Buzz

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα μιλά με σκληρά λόγια για το σύγχρονο στουντιακό σινεμά

στα 10

Σε μια συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό GQ, ο σπουδαίος σκηνοθέτης μίλησε για τη Marvel και για το πόσο έχει επηρεάσει τις μεγάλες παραγωγές των κινηματογραφικών στούντιο.

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα μιλά με σκληρά λόγια για το σύγχρονο στουντιακό σινεμά

Δεν είναι η πρώτη φορά που διάφοροι σκηνοθέτες εκφράζουν τις ανησυχίες τους για την κατάσταση των σύγχρονων στουντιακών ταινιών τα τελευταία χρόνια. Και φυσικά όταν γίνεται μια συζήτηση για τις μεγάλες αυτές ταινίες που τραβάνε το κοινό στις αίθουσες, η Marvel και το MCU δεν θα μπορούσαν να μείνουν απ’ έξω.

Σκηνοθέτες όπως ο Ρίντλεϊ Σκοτ, ο Μάρτιν Σκορσέζε, ο Στίβεν Σόντερμπεργκ, ο Ρόλαντ Εμεριχ, ο Ντενί Βιλνέβ και άλλοι έχουν κάτι να πουν όσο αφορά τη Marvel και τις ταινίες και το πόσο έχουν επηρεάσει όλα αυτά το σύγχρονο στουντιακό σινεμά.

Μέσα σε αυτές τις φωνές έρχεται να προστεθεί κι εκείνη του Φράνσις Φορντ Κόπολα ο οποίος, αν και παλιότερα είχε εκφράσει τη γνώμη του για τις ταινίες της Marvel, μίλησε πρόσφατα στο περιοδικό GQ και δήλωσε πως βλέπει μια φόρμουλα η οποία ανακυκλώνεται συνεχώς, με τις μεγάλες αυτές παραγωγές να πατάνε πάνω στο ίδιο πρότυπο με σκοπό μόνο και μόνο τις μεγάλες εισπράξεις.

«Υπήρχαν στουντιακές ταινίες, τώρα υπάρχουν οι ταινίες της Marvel. Και τι είναι μια ταινία της Marvel; Ενα πρωτότυπο που φτιάχνεται ξανά και ξανά και ξανά και ξανά και ξανά προσπαθώντας να δείχνει διαφορετικό», δήλωσε ο Κόπολα.

Διαβάστε ακόμα: «The Offer»: Η σειρά για το παρασκήνιο των γυρισμάτων του «Νονού» έχει trailer

francis

Και συνεχίζει λέγοντας _«ακόμα και ταλαντούχοι άνθρωποι, ας πούμε ο Ντενί Βιλνέβ με το το “Dune”, ένας εξαιρετικά ταλαντούχος, χαρισματικός καλλιτέχνης και ο Κάρι Φουκουνάγκα και το “No Time To Die” μοιάζουν ίδια, μπορείς να πάρεις μια σκηνή και να τις ενώσεις και να μοιάζουν το ίδιο. Ολες τους έχουν πολλά πράγματα μέσα τους λες και είναι υποχρεωμένες να έχουν μέσα σκηνές που δικαιολογούν τον προϋπολογισμό τους. Και αυτές είναι οι καλές ταινίες, από ταλαντούχους δημιουργούς. Αν είχα κάνει απλώς μια καριέρα με 15 μαφιόζικες ταινίες, θα ήμουν πολύ πλούσιος, αλλά δεν θα ήξερα όλα όσα ξέρω τώρα. Τώρα είμαι ακόμα πλούσιος, αλλά έμαθα περισσότερα».

Τότε ο Κόπολα είναι γνωστό πως έπρεπε να παλέψει με τα στούντιο για να γυρίσει τις ταινίες του όπως τον «Νονό», ο οποίος φέτος κλείνει τα 50 του χρόνια, και το «Αποκάλυψη Τώρα!» για να τις γυρίσει όπως πραγματικά ο ίδιος τις οραματίστηκε. Και φυσικά ετοιμάζει το πολύχρονο magnum opus του, το «Megalopolis» το οποίο φαίνεται πως ετοιμάζεται να ολοκληρωθεί σύντομα.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ.