Buzz

Oταν ο Xάρισον Φορντ θυμώνει: «Μη δίνετε εξουσία σε ανθρώπους που καταστρέφουν τον πλανήτη»

στα 10

Μιλώντας στο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή στο Σαν Φρανσίσκο, ο Φορντ μίλησε παθιασμένα, αυστηρά, χωρίς politically correct λόγο: «Ο πλανήτης καταρρέει. Δεν έχουμε άλλο γαμημένο χρόνο».

Oταν ο Xάρισον Φορντ θυμώνει: «Μη δίνετε εξουσία σε ανθρώπους που καταστρέφουν τον πλανήτη»

Χθες, στο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή που πραγματοποιήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο, μοιάζει να πήρε τη σκηνή, όχι απλά ο γνωστός οικολόγος Χάριστον Φορντ, αλλά ένας θυμωμένος Ιντιάνα Τζόουνς. Δυναμικός, αυστηρός, παθιασμένος, θυμωμένος - χωρίς politically correct λόγο. Και με μία λευκή γενειάδα που του έδινε μία αποφασιστική αγριάδα - σαν ο Ιντι να έκανε μια στάση από τα ταξίδια του για να μοιραστεί την εμπειρία του για τον πλανήτη και να βάλει τις φωνές.

Θυμηθείτε κι αυτό: Το μήνυμα του Αρνολντ Σβαρτζενέγκερ για το περιβάλλον ίσως τραβήξει την προσοχή σας: «I don't give a fuck»

«Σταματήστε να δίνετε την εξουσία σε ανθρώπους που δεν πιστεύουν στην επιστήμη. Ή, ακόμα χειρότερα, προσποιούνται ότι δεν πιστεύουν στην επιστήμη γιατί τα συμφέροντά τους είναι αλλού...»

Οχι, αντίθετα με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο που το κάνει σε κάθε ευκαιρία, ο Φορντ δεν κατανόμασε τον Ντόναλντ Τραμπ (ο οποίος είχε πει ότι η κλιματική αλλαγή είναι «μία επινόηση-κομπίνα των Κινέζων» κι εκείνος στηρίζει την αντι-περιβαντολλογική ατζέντα) όμως δεν χρειαζόταν να το κάνει.

«Ξέρετε ποιοι είναι όλοι αυτοί. Ξέρουμε ποιοι είναι. Τους ξέρουμε...»

Harrison Ford climate action 607

Και προειδοποίηση: «Πρόκειται για το μέλλον της ανθρωπότητας. Κινδυνεύουμε όλοι μας - πλούσιοι και φτωχοί, ισχυροί κι ανίσχυροι. Ολοι θα υποφέρουμε από τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής και της καταστροφής του οικοσυστήματος..»

«Είμαι εδώ σήμερα γιατί νοιάζομαι. Είστε εδώ σήμερα και με ακούτε, γιατί νοιάζεστε. Μόνο αν προστατεύσουμε τη φύση, θα προστατευτούμε. Βρισκόμαστε μπροστά από την σπουδαιότερη και μεγαλύτερη ηθική κρίση στην Ιστορία της ανθρωπότητας. Και δυστυχώς, όσοι είναι λιγότερο υπεύθυνοι θα πληρώσουν το μεγαλύτερο κόστος».

«Ο πλανήτης καταρρέει. Δεν έχουμε άλλο γαμημένο χρόνο. Ας κλείσουμε τα τηλέφωνά μας, ας σηκώσουμε τα μανίκια μας κι ας δουλέψουμε»

Διαβάστε περισσότερα: