Buzz

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα βάζει μπροστά (στ' αλήθεια αυτή τη φορά) το έπος «Megalopolis»

στα 10

Ο ασταμάτητος μετρ μαζεύει εντυπωσιακό καστ και επενδύει δικά του 100 εκ. δολάρια!

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα βάζει μπροστά (στ' αλήθεια αυτή τη φορά) το έπος «Megalopolis»

«Είμαι αποφασισμένος να κάνω αυτή την ταινία, θα ήθελα να την κάνω το φθινόπωρο του 2022. Το καστ μου δεν έχει ακόμα εγκριθεί, αλλά έχω κλείσει αρκετούς ηθοποιούς ώστε να έχω την πεποίθηση ότι θα είναι ένα συναρπαστικό καστ.»

Διαβάστε ακόμη: Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα, η Τίλντα Σουίντον και άλλοι στην αγαπημένη τους ανάμνηση από κινηματογραφική αίθουσα

Ο λόγος για το «Megalopolis», το έπος που ο 82χρονος, πλέον, θρύλος, προσπαθεί να οργανώσει και να γυρίσει ήδη από τη δεκαετία του '80. Η ιστορία ακολουθεί έναν αρχιτέκτονα που θέλει να ξαναχτίσει τη Νέα Υόρκη ως ουτοπία, μετά από μια ολική καταστροφή της πόλης. Στην πορεία των χρόνων, ο Κόπολα ανέβαλε το πρότζεκτ για διάφορους λόγους, από τη δέσμευσή του να ολοκληρώσει την τριλογία του «Νονού», ως την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, αλλά τώρα μοιάζει να έχει έρθει η ώρα του.

κόπολα 607

Το timing σίγουρα σχετίζεται και με το γεγονός ότι μόλις πριν δυο μήνες, ο Κόπολα ανακοίνωσε ότι πουλά το διάσημο οινοποιείο του στη Νάπα. Καθώς ο σκηνοθέτης είναι παροιμιωδώς επίμονος, ενώ για το «Megalopolis» έχει κάποια χρηματοδότηση, είναι διατεθειμένος να επενδύσει 100 εκ. δολάρια από δικά του χρήματα, για να κάνει, επιτέλους, το όνειρό του πραγματικότητα.

Οσο για το καστ που προβλέπεται πολύκροτο, προς το παρόν, έστω ανεπίσημα, περιλαμβάνει τους Οσκαρ Αϊζακ, Φόρεστ Γουίτακερ, Κέιτ Μπλάνσετ, Τζέσικα Λανγκ, Μισέλ Φάιφερ, Γιον Βόιτ, Ζεντάγια και, συγκινητικά, τον Τζέιμς Κάαν, ηθοποιό του Κόπολα ήδη από το «The Rain People» του 1969 αλλά και τον «Νονό» 1 και 2.