα των Ηνωμένων Εθνών για την ισότητα των δύο φύλων, βγάζοντας ένα δυναμικό λόγο που προσκαλούσε τους άνδρες να συμμετέχουν, επιχειρηματολογώντας πάνω στο προφανές: ότι το θέμα αφορά και τα δύο φύλα. Τα πρωτοσέλιδα της Δευτέρας ήταν χθες αφιερωμένα σε εκείνη, με επαινετικούς τίτλους και αναλυτικά ρεπορτάζ πάνω στο πώς μία 24χρονη ηθοποιός έχει την απαραίτητα δημοτικότητα να ακουστεί, τη σοβαρότητα να πει τα πράγματα με το όνομά τους και τη νηφαλιότητα να μην σαμποτάρει, αλλά να εμπνεύσει στις μέρες μας ένα σοβαρό διάλογο πάνω στο φεμινισμό.

Δείτε ολόκληρο το λόγο της Εμα Γουότσον στον Ο.Η.Ε. εδώ

Και ξημέρωσε η Τρίτη. Η Εμα Γουάτσον δέχεται απειλές για νέο nudes leak που την αφορά και ανώνυμοι χάκερς του διαδικτύου απέδειξαν για ακόμα μία φορά το IQ τους, το ποταπό τους επίπεδο, αλλά και τον πολιτικό (ξεκάθαρα) στόχο τους. Γιατί η προσβολή των προσωπικών δεδομένων μιας γυναίκας (σελέμπριτι ή όχι) είναι ακόμα συνώνυμο με την ντροπή, την ενοχή, και τον εξευτελισμό της. Η σεξουαλικότητα είναι ακόμα (ναι, στο σωτήριο έτος 2014) συνδεδεμένη με την ελευθεριότητα, η προσωπική σου επιλογή να παίξεις, να φωτογραφηθείς γυμνή, να πειραματιστείς στην κάμερα του κινητού σου θεωρείται στην καλύτερη περίπτωση ηλίθια κίνηση (μα καλά, γιατί το κάνουν;) και στη χειρότερη, απόδειξη ότι γυμνή γυναίκα στο δημόσιο καθρέφτη ίσον πουτάνα. Λες και ό,τι κάνει ο οποιοσδήποτε ευτελής ματάκιας του διαδικτύου, ή ο οποιοσδήποτε πουριτανός υποκριτής εισαγγελέας των μίντια, στην κρεβατοκάμαρά του έχει μεγάλη διαφορά: ουάου, και τα σελέμπριτις έχουν στήθη, κλειτορίδες, χείλη, οργασμό.

Το Χόλιγουντ γυμνό σε μια από τις μεγαλύτερες διαρροές προσωπικών δεδομένων που έγιναν ποτέ

ricky gervais tweed on nude celebrities leak

lena dunham tweet nudes leak

Ξημέρωσε Τρίτη λοιπόν και η Εμα Γουότσον (η οποία μεταξύ μας δεν είπε και κάτι τόσο προκλητικό, μάλλον τα αυτονόητα είπε) ήρθε αντιμέτωπη με την εξής πραγματικότητα. Μέλη της ιστοσελίδας 4chan ξεκινήσαν μία καμπάνια που την απειλεί ότι... ήρθε η σειρά της. Πραγματικές απειλές την προειδοποιούν ότι υπάρχουν και δικές της γυμνές φωτογραφίες που σύντομα θα δουν το φως της δημοσιότητας - μάλιστα δημιούργησαν και τηθλιβερή ιστοσελίδα «Emma You Are Next», η οποία μετρά αντίστροφα το countdown προς την αποκάλυψή τους.

emma watson you're next countdown page

Ακόμα κι αν αυτό είναι μία φάρσα και δεν έχουν τίποτα στα χέρια τους (που οι αρχές υπολογίζουν ότι είναι), πρόκειται για μία εμετική φάρσα. Ενα αστειάκι που χρησιμοποιεί το γεγονός, έτσι ακριβώς όπως παίζεται το παιχνίδι: ως κοινωνικό και πολιτικό εργαλείο δημόσιου εξευτελισμού. Ως απειλή: κάτσε κάτω κοριτσάκι που μας έγινες και φεμινίστρια και σηκώνεσαι στα έδρανα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Μια θεατρίνα είσαι (πουτάνα δις).

Διαβάστε με δική σας ευθύνη μερικά από τα άρρωστα σχόλια στη 4chan ιστοσελίδα:

Θα τη ξεβρακώσουμε το σαββατοκύριακο. Αυτή η φεμινίστρια σκύλα Εμα θα δείξει στον κόσμο πώς είναι τόσο πουτανάκι όσο και γυναίκα.

Γκρίνιαζε ότι μόλις έγινε 18 χρονών οι παπαράτσι ξάπλωναν στους δρόμους του Λονδίνου για να βγάλουν upskirt φωτογραφίες της. Ηρθε η ώρα οι φαν της να το δουν το μικρό εύθραυστο λουλούδι να ανθίζει: έρχονται οι κανονικές γυμνές της πόζες της ξέκωλης πουτάνας που ικετεύει για δημοσιότητα.

Πάει και δίνει ηλίθιους φεμινιστικούς λόγους στα Ηνωμένα Εθνη; Τα γυμνά της θα είναι σε λίγο online, HAHAHAHAHAHAHAH

Emma Watson Feminism Speech3 607

Κι αυτά είναι τα πιο σεμνά από τα σχόλια. Υπάρχουν κι άλλα. Κάποια ενισχύονται με διεστραμμένες φωτό στο photoshop. Υπάρχουν ακόμα και βίαια, απειλές που τη θέλουν να παθαίνει κακό. Γιατί, ανάμεσα σε άλλα, ξεκίνησε και το #RIPEmmaWatson trend στο Twitter με ψεύτικες ειδήσεις που τη θέλουν νεκρή.

Οι απειλές αυτές θα ήταν επικίνδυνες, αλλά είναι κάτι χειρότερο: είναι μία αντίδραση τόσο μα τόσο γελοία, τόσο μα τόσο στενάχωρη.

emma watson dead

Update: Λίγες ώρες μετά την ανάρτηση των παραπάνω σχολίων, αποκαλύφθηκε ότι αυτά ήταν μέρος ενός οργανωμένου σχεδίου από μια εταιρεία που έχει αναλάβει την εξόντωση του 4chan και λίγες ώρες μετά ακολούθησε και η αποκάλυψη πως και αυτή η εταιρεία δεν υπάρχει, αλλά είναι μέρος μιας ομάδας χρηστών - φαρσέρ που θέλησαν να διασκεδάσουν με το όλο θέμα. Αφήνοντας, φυσικά, αμέτρητες απορίες για το που ακριβώς σταματάει οτιδήποτε στον θαυμαστό κόσμο του ιντερνετ.

Διαβάστε ακόμα: