Buzz

Ο Ρόλαντ Εμεριχ λέει πως οι υπερηρωικές ταινίες καταστρέφουν την κινηματογραφική βιομηχανία

στα 10

Κι αυτό γιατί «κανείς δεν κάνει τίποτα πρωτότυπο πια».

Ο Ρόλαντ Εμεριχ λέει πως οι υπερηρωικές ταινίες καταστρέφουν την κινηματογραφική βιομηχανία

Ο Ρόλαντ Εμεριχ έχει κάνει καριέρα με το να σκηνοθετεί ταινίες καταστροφής. Και η νέα του ταινία «Moonfall: Η Σκοτεινή Πλευρά του Φεγγαριού», στην οποία το φεγγάρι ετοιμάζεται να πέσει στην κυριολεξία πάνω στα κεφάλια μας, παίζεται ήδη στους κινηματογράφους.

Στην περιοδεία που έκανε για να προωθήσει την ταινία του, πολλοί είναι εκείνοι που τον ρώτησαν για το ποια είναι η γνώμη του για την τρέχουσα κατάσταση της κινηματογραφικής βιομηχανίας, μια ερώτηση που συνηθίζεται να ακούγεται πολύ συχνά πλέον. Και όπως είναι επίσης σύνηθες, ο Γερμανός σκηνοθέτης μίλησε για τις υπερηρωικές ταινίες και τον αρνητικό τους αντίκτυπο στο σινεμά. «Ω ναι. Διότι, φυσικά, η Marvel και η DC Comics και το “Star Wars έχουν σχεδόν καταλάβει τα πάντα. Καταστρέφει λίγο τον κλάδο μας γιατί κανείς δεν κάνει τίποτα πρωτότυπο πια», δήλωσε ο Εμεριχ στο Den of Geek.

Διαβάστε ακόμα: Ο Τομ Χόλαντ λέει πως οι υπερηρωικές ταινίες είναι «πραγματική τέχνη»

Independence Day: Resurgence  roland emmerich 607

Και συνέχισε εξηγώντας περισσότερο την σχέση του με τα κόμικς και πως δεν θα έκανε ποτέ υπερηρωικές ταινίες. «Υπήρχαν [κόμικς όπως “Οι Περιπέτειες του ΤενΤεν”], αλλά ήταν πολύ παιδικά και δεν υπήρχαν υπερήρωες. Γι' αυτό, στην αρχή, οι υπερήρωες δεν ήταν διαδεδομένοι στη Γερμανία. Χρειάστηκαν 10 ή 15 χρόνια [ταινιών] για να φτάσουν στο ίδιο επίπεδο με τον υπόλοιπο κόσμο…. Αλλά δεν βρήκα ποτέ κανένα ενδιαφέρον για τέτοιου είδους ταινίες. Θα πρέπει να κάνουμε τολμηρές νέες ταινίες. Και νομίζω ότι ο Κρίστοφερ Νόλαν είναι ένας μάστερ σε αυτές. Είναι κάποιος που μπορεί να κάνει ταινίες για ό,τι θέλει. Τα έχω κάνει κι εγώ αλλά λίγο πιο δύσκολα, αλλά εξακολουθώ να έχω ένα αρκετά μεγάλο όνομα—ειδικά όταν είναι μια [ταινία] καταστροφής ή έχει κάποιο είδος θέματος καταστροφής».

Ετσι προσθέστε κι άλλον έναν σκηνοθέτη στην λίστα που δεν θα γύριζε κάποια υπερηρωική ταινία, μετά τους Ρίντλεϊ Σκοτ, Τζέιν Κάμπιον και Μάρτιν Σκορσέζε. Και σιγά σιγά αυτή η λίστα θα μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο.