Buzz

Η Τζένιφερ Ανιστον και ο Τομ Χανκς έχουν να πουν κάτι σε όσους δεν θέλουν να φορούν μάσκα

στα 10

Περί κοινής λογικής τα «κηρύγματα» των Τζένιφερ Ανιστον και Τομ Χανκς για την προστασία από έναν κίνδυνο που απ' ότι φαίνεται έχει έρθει για να μείνει.

Η Τζένιφερ Ανιστον και ο Τομ Χανκς έχουν να πουν κάτι σε όσους δεν θέλουν να φορούν μάσκα

«Κατανοώ ότι οι μάσκες είναι άβολες και ενοχλητικές. Αλλά δεν νιώθετε ότι είναι χειρότερο που οι επιχειρήσεις κλείνουν... οι δουλειές χάνονται... υγειονομικοί υπάλληλοι φτάνουν στην εξάντληση. Και τόσες ζωές χάνονται από αυτόν τον ιό επειδή δεν κάνουμε αρκετά.»

Με αυτά τα λόγια απευθύνθηκε στους θαυμαστές της η Τζένιφερ Ανιστον, μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram, θέλοντας να ταρακουνήσει τον αμερικανικό λαό ο οποίος βρίσκεται πραγματικά στο έλεος του Covid-19, κάτι που δεν συνάδει με την ελαφρότητα με την οποία ολόκληρες κοινότητες αντιμετωπίζουν τα μέτρα ασφαλείας.

View this post on Instagram

I understand masks are inconvenient and uncomfortable. But don’t you feel that it’s worse that businesses are shutting down... jobs are being lost... health care workers are hitting absolute exhaustion. And so many lives have been taken by this virus because we aren’t doing enough. ⠀ ⠀ I really do believe in the basic goodness of people so I know we can all do this 🥰 BUT still, there are many people in our country refusing to take the necessary steps to flatten the curve, and keep each other safe. People seem worried about their “rights being taken away” by being asked to wear a mask. This simple and effective recommendation is being politicized at the expense of peoples’ lives. And it really shouldn’t be a debate 🙏🏼 ⠀ ⠀ If you care about human life, please... just #wearadamnmask 😷 and encourage those around you to do the same ❤️

A post shared by Jennifer Aniston (@jenniferaniston) on

«Ο κόσμος δείχνει ανήσυχος ότι του αφαιρούν δικαιώματα όταν του ζητούν να φορέσει μάσκα. Αυτή η απλή και αποτελεσματική σύσταση πολιτικοποιείται με θυσία τις ανθρώπινες ζωές. Και δεν θα έπρεπε καν να είναι μια ανοιχτή συζήτηση. Αν ενδιαφέρεστε για την ανθρώπινη ζωή, παρακαλώ φορέστε μάσκα και ενθαρρύνετε τους γύρω σας να κάνουν το ίδιο», ολοκληρώνει η Ανιστον χρησιμοποιώντας φυσικά το hashtag #wearadamnmask

Τομ

«Υπάρχουν πραγματικά μόνο τρία πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να μπορέσουμε να φτάσουμε στην επόμενη μέρα. Να φοράμε μάσκα, να κρατάμε αποστάσεις και να πλένουμε τα χέρια μας. Αυτά τα πράγματα είναι τόσο απλά, τόσο εύκολα, που αν κάποιος δεν μπορεί να τα εφαρμόσει θα έπρεπε να ντρέπεται. Μην είστε βλάκες, κάντε το σωστό, κάντε αυτό που πρέπει. Είναι τελείως βασικό. Αν οδηγείς ένα αυτοκίνητο, δεν πας γρήγορα, χρησιμοποιείς τα φλας και αποφεύγεις τους πεζούς. Θεέ μου, μιλάμε για κοινή λογική.»

Με αυτή τη δήλωση ο Τομ Χανκς απευθύνθηκε με τη σειρά του σε μια μεγάλη πλειοψηφία του αμερικανικού λαού που παρά την τραγική διάσταση που έχει πάρει το θέμα των κρουσμάτων και των θανάτων από τον Covid-19 επιμένουν να μην τηρούν τα πρωτόκολλα ασφαλείας και εναντιώνονται σε όσους προσπαθούν να επιβάλλουν μέτρα προστασίας στην μετά lockdown εποχή.

Ο Τομ Χανκς και η σύζυγός του, Ρίτα Γουίλσον, ήταν από τους πρώτους που διαγνώστηκαν με Covid-19, πίσω στον Απρίλιο και ανάρρωσαν, κάνοντας γνωστό πως η εμπειρία τους, αν και με αίσιο τέλος, δεν ήταν κάτι ευχάριστο. Τώρα προσπαθούν να νουθετήσουν τις αμερικανικές κοινωνίες να προστατευτούν μπροστά σε έναν κίνδυνο που απ' ότι φαίνεται έχει έρθει για να μείνει.

Διαβάστε ακόμη: Ο Τομ Χανκς είναι υπέροχος, ακόμη και με κοροναϊό